自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

唔知大家有無覺得而家出面食野呀+買野d shop既人態度好似差左好多咁呀? 唔知只係我既個人感覺or而家真係咁ga 呢?

我今次一家大細返黎holiday同我07年返黎個陣, d人既態度真係差好遠, 我呢排無論去到小型到大型既shop買野, 食野d人既態度好似好差, 好似唔憂做咁... 雖然都有d唔錯ge, 不過少之有少lor... 而家個市唔好, 唔係應該要更加好既service先至可以留客ga mey? 定係因為金融海嘯攪到個個心情唔好?

睇黎係時候要出番劉華個廣告了...

禁止訪問

大宅

同意, 我出街食飯, 成日都會唸: 如果我係老闆我實炒左你!

伯爵府

冼少的錢,未慳番唔少囉,仲好

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hi,

得罪講句,我以前係從事服務業,亦最憎就係劉華果個廣告!! (以上'筍水'個人意見,如有雷同,屬實'考合',更不喜勿圍我呀!)
但如我當時感覺唔好,我會直接反應我嘅感覺!!

yuk hei mun

原帖由 wongbbb 於 09-2-18 13:49 發表
唔知大家有無覺得而家出面食野呀+買野d shop既人態度好似差左好多咁呀? 唔知只係我既個人感覺or而家真係咁ga 呢?

我今次一家大細返黎holiday同我07年返黎個陣, d人既態度真係差好遠, 我呢排無 ...

翡翠宮

畀面勳章

我都覺得係呀,年青果班一係冇禮貌,一係冇sense;中年果批好多都係大陸人。佢地唔覺得自己冇禮貌架,仲覺得已經服務得好好tim。

有一次我同朋友去食飯,三枝啤酒有特價,我地三個人叫左半打,以前係會俾個酒桶裝住慢慢開,但係果次個姐姐拎黎就已經開哂,我地話叫佢換過,佢仲好可憐咁我地講:「咁我已經開哂喎。」

當時真係好想問下佢,你冇sense關我地乜事?唔係要客人同你啃左佢下話!

珍珠宮

有時遇到d服務唔好既侍應, 同我佬都相對笑一笑就算.....因為.........可能人地成三個月未出糧呀, 我估尼個原因都唔少..~~

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我認為睇吓你去乜嘢食肆啦, 我去開果啲都ok架, 啲waiter and captain好好口. 服務態度又好, 當然都要客人有禮貌, 互相尊重至得!

見過有啲食客, 以為全世界得佢有錢食嘢, 就好似大Q哂咁, 呼呼喝喝啲服務員, 認真無品兼衰格!

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

原帖由 MANFUN2010 於 09-2-18 14:11 發表
我認為睇吓你去乜嘢食肆啦, 我去開果啲都ok架, 啲waiter and captain好好口. 服務態度又好, 當然都要客人有禮貌, 互相尊重至得!

見過有啲食客, 以為全世界得佢有錢食嘢, 就好似大Q哂咁, 呼呼喝喝啲服務員, 認真無品 ...

agree

珍珠宮

原帖由 臭八婆 於 09-2-18 14:12 發表
當中有唔少趕野唔正,諗住落黎做少奶奶架嘛 大失所望要做既

正一臭八婆....

大宅

近排去九龍灣睇化妝品(ettuxxxx)同電器都冇人理,問d sales都唔睬,唔知咩事,可能冇commission,得底薪卦,本來係諗住買架啦,但見佢地態度咁差,嬲嬲地第日去左第二區買

大宅

我都覺得而家d服務差咗好多, 最慘係你以前投訴會有用, 而家去投訴, 連高級個d都唔覺得有問題

水晶宮

服務人員態度差...點解唔話服務對象也差呢...這些事是相對的...
至於話諗住做少9果D...我都覺得都唔算最差...最差最差的服務反而是本地果D後生仔...
少奶奶的身份,丫頭的命...

公爵府

去報團好似係乞佢咁, d 旅行社差到無人有

大宅

畀面勳章

i-cable d service 直情差到不得之了

禁止訪問

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

畀面勳章

真係一dd啦,今日買左化妝品同衫,兩間鋪既姐姐都好好。
經濟己經唔多好la,再黑面趕客,咪係同自己過唔去。

首頁

尾頁

跳至