在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

現時3人家庭,我個仔都係我地養,親生呀媽唔會再供佢
然後書簿雜費咩都係錢 仲係租緊樓未上到車
老公揾得唔多錢,又唔係上進性格覺得夠錢就算我算係家庭支柱
有時帶埋部laptop番屋企做到1,2點先有得訓
開支又節省唔到,零用錢補習錢咩都係我交曬
其實我係咪應該鬧下我老公叫佢勤力d做野??

伯爵府

回覆樓主:

佢一直都係咁? 以前你哋冇傾過開支問題?
我覺得要比佢知你好辛苦,下下做到一兩點,邊夠休息啊?

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

Rachemama 發表於 17-10-16 14:47
老公揾得唔多 ...
親生呀媽唔會再供佢 <--

其實兩公婆互相扶持, 冇話計邊個搵多D 邊個搵少D, 咁佢一樣有返工, 佢份職業搵得唔多都冇計, 除非佢好食懶非, 搵好少洗好多, 咁就可以鬧下姐......但呢D鬧都未必改。
如果佢一樣對家庭有貢獻, 都冇得好鬧。

或者正面D睇, 慶幸你自己搵唔少, 可以幫輕家庭。
Childhood is journey, not a race.

琥珀宮

老公揾得唔多 ...

樓主係繼母?

大宅

回覆樓主

我老公又係好hea, 好安於現狀,我有時都會諗不如自己裸辭,迫佢去搵錢發奮,不過好risky

別墅

回覆 zaba 的帖子

係真係好攰,住屯門返觀塘!每日6半起身,但d野真係做唔曬!要做到2點先山機!

別墅

回覆 mandy952 的帖子

係呀...

別墅

回覆 是是但但 的帖子

佢係好安於現狀,冇諗過搵過份新工

民房

老公揾得唔多 ...

我同你情况,又係差唔多,自己找得多過老公(emoji)由早做到晚,返到屋企,仲要做(emoji)

琥珀宮

Rachemama 發表於 17-10-27 00:40
回覆 mandy952 的帖子

係呀...

太偉大了……

男爵府

2018復活節勳章

jjnothing 發表於 17-10-26 20:25
我老公又係好hea, 好安於現狀,我有時都會諗不如自己裸辭,迫佢去搵錢發奮,不過好risky
...

唔好甘衝動

首頁

尾頁

跳至