自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

大宅

回覆樓主:

祝福你爸爸,家人嘅支持好緊要,要比多D信心佢去打呢場仗,加油!!

子爵府

回覆樓主

樓主,我只可以叫你加油,呢個時候只可以同你講醫生叫你做咩就盡量跟。
我自己係過內人,好明白你感受。 一家加油!

大宅

回覆樓主

我媽媽一發現肺癌時又係第四期,完全無做任何治療最後撐左兩年

男爵府

畀面勳章

xavier327 發表於 17-10-19 20:02
回覆 karenball 的帖子

我都有諗過搵莫樹錦醫生問意見,請問莫醫生貴嗎?1次診金幾錢度?thanks! ...

如果無記錯好似2千幾蚊一次, 我覺得佢好好, 完全無hardsell要我哋去私家做, 政府同私家用嘅藥一樣, 去返政府醫院就可以! 佢好似一星期得一日喺仁安, 其他時間喺養和? 你睇吓邊到方便你!

仲有我記得嗰時未開始做任何治療嘅時候去睇莫教授, 諗住聽佢嘅意見, 老爺問佢其實係咪唔做化療好d, d人係咁同佢講! 莫教授即刻話咩人同你講嗰d係咪醫生? 值唔值得做唔係其他人講, 係醫生同你講!

記住心態好緊要, 你同爸爸都要加油! (emoji)(emoji)(emoji)

伯爵府

伯爵府

回覆樓主

有啲肺癌可以食標把藥控制的 ... 祝福世伯

子爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

回覆樓主:

禁止訪問

回覆樓主

子爵府

回覆樓主:

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章

wcandtt 發表於 17-10-19 19:31
我冇食煙冇飲酒,早睡早起,飲食定時,大部分自家製食物,日日做運動一小時,我都有肺癌。

有d ...

祝福你早日康復,你現在食藥治療定電療?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

水晶宮

回覆樓主:

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

月光夢魔兔 發表於 17-10-19 17:58
有,我家人剛發現都喺第四期肺癌,佢得3X.
反正係改變不了的事實,要樂觀面對,積極治療,祝妳家人一切順利,大步檻過
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

wcandtt 發表於 17-10-19 19:31
我冇食煙冇飲酒,早睡早起,飲食定時,大部分自家製食物,日日做運動一小時,我都有肺癌。

有d ...
妳完成晒西醫嘅療程未? 而家身體情況如何? 祝妳身體一天比一天好,早日康復
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

水晶宮

AXG 發表於 17-10-20 09:06
祝福你早日康復,你現在食藥治療定電療?

非常幸運,我早發現,屬於零期,用微創做了手術,割左,唔需要化療電療。

醫生話我個case, 係好少咁早被發現,好過中六合彩。

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 月光夢魔兔 的帖子

加油, 祝福你家人

水晶宮

Giant 發表於 17-10-20 09:27
妳完成晒西醫嘅療程未? 而家身體情況如何? 祝妳身體一天比一天好,早日康復 ...

做完手術,暫時冇事,一年照ct一次,keep住check.

身體康復得好快,做完手術3個月之後,已經可以跑返步,醫生話可能平時我有做開運動,我係佢個病人之中,recover得算好好,有好多人割完後行斜路都唔夠氣。我做手術時係4x歳。

多謝你們關心。

男爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 xavier327 的帖子

祝福你爸爸, 加油

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

祝福你爸爸,加油!

首頁
23456...9

尾頁

跳至