少年成長

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

大女13 歲,黎經年期已有2 年了,她現在平均21 日就來月經,也好準時下,即三星期就來一次。上網話21 日週期昰正常,但三星期會否密左 ,我覺得密左d ,即是經期來6~7 日,只是隔2 星期又來。 衛生巾都用得快過人 。你地小孩平均隔幾多日來m?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

回覆樓主:

男爵府

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主

如果佢係每個月都有規律,唔會成日變應該冇咩大問題,有d人四季經都係咁

珊瑚宮

LucaLuLu 發表於 17-10-29 12:09
如果佢係每個月都有規律,唔會成日變應該冇咩大問題,有d人四季經都係咁
...

好準時真是,21 日平均

珊瑚宮

回覆樓主:

有冇mama 可以分享下?

男爵府

2018復活節勳章

hudsonchui 發表於 17-10-29 12:11
好準時真是,21 日平均

好準

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

如果準期都是正常的

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

Rainchan520 發表於 17-10-29 21:55
好準

珊瑚宮

mwyg 發表於 17-10-29 23:18
如果準期都是正常的

明白

大宅

回覆樓主:

如果是開始來經期,可能不穩定,這些情況都會有。

子爵府

親子王國15週年勳章

我有幾個同學都係 20-25 日左右,好準時。依家先 13 歲,身體仲需要時間適應調養。準時總好過唔準時。我果 d 20 日一次,之後突然 40 日,再變 50、60 日,之後突然又去返 40 日,到依家 5、6 年之後先正常返有返規律,但係都冇準時過。

禁止訪問

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

初經係會亂D

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

回覆樓主:

再大d可能又唔同
21日都好定期

子爵府

回覆樓主

定時定後係正常,但女人一生排卵有數,都係25-28日好d。

激素野要戒

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

初經,不用太擔心

禁止訪問

MommyPanel勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章

別墅

其實人人唔同,21日算係正常RANGE,定期最重要

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

正常既,唔駛太擔心
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

首頁

尾頁

跳至