自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

大肉兒 發表於 17-12-14 13:08
美孚?

Yes , Mei foo

水晶宮

ChloeMa 發表於 17-12-14 13:19
租到算好,好多時短租無得extend。 農曆年前攪掂算好,我今年頭裝修,農曆年停工/等大陸工廠開工,蹝咗1 個 ...

個師傅都趕過年前的,不過最近真的超多生意,做吾停

伯爵府

2018復活節勳章

mimi005 發表於 17-12-14 17:18
Yes , Mei foo

very big flat

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

搞掂記住整個house tour

珍珠宮

mimi005 發表於 17-10-16 11:29
今天正式動工,好緊張呀,希望3⃣️個月搞掂。農曆年住新屋

我間新屋一月要用三星期裝修,我都好期待!老公自己一個人搞

你新屋差不多了嗎?

大宅

mimi005 發表於 17-12-12 23:32
今天砌左厨房一面磚了,希望加急完工

都有野睇啦!good! 趕到CNY前便好了

我仲比較緊,我估要一月才落實
希望四個月攪掂

大宅

回覆樓主:

樓主,妳好!
我想知如果揾c父装修,應該要预早幾多個月找c父報價?謝

水晶宮

大肉兒 發表於 17-12-14 19:55
very big flat

冇傢俬時覺得幾大,一放左野之後,就覺得不夠用了

wcpcelia    發表於 17-12-23 17:52

水晶宮

紫翹 發表於 17-12-14 20:17
我間新屋一月要用三星期裝修,我都好期待!老公自己一個人搞

你新屋差不多了嗎?

一半都未有,工程真的好慢,泥水阻左好多進度,本來 1/13 完工,現在應該不可能了

水晶宮

fishyvette 發表於 17-12-14 22:52
都有野睇啦!good! 趕到CNY前便好了

我仲比較緊,我估要一月才落實

系,中國新年佢地又會放耐d,希望你如期收貨

水晶宮

30586 發表於 17-12-14 23:23
樓主,妳好!
我想知如果揾c父装修,應該要预早幾多個月找c父報價?謝

你多找幾間報下,到時候就知道應該邊d系正常d價格,最緊要有人用過,口睥好d,因為有些報價真的不清不楚,到時候又加加加........我自己前期用左二個月左右找人報價,因為平常要返工,只有周未,日才叫人上來,所以8⃣️個星期中,只有5個報價,日些日子又出街呢,我估 前期 2-3 個月找師夫,后期予 3-4 個月做工程,當然又要看是不是全爆啦,我個屋基本上面目全非,所以要3⃣️個月 ge , 但又碰上現在高峰期,所以應該不能如期收屋

大宅

mimi005 發表於 17-12-17 09:31
系,中國新年佢地又會放耐d,希望你如期收貨

我只想四五月能搬到便當贏
依家係等報價

水晶宮

fishyvette 發表於 17-12-17 09:50
我只想四五月能搬到便當贏
依家係等報價

其實現在干燥裝修幾好,你有冇找林生呀,叫佢帶你看下他做緊的單位

男爵府

回覆樓主:

D C 父 報期兩個月,最起碼拖半個月至一個月才交貨!! 年尾裝修最危險,一句話D C 提早放假返組國咁就………… 怕佢未能準時交貨………!!自己真係跟緊D進度……!!

水晶宮

B4 CNY 1 定可以
C F 话 1 月尾

珍珠宮

mimi005 發表於 17-12-17 09:30
一半都未有,工程真的好慢,泥水阻左好多進度,本來 1/13 完工,現在應該不可能了
...
r咁我祝你盡快收屋啦!! 我都好想快D搬, 但都未俾到我老公裝修, 今次亞仔同老公商量話要"和風"家居, 訂左塌塌米整個台同增加儲物空間. 預計我地新年前可以入伙, 年夜飯都會响新屋食

男爵府

畀面勳章

回覆 30586 的帖子

近排同c6準備買樓,諗住搵師傅做定準備先,尋日放假就打左畀好師傅裝修平台問報價
佢地話至緊要拎左鎖匙先,師傅上門度呎報價先準
同埋料錢可能有變,所以開工前一個月倒再call佢地搵裝修師傅會好D

水晶宮

冢者FF 發表於 17-12-18 18:53
回覆 30586 的帖子

近排同c6準備買樓,諗住搵師傅做定準備先,尋日放假就打左畀好師傅裝修平台問報價

系的,起碼有匙先,我當時自住緊所以有匙,可以提前 2-3 個月報處下,因為冇可能個個星期吾出街,等報價。而且有時候會有變數又拖左時間了。希望你快d收匙,裝修安樂窩

水晶宮

紫翹 發表於 17-12-18 14:27
r咁我祝你盡快收屋啦!! 我都好想快D搬, 但都未俾到我老公裝修, 今次亞仔同老公商量話要"和風"家居, 訂左塌 ...

我同老公房也是走日本風呀,老實說我麻麻地,不過順下佢心願啦,冇計。其實今次裝修全部不是我選的,全為了家人,個囡要浴缸,老公要企缸,open kitchen , 木紋磚色,廁所,門,門鎖,燈 .......冇一樣是我選的

水晶宮

回覆樓主

廁所牆壁貼了一半,估計下周三完工

首頁

尾頁

跳至