懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

11月10日update☆
清哂喇! 好開心! 唔使做手術真係不幸中之大幸! 醫生仲照到就快排卵添!

生仔路上,完全體現到萬物有序人算不如天算既道理

以為自己好有計劃,結婚後2人世界3年先進行造人大計,真係天真,順其自然左1年多,心灰意冷去排不育科,點知小寶貝就黎喇,我認定這小寶貝係精英分子,而且一定好錫我,懷孕期間非常順利,而家讀幼稚園(emoji)

諗住大既上k1,就預備追多個b,一擊即中,仲勁過幾年前,唔係掛,由於第2胎,冇咁緊張,留少少啡冇理,照返工,同大既玩,害喜嚴重,所以完全冇諗過會失去,一直照,等,照,等,驗血,從未有過心跳,最後只想盡快解決件事,入左私家吸宮

今年大既上k2,諗住都休養左成年,係時候,又一擊即中,但因為上年既經驗,心理壓力好大,好擔心,加上冇咩懷孕症狀,驚上加驚,最後。。。都係照唔到心跳,空心胎

今次選擇藥流,而家喺屋企食緊第4日藥,好似冇咩反應,究竟想點呀?咩心情都冇哂

大宅

和我情況好相似,追細佬妹好難。勁灰。

幾多週?會等佢自然流出嗎?藥流無反應我都試過,無咩可以做。

別墅

fattyduck 發表於 17-10-17 22:10
和我情況好相似,追細佬妹好難。勁灰。

幾多週?會等佢自然流出嗎?藥流無反應我都試過,無咩可以做。 ...

6週,我唔想吸宮,因為上次好傷,好虛,所以等下先,再睇下醫生建議

咁你用藥冇反應之後點算?

伯爵府

回覆樓主

你有無中醫調理身体?中醫養卵之類?
我第一次小產都係藥流,fail左出院果日即去睇中醫,飲中藥到第4日度排左出黎,再照都清哂咁滯了,唔駛吸宮、跟住中醫調理,再試,生左個大b,而家陀緊細b,都係睇左中醫調理先試

複式洋房

回覆樓主

我都係咁,本身有個女啱啱小一,點知上年一次,今年一次,依家我都半放棄,有就有,冇就算

子爵府

回覆樓主:

醫生有冇講咩原因?有冇做過檢查?現階段最緊要調養好身子,bb一定會返黎

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

先休養身體,可能系緣份未到。加油吖,

大宅

回覆樓主:

我也是追二胎,一次發育唔到無心跳吸宮處理,一次只有胎囊未發育到胎就自然排了,我都是心灰,醫生只會說因為第一胎正常,後面都是機率問題...

別墅

cloudyjess 發表於 17-10-17 22:33
你有無中醫調理身体?中醫養卵之類?
我第一次小產都係藥流,fail左出院果日即去睇中醫,飲中藥到第4日度排 ...

剛睇左中醫,個中醫開左生化湯,希望幫到手,盡快排出la

別墅

pigpiglamlam 發表於 17-10-18 14:17
醫生有冇講咩原因?有冇做過檢查?現階段最緊要調養好身子,bb一定會返黎

西醫建議我驗下d大路野,例如甲狀腺素,如果拎到胎組織,就化驗下

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

心態放自然喇 可能反爾會有驚喜

子爵府

babe223 發表於 17-10-18 21:18
西醫建議我驗下d大路野,例如甲狀腺素,如果拎到胎組織,就化驗下

驗下都好,起碼知咩原因

大宅

babe223 發表於 17-10-17 21:07

以為自己好有計劃,結婚後2人世界3年先進行造人大計,真 ...

Del

大宅

樓上嘅媽媽們唔好灰心!我都係一樣生咗第一胎,上年追第二胎時,5月一次藥流因為空心胎,12月一次5-7week自然流了,而家又陀緊14w啦今次!我又係次次都一擊即中㗎,但兩次冇咗後心理陰影都幾大,要去到過咗3個月個心先定少少。兩次小產後我都有睇中醫三個月加奶奶燉湯調理下的

男爵府

陪月勳章

回覆樓主:

我今次都係第2胎,大仔小二喇。今個月頭驗到有左2個几月,點知早2日抹到有血入左急症。醫生話照唔到心跳而且size同我第一次私家照個陣一樣。原來阿b冇大過。本來諗住今日去私家睇多一次肯定,點知尋晚响屋企開始爆流血,阿b已經走左成為事實.宜家我都响醫院食左第1次葯清子宮。宜家個肚痛到la住la住,仲有2次葯要食。心傷又身傷。

大宅

babe223 發表於 17-10-17 22:16
6週,我唔想吸宮,因為上次好傷,好虛,所以等下先,再睇下醫生建議

咁你用藥冇反應之後點算?
等佢自己排出。去到個位你唔想刮都冇得揀
樓主情況如何

複式洋房

回覆樓主

我又係想追第二個但空心胎做左吸宮,會再試,依家中醫調理

別墅

fattyduck 發表於 17-10-23 09:30
等佢自己排出。去到個位你唔想刮都冇得揀
樓主情況如何

第一次西藥(5天)療程,冇咩反應,只係不斷流啡,冇肚痛

而家食緊第2次療程(5天),當中第2日排左勁多血及組織,好驚,但反而我成個人心情舒服左,希望排清,唔使做手術,聽日覆診

謝謝各位關心及分享,祝大家身體健康

大宅

babe223 發表於 17-10-17 21:07

以為自己好有計劃,結婚後2人世界3年先進行造人大計,真 ...

我都好明白,越想越無,不過所有事情自有安排,無得強求,順其自然啦,心情輕鬆先容易中嘅!加油

男爵府

回覆樓主

其實大家有一個已經好好,好多人仲用盡方法等待第一個寶寶

首頁

尾頁

跳至