自由報料

跳至

首頁
12345...19

尾頁

男爵府

我睇緊iherb,唔知揀邊隻好!剛睇到vitacost,有無jm食緊呀?

後補資料:
集合菌名功效大全
http://www.howhealth.org.tw/益生菌.html

子爵府

回覆樓主

我女女食Nx Sxxx. 朋友介紹的,話係活性益生菌。雖然我唔知同出面d有乜嘢分別,但我女女食左半年有多,so far控制到,無番發得好犀利。
利申,介紹我果個朋友係果間公司會員,不過我都係抱住試下無害的心態

子爵府

BK Milk勳章

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

男爵府

MC師奶 發表於 17-10-12 12:58
村長梁c浩係節目中講過一隻益生菌,好多村民食過話有效,對便秘,濕疹都好掂。
想知村長食邊隻益生菌,打去 ...

多謝你!我都搵左啲資料!LGG菌係對皮膚好的!但同時我又睇到話要揀隻益生菌最好無添加物如silicon, magnesium oxide, enterococcus 等。同埋聲稱幾多億益生菌都要睇係出產時定食落肚都保持到!又要睇有無專利.....好似睇得越多,就越難搵一隻最好既益生菌牌子咁

男爵府

Vivian74 發表於 17-10-11 00:32
我女女食Nx Sxxx. 朋友介紹的,話係活性益生菌。雖然我唔知同出面d有乜嘢分別,但我女女食左半年有多,so f ...

你知自己女女食緊咩菌嗎?有專利嗎?有無寫所有成份出黎?可以影個成份表睇下嗎?同埋有係保證益生菌數量?

男爵府

topyy 發表於 17-10-12 13:30
多謝你!我都搵左啲資料!LGG菌係對皮膚好的!但同時我又睇到話要揀隻益生菌最好無添加物如silicon, magne ...

我都想知,我醫生都話要LGG

子爵府

topyy 發表於 17-10-12 13:33
你知自己女女食緊咩菌嗎?有專利嗎?有無寫所有成份出黎?可以影個成份表睇下嗎?同埋有係保證益生菌數量 ...

其實我無硏究或比較過其他牌子呀,都唔知係乜嘢菌(emoji)。我諗住間公司咁大,朋友又㑭左d成功個案我睇,咁咪試下咋!樽上面只得這些資料,你可以幫我睇下嗎?Thx

男爵府

睛靈勳章

can give detail for the one 村長梁c浩?
火龍果

男爵府

Vivian74 發表於 17-10-12 13:49
其實我無硏究或比較過其他牌子呀,都唔知係乜嘢菌(emoji)。我諗住間公司咁大,朋友又㑭左d成功個案我睇, ...

原來nu skin係得一隻菌,你呢隻L. Fermentum係對濕疹好的,初初我都想搵呢隻,但我後黎又睇到呢篇寫效果唔大: https://www.google.com.hk/amp/s/www.liverx.net/2007/08/05/益生菌系列三之菌種的介紹/amp/

同埋你呢隻有silicon dioxide 同 stearic acid ,呢啲係添加劑,可能會引起過敏,我就係因為過敏先食益生菌,所以唔想揀有呢啲成份。呢篇有寫害處:
http://m.appledaily.com.tw/appledaily/article/headline/20140921/36098150/

男爵府

ececbaby 發表於 17-10-12 13:34
我都想知,我醫生都話要LGG

但呢度寫過敏最好LP+LGG再加A+B菌:http://b303094004.pixnet.net/blog/post/57449548-益生菌-『菌種』的比較

咁你有無試過買黎食呀?

子爵府

topyy 發表於 17-10-12 14:08
原來nu skin係得一隻菌,你呢隻L. Fermentum係對濕疹好的,初初我都想搵呢隻,但我後黎又睇到呢篇寫效果唔 ...

你好犀利,搜集左好多資料呀!謝謝!如果你決定左食邊隻益生菌,可唔可以享到分享下

男爵府

Vivian74 發表於 17-10-12 14:48
你好犀利,搜集左好多資料呀!謝謝!如果你決定左食邊隻益生菌,可唔可以享到分享下
...

哈哈!係呀!我好麻煩架!買親野都要了解晒所有野先肯買!可以呀!其實我係iherb睇晒咁多牌子既成份,仲睇埋啲評語,都搵到幾隻合乎我要求,但我仲想再搵下

男爵府

topyy 發表於 17-10-12 14:19
但呢度寫過敏最好LP+LGG再加A+B菌:http://b303094004.pixnet.net/blog/post/57449548-益生菌-『菌種』的 ...

只食過醫生的,好貴

男爵府

ececbaby 發表於 17-10-12 15:22
只食過醫生的,好貴

幾錢呀?介唔介意講邊隻牌子呀?同影影個成份睇下呀?

禁止訪問

男爵府

kellyly69 發表於 17-10-12 15:32
大人食定小朋友食?

小朋友呀!你有食開嗎?

男爵府

topyy 發表於 17-10-12 15:26
幾錢呀?介唔介意講邊隻牌子呀?同影影個成份睇下呀?

唔太記得啦,好似500幾,冇包裝啦

子爵府

BK Milk勳章

梁c浩村長食個隻一粒有100億菌落單位,包括10種菌
類,有2個專利註册, 確保益生菌存活性, 不會被胃酸胃液殺死, 去到腸道仍存活。
我自己冇食過,輾轉聽到 村民食過都話幾好, 我淨係知咁多資料咋!

男爵府

系澳洲買,專比小孩吃,我仔吃完濕疹冇哂,他本身濕疹不是太勁,另但他本身刀糸過敏的人,有改善

大宅

回覆樓主

如果你搵到好既益生菌可唔可以分享下啊?我之前有試過俾個仔食周圍都有廣告,又容易買到果隻益生菌,但係真係無乜用
我要更加努力!

首頁
12345...19

尾頁

跳至