美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

洋房

前日上變靚d, 聽佢地減肥計劃時, 佢地主動比個客人資料我睇時,無意中比我睇到果客人(代言人)電話, 因我怕比變靚d呃, 所以即時背了該電話入腦, 希望之後打去該代言人攞個reference, 而當時我沒即時join佢地d減肥plan, 第二日我最終鼓起了勇氣打去該代言人處想問及有關該減肥plan之口啤如何, 我一直想,佢唔介意放d相上相薄任人看, 又係代言人, 打個電話問兩句應該冇大問題吧!

當我打去時, 我首先解釋了我如何得知佢電話時, 及未問及佢有關減肥事之時, 她第一個反應是, 你竟抄低我電話, 你咁都得呀? 後來我知衰左啦, 我馬上便說, "對不起!我都係想知靚d口啤如何, 才毅然打比你, 對不起, 打擾晒!我唔阻你啦!"跟住我就收線啦!

約半個鐘後, 變靚d打電話比我, 同我講番, 話個客打去佢地公司投訴我, 仲話要報警, 變靚d問我係味打左好多次比佢, 我話只打左一次,只講左兩三句野, 我一feel到佢唔like我即說對不起便收線了, 不好意思, 累你們被人投訴, 如果係因為一個咁簡短嘅電話佢話要投訴我滋擾佢的話, 我都冇辦法, 佢咪去報警囉! 我亦唔相信個差人會因而同佢落案, 反個來, 變靚d可能會麻煩d, 不過, 直覺話我知, 變靚d同呢個客嘅關係可能一早已經唔係咁好, 又或者可能我唔係第一個打去嘅人!

有d香港人有時真係唔係咁好老皮!

其實之前有僱傭公司未經我同意便給了我電話於她的客人, 那客人於是便致電給我並想問及我對上個工人的工作表現如何, 我當時不但沒有罵那女士並且回答了好的提問,因我一向覺得"助人為快樂之本", 講兩句野又可能幫到人, 有時真係無所x謂...

複式洋房

原帖由 木火通明 於 09-2-17 12:58 發表
前日上變靚d, 聽佢地減肥計劃時, 佢地主動比個客人資料我睇時,無意中比我睇到果客人(代言人)電話, 因我怕比變靚d呃, 所以即時背了該電話入腦, 希望之後打去該代言人攞個reference, 而當時我沒即時join佢地d減肥plan, ...

I think it's normal to be curious to know the real results especially when you want to buy a beauty program from a company. But I found it surprise to know that the woman's reaction to your call. If she doesn't want to be 代言人, better don't let the company to show any photos or information to their customers.....

大宅

我之前工人agent都俾我個電話人地拉.咁我都好老實咁答佢的問題.有所謂既.
而家多左d電話廣告,所以見到唔知的no.好多時都會好"慒"家.

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

其實係變靚D自己唔啱囉,將人地D個人資料(電話)
俾客睇,重要話番你,真係勁唔抵

PS~我係做SALES的,我自己公司就有指引一定可以將客人的資料俾其他人睇到(當然自己店鋪員工唔計啦),如果俾公司知道我哋將D顧客資料周圍擺都會俾人鬧得好甘~

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

變靚D有問題d囉
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

BK Milk勳章

都係唔好 join 喇...費事煩 !
阿媽

大宅

唔好join 啦 冇用嫁~我同我fd join過 一d效都冇~

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

洋房

唔好join喇,慢慢睇下其他公司先啦。

洋房

你地都講得啱,變靚真係有問題!:;pppp:
上嚟 posting左件事出來, 個心舒服左好多, 好多謝你地嘅回應呀!!!

洋房

hi, Aline,

果位女士依家真係搞到我好有犯罪感, it is such a bad memory.... , anyway, and many thanks for your sympathy...

原帖由 Aline 於 09-2-17 23:27 發表

I think it's normal to be curious to know the real results especially when you want to buy a beauty program from a company. But I found it surprise to know that the woman's reaction to your ...

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

吾緊要la,可能係佢心情吾好啫
不過如有甘打比我,我會答佢既

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

題外話,我覺得變xX係黑店

大宅

環保接龍勳章

千奇唔好join, 如果你join 左, 我好肯定你要不停俾錢佢地, 你每次去做treatment, 佢都會sale 你, 因為我知佢地每間分店都要揹數, 我就係幫佢地打左成年工(可能我自己唔夠定力), 又唔覺有d 咩改善到!!

男爵府

畀面勳章

don't do this kind of thing next time la....

複式洋房

你不要有太大罪惡感了,都不知道是不是真的,可能是變xx爲了讓你不能拒絕,特意編的故事。

子爵府

好媽媽勳章

原帖由 木火通明 於 09-2-19 02:28 發表
hi, Aline,

果位女士依家真係搞到我好有犯罪感, it is such a bad memory.... , anyway, and many thanks for your sympathy...

我都覺得你唔駛咁有犯罪感, 咁佢sell你果陣, 比個案你睇連埋電話號碼, 如果唔打得, 就唔好比埋人睇啦. 簡單d咁諗, 就好似響街收到傳單, 傳單上面有個電話號碼, 你有野想問打去問下之嘛:;pppp: .

我反而覺得可能個代言人已經約滿(通常有contract), 但變xx仲拎人地個案出黎sell, 個代言人打番去投訴都唔定.

唔好唔開心啦~

子爵府

唔.......講真!我覺得樓主過份多o的喎~!當然變靚都有唔o岩啦~但係以事論事~o係人地未經準許下..你偷窺人地個電話然之後打俾果個人,係好無品既行為!why你地會覺得人地一定係要答你,同埋要唔介意呢?助人為快樂之本唔係咁用囉~!好有好多人好介意俾人知,上過纖體公司架喎~!仲要你睇哂佢o的相,你覺得自己既行為真係好o岩咩.?一o的錯都無??

首頁

尾頁

跳至