網購天地

跳至

首頁

尾頁

公爵府

自己整 , 30包粉 + 2個杯 + 1機 , 券後 19.9 , 我上個月買左 , 券後要 24.8

https://uland.taobao.com/coupon/ ... =&src=cn666_com

子爵府

米搞我

大宅

MiuMiuLi 發表於 17-10-10 16:31
自己整 , 30包粉 + 2個杯 + 1機 , 券後 19.9 , 我上個月買左 , 券後要 24.8

https://uland.taob ...

我買左機,jm 有無試整過,ok 嗎

公爵府

haileypinki 發表於 17-10-10 18:14
我買左機,jm 有無試整過,ok 嗎
我買呢個機之前未試過自己整酸奶 , 都整到 , 已經整過兩 pack 奶即係六盒 , 奶我只係買惠康保利純牛奶 , 1 lite 一盒果 D 落大半盒 , 著 8 , 9 個鐘機左右 , 然後放雪櫃 , 打蘋果汁香蕉汁溝黎飲 , 正 !!
不過唔知重乜近呢幾日元朗惠康買唔到保利牛奶 , 睇過三間都冇

大宅

回覆樓主

好唔好味?

男爵府

MiuMiuLi 發表於 17-10-10 18:32
我買呢個機之前未試過自己整酸奶 , 都整到 , 已經整過兩 pack 奶即係六盒 , 奶我只係買惠康保利純牛奶 , 1 ...

請問你用邊部機?邊只酸奶粉?唔該曬

別墅

回覆樓主:

我部面包機有呢個功能,不過未試過整

公爵府

Laambstella 發表於 17-10-12 09:18
好唔好味?

我鍾意飲“傑” D 濃 D,所以用大半盒奶,再打蘋果汁或香蕉汁再溝黎飲,好味,自己整可以隨自己口味,今次唔啱,下次 D 奶可以加多減少

公爵府

PP_vivi 發表於 17-10-12 13:17
請問你用邊部機?邊只酸奶粉?唔該曬

我都係第一次整,唔識分邊 D 粉有乜唔同,只係用前面貼 link 果間,叫百生優,佢個套餐包晒粉同機同杯,淨係自己去惠康買奶,不過聽人講話一定要全脂奶

記得攞優惠券,平10蚊,我上次買張優惠券得5蚊

公爵府

寶寶小花 發表於 17-10-12 17:10
我部面包機有呢個功能,不過未試過整

試下整,原來唔難整,以前聽過有人唔洗用機,只用暖水坐住個㷛,等佢暖暖地咁比佢發酵,不過成功率就未必百分百得

大宅

MiuMiuLi 發表於 17-10-12 18:04
我鍾意飲“傑” D 濃 D,所以用大半盒奶,再打蘋果汁或香蕉汁再溝黎飲,好味,自己整可以隨自己口味,今次 ...

驚自己會半途而廢整2,3次又放係屋企

公爵府

Laambstella 發表於 17-10-12 18:24
驚自己會半途而廢整2,3次又放係屋企

都可能架,我都係三分鐘熱度果種,不過我去大大有時唔暢順,飲完酸奶就暢順好多,所以整酸奶我有推動力 ,同埋最緊要係佢唔貴

男爵府

MiuMiuLi 發表於 17-10-12 18:36
都可能架,我都係三分鐘熱度果種,不過我去大大有時唔暢順,飲完酸奶就暢順好多,所以整酸奶我有推動力 :w ...

樓主,我有麵包機可唔可以賣2包比我試下用自己麵包機整成唔成功呀!唔得我買粉時連機一起買,唔該曬

公爵府

PP_vivi 發表於 17-10-15 18:54
樓主,我有麵包機可唔可以賣2包比我試下用自己麵包機整成唔成功呀!唔得我買粉時連機一起買,唔該曬
...

pm

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

MiuMiuLi 發表於 17-10-10 18:32
我買呢個機之前未試過自己整酸奶 , 都整到 , 已經整過兩 pack 奶即係六盒 , 奶我只係買惠康保利純牛奶 , 1 ...
買759啦,便宜好多, 而且味道不錯。

PS: 你的介紹很好很抵, 都唔明啲人唔淘食物入呢個POST做咩, 難解。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

PP_vivi 發表於 17-10-15 18:54
...
有電飯煲嗎, 放電飯煲都可以喎, 唔使按制。
冬天可以放入燜燒鍋。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

公爵府

andyman 發表於 17-10-16 18:13
買759啦,便宜好多, 而且味道不錯。

PS: 你的介紹很好很抵, 都唔明啲人唔淘食物入呢個POST做咩, 難解。

我冇去開 759 買野,759 賣幾錢 ??

翡翠宮

MiuMiuLi 發表於 17-10-16 18:26
我冇去開 759 買野,759 賣幾錢 ??

特價時賣約 11.60 一公升.

公爵府

andyman 發表於 17-10-16 23:22
特價時賣約 11.60 一公升.

一公升,即係 759 係酸奶成品唔係粉,不過好平,重平過我買盒保利奶自己整

但係自己整唔同,好似 D JM 整麵包咁,自己整完自己食會開心 D 架 ,同埋聽閒果 D 唔洗雪既酸奶,包裝前係會殺晒 D 活乳酸菌,所以可以擺好耐都唔會再發酵

翡翠宮

MiuMiuLi 發表於 17-10-16 23:49
一公升,即係 759 係酸奶成品唔係粉,不過好平,重平過我買盒保利奶自己整

但係自己整唔同,好似 D JM 整 ...

誤會了。
是一公升鮮奶呀。

首頁

尾頁

跳至