想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

Re: 講又驚小氣....唔講都係??? ...而家冇咗喇

蕭瑤,

我知道後好難過,但唔好唔開心, 要好好照顧自己, 等自己快復元再嚟過。

複式洋房

蕭瑤,
我係新加入架. 睇到你既消息好難過, 不過你要振作呀.
仲有機會ga ma. 最緊要養好身體, 去迎接新生命.

大宅

蕭瑤 .....下有手仔la....幾多個月ar???????睇到妳的消息....替妳難過兼傷心,,,,,但我地呢到d姊妳已替妳分擔晒傷心....妳不用再傷心了,,,,,妳現在做的事是休息.....我地支持妳
annie ;-)

男爵府

Re: 講又驚小氣....唔講都係???

蕭瑤

pls. check pm.

siuso

複式洋房

Re: 講又驚小氣....唔講都係???...而家冇咗喇

雪/CinCinla/ew911/imcc0_0/hellora/fanfan0582/mrs_e.c/ang媽咪/ Mrs.Fong/
JOD/lucychan/March/beautybeauty/twinsduck/annietsang/siuso/jojoebebe/jeje
多謝…多謝妳們的祝福及支持呀…

複式洋房

雪兒
我都好想唔諗…但係一訓係到就哭過不停。:cry:

imcc0_0/badegg/Mrs.Fong/JOD
我都好想快啲復完得, 不過我老公怕咗見我咁辛苦, 佢想我放棄….:cry: :cry:
但我同佢講比我試多一次, 佢答我話睇吓點先啦????

lucychan
好希望上天賜個健康活潑baby給我, 但我唔知重有冇機會…我都唔細囉。

annietsang
bb有9weeks & 2days.:cry:

子爵府

蕭瑤

其實我地都明既, 你小產比起我地期待緊bb既心情, 真係難受好多既, 不過點都好, 將自己身體keep到最好, 咁樣先可以將bb帶來你開心既懷抱.

禁止發言

別墅

蕭瑤

聽到你的消息!個心都有點唔舒服!!你嘗試放開點..現在最緊要養好個身體...然後順其自然咁...就會好快就bingo...有個肥肥白白的小baby!!

男爵府

蕭瑤,

你千祈唔好放棄呀~~~我老公同事既老婆都係小產左幾次, 佢最後都可以生到個囡囡~~~你而家最緊要養番好個身體~~~呢度好多姊妹支持你架~~~

複式洋房

蕭瑤,
你有無睇中醫呀. 如果無可以當調理身體去睇下, 我見好多bk sister都話睇左身體會好d. 同埋醫生有無講原因. 知道原因後, 可以對症下藥.
千其唔好放棄呀, 我地個個都支持你架.

複式洋房

badegg/lucychan/ds111/carol_kk/twinsduck
好多謝各位支持。

昨日我終於去咗醫院檢查抽血睇吓重有冇事, (因我一直都唔肯去醫院做手術),明天我都要抽多一次呀? 醫生寫咗介紹信我去QE 排期睇DNA 不過要排到出年呀???試問排咁耐都唔洗諗生唔生囉!!

複式洋房

蕭瑤,
咁你趁以家有時間先養好身體先, 準備再次懷孕.
仲有2個月就出年ga la.
再唔係, 可以問問d私人既e院或診所有無得驗dna.
你一定成功ga. 只要唔好比自己太大壓力就得ga la.
我地個個都支持你ga.

複式洋房

twinsduck
多謝妳支持,昨日奶奶幫我買咗薑醋,我今日開始食啲啦,我下星期一去睇中醫, 調理吓囉....不過西醫就話我要驗血睇吓有冇宮外孕喎???不過我有信心...當然唔會係宮外孕喇....
QE 嗰到嘅遺傳科,我都唔知驗啲乜???重要排成大半年呀????我都等登喺到開咗個topic 問吓有冇人知係點樣test??
我只知就算喺私家醫生都係轉介去QE到排咖 因為重要"西"選先至有得睇呀?

複式洋房

蕭瑤,
咁就無辦法la, 惟有等啦. 不過話唔定未睇之前已經bingo呢, 唔好灰心. 試下係食d補品呀.
遺傳科, 我估佢地都係驗下d染色體之類.

大宅

我都睇過QE嘅遺傳科,我記得只係抽血(老公都要)驗染色體有冇試!嗰次我都排咗好耐!
蕭瑤,你千祈唔好灰心,最重要係自己嘅身體,回復狀態後,才再嘗試.我都睇咗好耐中e調理,先再出擊!加油呀!

洋房

Re: 講又驚小氣....唔講都係???...而家冇

蕭瑤:

得悉你的消息,心裡也替你難過,你比我還要勇敢。 所以你一定會過到今次難過的日子,在天上的小bb也希望她的媽媽活得快樂和幸福。蕭瑤生命是由神掌管,或許她覺得這個小bb又不適合你照顧所以把他帶走,好好保重自己身體,待身體復原及做好詳細檢查後才再計劃又bb。

其實我好明白你的心情,我也經歷過兩次小產,兩次小bb都是在兩個月時沒有心跳,現在經檢查過後才知道自己有多嚢性卵巢症病。這病不容易有bb,就算有也會很容易小產。當我知道後當然不開心,但起碼知道下一次再有時便小心,甚至

複式洋房

twinsduck/ringmike/VINCEYiu

我嘅心情開始慢慢回復喇 今朝收到醫生嘅電話, 驗HCG 開始下降所以唔洗做手術, 我直情想立即開工....唔好比佢停快啲有BB, 不過最慘就係要去睇DNA...要排到出年六月呀!!!死未????攬到我條頸咁長..點算呀?

多謝各位姊妹支持....如果唔喺...我都唔知點算囉

複式洋房

今日有啲擔心???唔知點解個肚左面有啲痛....好似戚戚痛咁, 其他啲驗血報告又未出...都唔知係乜

複式洋房

蕭瑤,
你唔好咁擔心la, 無問題既.
我有時都會戚戚痛ga.

首頁

尾頁

跳至