自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

ANNAFRIEND 發表於 17-10-20 08:07
今早送完女搭車,回程官塘站打開門,我已醒目,望後睇下有冇人要落車,見冇人我企返好,突然有個呀叔伸手出 ...

防唔到㗎試唔少啦呢d 乜乜
最慘就係我反應遲鈍,好多事出突然,佢地出手得快閃得又快,到我意識到有反應,人都閃左喇。得我自己响度嬲自己。
女人都憎啦。我兩星期前搭西鐵,因我親戚行行下突然叫我,我回頭望佢,就比一個打橫沖出黎嘅南亞女人用雙手錬左我 手臂 一下,我都唔知點反應,堅係嬲。出手好冇禮貌囉。何況係男人。堅係想搏懵。賤格。

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆樓主

hot n hot

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

回覆樓主

我明你!

女人掂到我 我都覺得打冷震
肉貼肉嗰種感覺

翡翠宮

回覆樓主

會唔會那位先生是聾啞人士出唔到聲呢?
叫你唔到拍你一下麻煩你借開.

大宅

ANNAFRIEND 發表於 17-10-20 08:36
你知我意思,我知實有衛士話我歧視,但我講事實,如果我報警阿sir要我形容我都會係甘講。我post出黎因為真 ...

bk咩世界應該唔會對膚色無歧視,唔會用職業黎衡量行為既世界,你(呢種人) 可能理解,返去整個牌,唔係上等人,白淨靚仔有高尚職業唔好掂/望你

公爵府

回覆樓主:

苦力係罪?
恭賀新禧,迎春接福!

男爵府

大聲叫借借又會話你粗魯, 細聲听借借又會話你陰聲細氣成個女人型, 唔覺意掂到又話非禮, 男人好苦重要唔靚仔就一定係錯個位, 著得唔光鮮就係賊, 著得少布就會話你變態.

水晶宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

回覆樓主:

其實搭得地鐵就預左會掂到陌生人。
睇你形容佢根本唔係有心摸你。只係想你借借比佢落車。可能唔為意到站。至多佢都係叫做唔小心。

水晶宮

我都唔鍾意人唔開聲淨係出手去叫人借開
但其實佢用手背係撥一撥你叫你借開咁意思 我又唔覺有心非禮
有心就用手掌啦 駛乜用手背

而且 你特別形容人哋黑 又苦力 又呢類人
即係 換著個西裝友咁樣撥你 你又ok嗎?
如果唔係 跟本唔需要咁樣去形容人哋

成個post重點都錯哂
我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

別墅

我都好唔鍾意俾人掂到
但有時情況緊急,有人要拍另一個人去draw佢attention的話
手臂呢個位我會接受,算係最君子既位

樓主有d舊post都幾有趣,完全想像到佢係個點既人

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

jamesbond007 發表於 17-10-20 09:24
太極推手有一招叫[應手即飛], 即係有人掂到你,你就會本能地身體發力[旭]一下,佢就即刻彈開,可以旁身。但 ...

呢個我練咗,因為外公開武館,所以細細個已練扎馬同練反應,有人touch到我會撥&拉開佢,本能反應,好好用!

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實搭地鐵最好唔好企正門口, 真係會阻住人落車, 有d人趕時間又會推開你落車, 我通常會企入去入面, 唔會阻人上落, 唔明d人未到站又鍾意企正喺門口度, 咁多人上落實會掂到。

大宅

MagDog 發表於 17-10-20 11:14
會唔會那位先生是聾啞人士出唔到聲呢?
叫你唔到拍你一下麻煩你借開.

我成日都遇到掛住同人傾計嗰d「聾啞人士」,仲要企住喺門口阻住。
我第一句平聲講“唔該借借”冇反應
第二句高咗幾度“唔該借借呀!”都係冇反應
第三句大聲“借借啦!”佢先縮開俾我落車,講真如果佢再冇反應,我都會出“手”囉!

子爵府

畀面勳章

真係要提高警覺,有好多人博懵。。

別墅

而家搭地鐵好多人落車都唔會出聲,我成日比人撞開
不過有仔女係會擔心,正常既

大宅

回覆樓主:

我都好憎人用手無啦啦掂你推開你, 我唔知你係後面, 講句唔該借借好難咩, 做咩要掂人推開呢

大宅

回覆樓主:

咁實有d人係粗人,
有d人係斯文人,
睇開d

珍珠宮

chichihello 發表於 17-10-20 08:12
個呀叔無禮貌係佢唔啱

但做苦力比你咁歧視有點兒那個囉,生得樣衰唔係罪

除非妳親眼見到佢都有份由頭到腳望學生妹⋯⋯

我諗起容小姐個男友師兄,曾經貼文的一張沾滿污蹟的一雙手的照片⋯⋯

伯爵府

個男人冇禮貌,樓主都唔見得有禮貌 咩叫呢類人,就算人地做苦力咁又點,得罪左你? 你肯定全港苦力都唔係好人,成日望女仔?非禮強姦案,有8成都係斯文西裝友

首頁

尾頁

跳至