自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

最近又想織冷衫. 之前有1套 aero 的冷針. 但太耐無用. 覺d 膠線太硬. 所以想買過一set 針. 係大陸淘寶買左套宏達. 質地唔錯.30元11支蛇針. 超值. 但我又覺佢無粗size. 那set 針至粗都係5mm. 所以又想買番set 外國針. 知道addi 針好像是最好用了. 所以想問一下addi針那兒最平??

大宅

原帖由 cuby 於 09-2-19 11:37 發表
最近又想織冷衫. 之前有1套 aero 的冷針. 但太耐無用. 覺d 膠線太硬. 所以想買過一set 針. 係大陸淘寶買左套宏達. 質地唔錯.30元11支蛇針. 超值. 但我又覺佢無粗size. 那set 針至粗都係5mm. 所以又想買番set 外國針. ...

大埔o既毛冷市場賣 addi 針都算平, 妳可以去睇睇.

大宅

好想睇你在洶寶買果套針呀!可唔可以POST出黎呀!
Thanks

原帖由 cuby 於 09-2-19 11:37 發表
最近又想織冷衫. 之前有1套 aero 的冷針. 但太耐無用. 覺d 膠線太硬. 所以想買過一set 針. 係大陸淘寶買左套宏達. 質地唔錯.30元11支蛇針. 超值. 但我又覺佢無粗size. 那set 針至粗都係5mm. 所以又想買番set 外國針. ...

大宅

原帖由 leonora1227 於 09-2-19 12:31 發表
好想睇你在洶寶買果套針呀!可唔可以POST出黎呀!
Thanks

Me too!

大宅

支針咁架:

http://item.taobao.com/auction/i ... 68817f0721c72.jhtml

質地唔錯. 條綱線好順. 係國內比較好的織針.

有隻熊貓和真情都ok. 佢地有針袋,
http://item.taobao.com/auction/i ... c1bd8812834ad.jhtml

大宅

原帖由 WW 於 09-2-19 11:46 發表

大埔o既毛冷市場賣 addi 針都算平, 妳可以去睇睇.

唔該哂ww. 我得閒去看.

首頁

尾頁

跳至