懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

明天要塞藥催生,想問下有經驗既媽媽,係咪塞咗軟化子宫藥後會開始痛定係吊催生藥水先痛?謝謝

水晶宮

xo122 發表於 17-10-16 09:51
明天要塞藥催生,想問下有經驗既媽媽,係咪塞咗軟化子宫藥後會開始痛定係吊催生藥水先痛?謝謝
...
個個唔同。我早上塞藥後約傍晚有經痛感覺,不過未到第二朝吊藥後一兩個鐘都未開始較強烈收縮。
有啲人可能塞藥都冇反應,或初初有反應但之後靜咗。要再塞。

複式洋房

EstrellaDamm 發表於 17-10-16 10:07
個個唔同。我早上塞藥後約傍晚有經痛感覺,不過未到第二朝吊藥後一兩個鐘都未開始較強烈收縮。
有啲人可能 ...

謝謝你的意見,早D知道,可以有定心理準備。希望明天會一切順利。

已刪除用户

回覆樓主:

複式洋房

~玉子豆腐~ 發表於 17-10-16 17:08
我2胎都見紅3日催生,第一胎直接落產房人工穿水+吊藥,第二胎就朝早6點幾塞藥,10點幾醫生巡房時突然穿水, ...

thanks

複式洋房

EstrellaDamm 發表於 17-10-16 10:07
有啲人可能 ...

我想問下傍晚有經痛感覺,到第二朝需要再塞藥嗎?還是夠度數可以吊藥水?

大宅

xo122 發表於 17-10-17 20:15
我想問下傍晚有經痛感覺,到第二朝需要再塞藥嗎?還是夠度數可以吊藥水?
...

如果你覺得十級痛有三四級可以話比姑娘知 我都係催生 塞左藥到第二朝e生黎 佢會睇你情況點樣 如果開左應該會帶你去產房 我就冇痛乜都冇 我係9點去到產房吊催生水人工穿水訓係到等到1點再睇開兩度 到8點半生左囝囝

大宅

xo122 發表於 17-10-17 20:15
...

同埋你如果覺得痛可以睇下幾耐一次痛幾耐 姑娘度血壓會問你 費事比佢問到口啞啞 如果痛既情度可以接受 就盡量訓下休息下 因為你遲啲真係痛到訓吾到祝你順利生小baby

首頁

尾頁

跳至