跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好 ,因剛搬到荔景, 要替仔仔轉校, 他本身讀緊k1, 今年9月會轉過來讀k2, 葵青及荃灣邊間幼稚園好?
預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

洋房

我首選會係青衣康傑,因我個小朋友而家讀緊,其次會係學之園同宏福。

原帖由 keroppigrace 於 09-2-18 04:18 發表
大家好 ,因剛搬到荔景, 要替仔仔轉校, 他本身讀緊k1, 今年9月會轉過來讀k2, 葵青及荃灣邊間幼稚園好?
cknk

複式洋房

請問知唔知k2有無位及有無學卷啊 ?
預產期係4月13日啊 10/03 -小B而家約重2.4kg 01/04 - 小b而家重約3kg 好緊張, 就快小B出世啦 :-P 小b終於係08/04出左世啦, 重2.71kg 好開心 :-P 11/05小b重4.01kg啊 08/06去打針, 小b重 5.45kg 今個月去打針又重左啦, 成15磅 10月20日去健康院打針是磅有 8.4 kg

洋房

以我所知應該無學劵,唔知有無位,妳可以打去check吓。

cknk

大宅

我幫囡囡報左康傑同宏福今年嘅N1... 請問你點解康傑好過宏福嘅? 唔該晒!

原帖由 CKNK729 於 09-2-23 09:57 發表
我首選會係青衣康傑,因我個小朋友而家讀緊,其次會係學之園同宏福。

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

康傑同宏福都收咗我粒糖讀n1, but 我冇交宏福留位費, 因為覺得宏福比康傑淺, 而且學費也不平~ (although 有學卷)
但我既first choice 係卓思.... 不過唔知佢收唔收囉 mouth:
原帖由 squirrelc 於 09-2-25 16:43 發表
我幫囡囡報左康傑同宏福今年嘅N1... 請問你點解康傑好過宏福嘅? 唔該晒!
棉花爸...棉花媽...棉花糖(BB糖)...

大宅

我無簡卓思, 因佢地淨係得下午班; 宏福就收左我女讀下午班, 唔知轉唔轉到上午班... 所以寄望康傑, 不過都未interview, 唔知有無機會喇...

原帖由 棉花糖媽媽 於 09-2-25 16:49 發表
康傑同宏福都收咗我粒糖讀n1, but 我冇交宏福留位費, 因為覺得宏福比康傑淺, 而且學費也不平~ (although 有學卷)
但我既first choice 係卓思.... 不過唔知佢收唔收囉 mouth:mouth:" />
...

洋房

其實並唔係邊間好過邊間,只不過囡囡而家係康傑讀緊,由舊年8月開學到而家,我都覺得間學校比我個感覺唔錯,老師有愛心,好多時都有d主題可以比小朋友從中學到主題內既嘢。好似最近學校有個主題係"上茶樓",要每個小朋友帶一樣點心返學,個日放學後我囡囡已經話like去飲茶,like食咩點心。而從每個weekend學校派番嚟d習作可以睇到囡囡有進步,好似畫線條咁,由最初亂咁畫到後來真係有分別(雖然都唔太清楚佢畫咩)。其實我相信每間幼稚園都有佢哋既好處,最緊要係睇吓適唔適合自己個小朋友,好似有d學校成日都要家長參予好多活動,如果自己唔係咁like呢d style的話,就算係名校,讀咗都辛苦。

原帖由 squirrelc 於 09-2-25 16:43 發表
cknk

複式洋房

好似青衣d學校好過tw咁?

首頁

尾頁

跳至