跳至

首頁

尾頁

伯爵府

我有同佢講我都唔記得, but 佢打嚟時, d語氣好差lor, only 話係我冇俾key, 佢自己都唔記得la.
原帖由 stitch_katty 於 09-2-17 09:20 發表

喂喂~~~你都有d責任bor

伯爵府

today 公司冇muk人, 好鬼free

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Good morning!!

剛剛去了學校 tv 台睇雪文囡講普通話

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ccbeauty 於 09-2-17 09:24 發表
我有同佢講我都唔記得, but 佢打嚟時, d語氣好差lor, only 話係我冇俾key, 佢自己都唔記得la.

你隻bun都係衰架啦, 我都好憎人成口黑口黑面, 仲要出糧比佢:;pppp: :;pppp:

珍珠宮

佢冇跟住你一齊帶仔女上車嗎?
原帖由 ccbeauty 於 09-2-17 09:24 發表

伯爵府

佢開頭唔係咁ga, 係e+耐咗, 開始衰格, 一言9頂lor, but 佢都唔會好受, 我實串佢, 咁佢就冇癮, shut up lor.
原帖由 stitch_katty 於 09-2-17 09:28 發表

你隻bun都係衰架啦, 我都好憎人成口黑口黑面, 仲要出糧比佢:;pppp: :;pppp:

伯爵府

佢同我去到mtr lor, 佢pass d school bag 俾我後就走, 我落到月台先記得.
原帖由 funbabyhk 於 09-2-17 09:29 發表
佢冇跟住你一齊帶仔女上車嗎?

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ccbeauty 於 09-2-17 09:30 發表
佢開頭唔係咁ga, 係e+耐咗, 開始衰格, 一言9頂lor, but 佢都唔會好受, 我實串佢, 咁佢就冇癮, shut up lor.

識你咁耐, 仲唔知你係咩人咩

珍珠宮

cc & stitch,
得閒去睇睇 pm

伯爵府

上次買咗2 girls ge shampoo, bath gel and conditioner, this morning 開咗嚟用, 香噴噴, 正.

伯爵府

開緊, but 窒窒吓.
原帖由 funbabyhk 於 09-2-17 09:31 發表
cc & stitch,
得閒去睇睇 pm

珍珠宮

我都佩服朝早起床去沖涼洗頭的朋友, 起碼要提早半小時
原帖由 ccbeauty 於 09-2-17 09:33 發表
上次買咗2 girls ge shampoo, bath gel and conditioner, this morning 開咗嚟用, 香噴噴, 正.

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 ccbeauty 於 09-2-17 09:33 發表

係咪係工展會買果set呀????

珍珠宮

佢囡好認真, 可能爭取時間關係, 我見佢用手推開 yanyan
原帖由 ccbeauty 於 09-2-17 09:35 發表
開緊, but 窒窒吓.

伯爵府

but佢仲唔知"訂", always challenge 我ge低線lor.
原帖由 stitch_katty 於 09-2-17 09:31 發表

識你咁耐, 仲唔知你係咩人咩

伯爵府

女嬰猝死揭8歲女獨力湊3妹 母終日流連酒吧 父在家也是睡覺
(明報)2月17日 星期二 05:05
【明報專訊】31歲渠務散工與29歲智力偏低的妻子,為追男丁而誕下4名女兒,卻未盡父母責任,疏忽照顧女兒,要由8歲長女照料4歲、2歲及兩個月大的3名胞妹,年紀小小的她,就要煮飯、餵奶、換尿布。一晚母親如常流連酒吧後深宵回家,赫見兩個月大的幼女口鼻流血,連忙報警,女嬰卒因嬰兒猝死症去世,4姊妹的坎坷生活始被揭發。

現年31歲、任職渠務散工的男被告與29歲當家庭主婦的女被告,昨日在區域法院 承認4項疏忽照顧兒童罪名,案件押後至3月11日,待索閱女童的心理報告,以及兩被告的背景及心理報告後判刑。

父母認4項疏忽照顧兒童罪候判

記者昨往被告位於荃灣 的舊址查問,鄰居憶述指女童的衛生不好,「衣服好似幾日無洗」,腳上也不少皮膚病痕。鄰居更指女被告不時帶友人返單位飲酒。

案件主管荃灣區重案組一隊主管呂桂旺高級督察昨在庭外指出,女被告平日也會流連酒吧,甚至曾帶三女(事發時兩歲)同行。呂又透露,當日他到單位調查,雖未至於傳出惡臭,但屋內混亂不堪,衣衫堆在地上亂糟糟的,而長女(事發時8歲)及次女(事發時4歲)的衣服及手腳均十分污穢。

長女煮飯餵奶一腳踢

案情指出,2006年5月30日明愛筲箕灣 綜合家庭服務中心接獲被告鄰居的投訴,派員到單位察看,發現單位內只有7歲長女及當時只有10個月大的三女在內,三女尿片已濕透,而單位內既無食物也無清潔食水,兩名被告則不知去向。據悉,鄰居曾見女童飢餓,施捨食物給她們。

至07年6月初,當時三女已交由內地的外婆照顧,而跟隨父母的3名女兒,卻不見得獲悉心照料。身為「大家姐」的長女,沒有母親為她準備早餐及清洗校服,亦沒有足夠衣服禦寒,更因母親忘記叫醒她而經常缺課,雖然她不喜歡過這樣的生活,但她明白母親沒有錢,從沒有開口強求,又或者把家事告知別人。懂性的長女雖年僅8歲,但面對父母經常不知所終,以及父母即使在家也是睡覺,她就肩負起照顧胞妹的擔子。案情指出,長女除了煮飯給次女吃外,也曾替幼女餵奶及洗奶樽。

幼女嘔吐 母回家發現口鼻流血

07年6月30日中午,女被告離家外出,男被告則睡在沙發上。至晚上7時許,幼女大聲哭泣,但男被告仍未醒,故長女餵了5安士奶給她,之後幼女嘔吐,長女也有替她清潔,及後兩人一同入睡。

凌晨時分,女被告從尖沙嘴 的酒吧歸家,發現幼女的口鼻流血,報警將她送院,可惜不治,稍後證實女嬰死於嬰兒猝死症,即突然且無法預期的死亡,醫生指上述死因多半在睡眠中發生,解剖後也找不到真正致死的原因。

d人都chi x 線, 拉去打把la

伯爵府

yes yes, 沖緊果時, 聞到香噴噴, 好正.
原帖由 stitch_katty 於 09-2-17 09:37 發表

係咪係工展會買果set呀????

伯爵府

yes yes, 個男仔未講完, 佢就想攞支mic.
原帖由 funbabyhk 於 09-2-17 09:37 發表
佢囡好認真, 可能爭取時間關係, 我見佢用手推開 yanyan

伯爵府

last night 見到個windows 掛哂clothes, 之前已同dreaming 講唔好, e+humidity 好high, 話d windows 好wet, 佢條友仲要串話"already made it dry la", 我即刻叫佢摸吓, 問佢wet or dry, 佢先話佢唔啱lor.

and last night 我房個windows 直頭好似落雨咁, 我頂唔順, 開冷氣瞓.

珍珠宮

尋晚在 mtr, 你見唔到我全身濕濕地咩, lamtin 落緊雨mouth:

我地 lee 排都開住抽濕機整乾 d 衫
原帖由 ccbeauty 於 09-2-17 09:47 發表
last night 見到個windows 掛哂clothes, 之前已同dreaming 講唔好, e+humidity 好high, 話d windows 好wet, 佢條友仲要串話"already made it dry la", 我即刻叫佢摸吓, 問佢wet or dry, 佢先話佢唔啱lor.

and last ...

首頁

尾頁

跳至