6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

笑得好勳章

BB十一個月大,好反訓,由床頭碌到床尾,cum左被又fu被,宜家天氣涼左,點搞

大宅

2024年龍年勳章 2024勳章 減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

Sasa227 發表於 17-10-18 18:22
BB十一個月大,好反訓,由床頭碌到床尾,cum左被又fu被,宜家天氣涼左,點搞 ...

試下用睡袋,可防止BB冷親

珍珠宮

BB防敏心得分享勳章

好多小朋友既睡姿都係咁喇 所以真係要用睡袋

珍珠宮

王國教室勳章

回覆樓主

我細女由細到大都唔肯琴被同訓睡袋。我唯有同佢著多d衫訓,冬天就開暖氣

複式洋房

試下平時吾好被佢玩太癲
靜態 講下故事

回覆 Sasa227 的帖子

Hello Sasa227,識轉身後嘅BB活動量會大增,亦有BB會影響埋睡姿,比較常見bb反瞓原因: 被太厚bb覺得熱、睡前玩得太興奮、睡前食得太多、睡眠環境嘈吵/太光。明白媽媽擔心BB會冷親,JM 建議用睡袋都係唔錯嘅方法,儘量選擇棉質、輕暖嘅睡袋,BB會舒服D架。

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

系吖,我兩個囝囝都系,訓覺似打見咁。

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

反訓正常的,我用睡袋就安心好多,唔駛成日怕佢無被或冷親。。
安心又安全~

複式洋房

我仔一樣反訓20 months now

男爵府

回覆樓主:

我大仔而家7歲都係反瞓

男爵府

2018復活節勳章

我仔都勁反訓。(emoji)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

d bb 係甘,我三女同四女分別5 歲同4 歲都成日反訓,訓醒床頭揾吾到佢,係床尾揾

男爵府

2018復活節勳章

我發覺多數bb都好反訓

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

子爵府

回覆樓主

用睡袋好d,我個仔細個又係咁,由床頭訓到床尾

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

用扣針將兩邊被固定得唔得?

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sasa227 發表於 17-10-18 18:22
BB十一個月大,好反訓,由床頭碌到床尾,cum左被又fu被,宜家天氣涼左,點搞 ...

用睡袋或買包肚巾或包肚褲
我對仔女都係成日fu被

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

用睡袋

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

用睡袋或著包肚褲
我細兩女都係成日fu被

首頁

尾頁

跳至