夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睇左唔同jm 既經歷
自己身邊人既經歷
其實差唔多99.9% 男人都有小3
究竟佢地既心態係點呢?
(以正常既黎講)

當初結婚都係愛另一半先結婚
到底出於咩原因會出軌?

唔再愛個老婆?
又唔係,我見到d男人都唔想離婚,求個老婆原諒佢。既然驚既點解要去做?仲愛個老婆既點解要去做?

定還是覺得無錯?覺得個老婆唔會知道,可以享齊人之福?
其實咁大個人都識諗到個後果,點解個個男人都去犯錯?

大宅

回覆樓主:

我覺得,男人天性覺得出有面有女人係冇問題,但如果同老婆硬碰係冇著數,所以穿左老馮話會斷,老馮話會改,但其實都係另一個大話。
我諗,有d男人未必真係咁冇人性全心去令老婆受傷害,而係覺得自己瞞得住個老婆。又有d男人真係控制唔到自己去玩,到穿左後,個老婆又原諒自己既話,發現原來出去玩都冇咩大不了,後果又唔洗死人淋樓,過一排又心思思。
所以做女人,真係要愛自己,要有兩手準備。

男爵府

Pianistbaby 發表於 17-10-17 00:06
我覺得,男人天性覺得出有面有女人係冇問題,但如果同老婆硬碰係冇著數,所以穿左老馮話會斷,老馮話會改, ...

有時都係度諗
既然女人到人老珠黃時個男人實去滾
點解仲要結婚生仔?
如果唔生既話老左只不過係孤獨過埋下輩子
如果有仔女要一手湊大佢地 條路實辛苦

男爵府

開心吸收勳章

我無小三, 唔識答你.

翡翠宮

個個case都唔同, 無定律

大宅

係唔係無性夫婦,個男人先會偷食?

水晶宮

粉紅天空 發表於 17-10-16 18:55
睇左唔同jm 既經歷
自己身邊人既經歷

99.9%甘高,冇甘灰卦。如果真係仲有人結婚咩。但可能生话太平谈,冇哂嗰種心跳感覺,就蠢蠢欲動了!

珍珠宮

回覆樓主:

受唔住誘惑,婚姻生活太悶,同老婆成日吵架,壓力大想搵個人陪自己

男爵府

cand 發表於 17-10-17 10:38
係唔係無性夫婦,個男人先會偷食?

一定唔係
人的潛意識中性是為了繁直下一代,男女都是
男人的精子太多,每日都可以射,十八歲到八十歲都可以令女性受孕,要一個男人一世只可和一個女人上床是違反本性的,要增加繁直機會,最好的方法就是和不同的女人上床。女人就不同,一個月只來M一次,每次一位卵子,四十多歲就停,只須一位精蟲就可以繁直,所以女人同多人上床是無好處的,分分鐘無人認頭,自己要承受懷孕及生產的痛苦,所以對女人而言,最有利就是mark死一個男人。
愛是真的,但本性也是真的。

瑪瑙宮

寂莫, 貪新鮮.

子爵府

singwin 發表於 17-10-17 12:22
一定唔係
男人的精子太多,每日都可以射,十八歲到八十歲都可 ...

學到嘢

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

99.9%??????你識個D人都好..............咩啫.......
我身邊既人......50%都冇喎 (我指有小三)

大宅

singwin 發表於 17-10-17 12:22
一定唔係
男人的精子太多,每日都可以射,十八歲到八十歲都可 ...
愛是真的,但本性也是真的。

好 arm.

有時, 都要夾 timing, 有啲個心已經野, 婚姻仔女生活枯燥, 再 arm arm 出面撻著埋, 就出事.

男爵府

粉紅天空 發表於 17-10-16 18:55
睇左唔同jm 既經歷
自己身邊人既經歷

男人貪新鮮,出去偷食夠刺激

珍珠宮

開心吸收勳章

chengkayan 發表於 17-10-17 16:21
男人貪新鮮,出去偷食夠刺激

又或者咁講,偷食並唔係男人專利,有求自然有供,冇女人肯(而且對方唔一定係單身)又點成事?

然而貪新鮮的話遲早咪又係會過氣!唔通偷情要搞到好似追電話款式咁咩?汝其話貪新鮮,不如話係念舊,念嘅係重溫以前同太太/丈夫拍拖時嗰種感覺,可惜結婚後呢種感覺已蕩然無存,所以男男女女都要向婚姻以外去搵代替品吧!

而且作為另一半,係唔係久唔久都要諗下有咩新鮮刺激嘢去為婚姻生活調劑一下呢?
百花叢裡過,片葉不沾身。

大宅

wing1388 發表於 17-10-17 16:32
又或者咁講,偷食並唔係男人專利,有求自然有供,冇女人肯(而且對方唔一定係單身)又點成事?

然而貪新 ...

其實男男女女有D人都真係喜歡拍拖的感覺,婚結得耐,又真的無左呢個感覺架。

珍珠宮

開心吸收勳章

Joannechau777 發表於 17-10-17 18:36
其實男男女女有D人都真係喜歡拍拖的感覺,婚結得耐,又真的無左呢個感覺架。
...

所以,若然唔敢肯定自己仲可唔可以KEEP住拍拖嘅感覺,就最好唔好生小朋友啦,十居其九會同個小朋友拍拖多過同老公!到時唔好怨個老公出去搵人拍拖...

大宅

wing1388 發表於 17-10-17 18:48
所以,若然唔敢肯定自己仲可唔可以KEEP住拍拖嘅感覺,就最好唔好生小朋友啦,十居其九會同個小朋友拍拖多 ...

所以我現在醒左,用方法來解決問題,一個月裏,有幾天把小孩送奶奶到,自己同老公去拍拖,感覺又返曬來。
其實男人有小三,除新鮮感外,其次是小孩,太太太注意小孩,令自己冇地位,存在價值。
另外跟小三不會生小孩,冇憂慮在一起,唔需諗將來,其實幾爽的,最重要不用爲家庭鎖碎事而吵架,乜都拋諸腦後,無憂無慮談一場戀愛,幾爽

珍珠宮

開心吸收勳章

Joannechau777 發表於 17-10-17 18:58
所以我現在醒左,用方法來解決問題,一個月裏,有幾天把小孩送奶奶到,自己同老公去拍拖,感覺又返曬來。
...

所以妳而家諗得通都未遲,其實小朋友嘅嘢,將來係點都要由佢哋自己去行,父母最多幫佢起步,唔通到自己七老八十仲要扶住佢哋行咩?冇錯妳當然可以咁做,但就白白浪費咗一個可以同妳共渡一生嘅人,何苦?

大宅

wing1388 發表於 17-10-17 19:00
所以妳而家諗得通都未遲,其實小朋友嘅嘢,將來係點都要由佢哋自己去行,父母最多幫佢起步,唔通到自己七 ...

我冇小王呀,你誤會左啦,我衹是回應D人點解有小三,有小三的心態是什麼咋。

首頁

尾頁

跳至