自由講場

跳至

首頁
23456...22

尾頁

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

就係因為你自己覺得好小事, 所以由始至終你都忽略老婆感受.
要照顧兄弟姐妹唔等於要將老婆擺次位.

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

cinda72. 發表於 17-10-16 16:58
是甘的,我都覺得好小事

係 勁小事

同埋做咩要講事實「細佬唔食」
唔講呢句可能咩事都無

侯爵府

您細老成 30 歲, 唔好當佢智障啦, 會餓親咩 ?

男爵府

wahahali 發表於 17-10-16 16:58
細佬30歲。整左十二隻餃,打算每人四隻。我錯在冇同老婆講左先分

其實你老婆想食6隻咪俾6隻佢食,講真,你細佬都30歲人,難道起身少食2隻吾識食其他野?
你話你好照顧兄弟,咁你有無覺得都需要好好照顧工作勞累嘅老婆?
雖然我吾系覺得咩大事仲好少事,只系處理時可以都多少少企系老婆立場體諒下佢,或者說話方面講得好聽少少,最多你犧牲小我 將你自己果2隻俾埋你老婆食可能佢仲會好感動添

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

結婚證書係咪寫住要同你一樣同心同德一齊照顧你嘅細佬妹???

子爵府

回覆樓主:

抵嬲

侯爵府

canies 發表於 17-10-16 17:18
你D餃子好大隻?

一人得4粒? 攝牙罅?

一包12粒包裝,點會大得去邊

嫁後要返工養家,辛辛苦苦放工返黎,話想食6粒餃都唔俾佢
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

珍珠宮

回覆樓主

果幾句聽落似當老婆廚餘機
細佬唔食先叫老婆食哂佢
同意樓上幾位jm講
講野真係要包裝下先好講

另外,你弦外之音都幾難頂
我相信你老婆一定感覺到
你話你老婆同你地係一家人就要一樣對細佬好
你有咁既要求好合理
但唔係必然
如果你老婆真係做唔到,唔應該怪老婆囉

大宅

回覆樓主

連自己老婆想食6隻餃子都滿足唔到,自己都唔夠錫老婆,仲想要求老婆錫埋自己既兄弟姊妹?!有無過份d呀?!

禁止訪問

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

seaman1982 發表於 17-10-16 17:18
膠post?

咁佢真係好成功!激起好多jm情緒!

子爵府

回覆樓主:

3個成年人分餃子的故事
唔夠餃子你煮多個麵都得架樓主肚餓咪食其他野,為何一定要食餃子
你要錫細佬無問題,咁你將自己果份留比細佬,唔好諗左自己同細佬先,要老婆成全你兩兄弟

煮餃子都咁...絕對相信你唔係第一次要老婆「遷就」你細佬,老婆咁嬲係因為同類事件已經發生過好多次儲左好耐既唔開心一次過爆出黎

侯爵府

wahahali 發表於 17-10-16 17:10
我胸痛,打算食少少就去睇醫生。我平時買餸煮飯,做到手痛。老婆冇特别關心
...

樓主,有jm話 你之前入母乳板傾過計!你係個老公,定老婆?
Be positive, Stay stronger,Work harder, Learn Wiser, keep fighter, much smarter

男爵府

回覆樓主

有咩好嬲兩隻餃子之嘛
最估唔到嘅係咁多人會介意

大宅

回覆樓主

第一,你有12隻,點解分唔到6隻比個冇食飯就返工嘅老婆食?
第二,你細佬成30歳人,點解仲要顧埋佢食?
第三,點解你錫你D弟妹就要個老婆同你一樣?佢嫁比你全家?
如果我係你老婆,我一早已經離婚(冇小朋友嘅話),你呢D老公唔要都罷!

子爵府

wahahali 發表於 17-10-16 17:12
yes,工人放假

你前面話要買餸煑飯,宜家又話工人放假。

好心作嘢都作好D。

子爵府

紫色線 發表於 17-10-16 17:14
其實好小事 我唔會嬲
但我唔會咁處事

嬲乜鬼
不過老婆要6隻咪比6隻lor , 做乜扣人2⃣️隻姐

珍珠宮

回覆樓主:

如果你老婆,為左自己娘家,自己兄弟姊妹,忽略左你感受,你又會點?
重兄弟情唔係唔好,但你都要明白,你已經有自己頭家,同你走一輩子嘅,係老婆,你嘅兄弟姊妹一樣有自理能力,一樣有自己嘅另一半,將來會有自己家庭~
幾隻餃子唔需要你替佢粗心,兩公婆感情係要維繫,有時只係一餐飯,都可以係一點情趣~

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

識做嘅, 咪俾晒老婆同細佬食囉! 自己食乜鬼!

伯爵府

一包12隻水餃,你老婆想食6隻,你留4隻俾你細佬,你自己咪食少2隻俾老婆囉,成件事咪幾完美?係要等細佬唔食至俾老婆,當佢係垃圾筒?

首頁
23456...22

尾頁

跳至