美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

痴痴呆呆圍埋一台

-
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

複式洋房

Re: 分享下你地用緊的護膚品丫

落妝-shu uemura cleansing oil
洗面-effusais洗面"簡"
爽膚-水之道
面霜-shiseido
mask-ipsa,fancl
潤唇膏-kiehl's
精華素-fancl

複式洋房

cat38:
LANCOME sensation totale幾多錢呀?
好唔好用呢?

男爵府

CAT
請問 "CD R60/80,SKll 多元細胞修護素" 同"CD R60/80"
好用嗎? THX

男爵府

落妝: Shu Uemura Cleansing Oil (Yellow) (用左好耐, 只有呢支野落妝最乾淨, 不過可能用埋呢支之後會轉第2d)

洗面: Eversoft 牛油果潔面膏 (HK$19.9) highly recommend for 暗瘡酒米暗粒爛面skin, 自19歲果年救左我一次之後, 今次係第2次救左我命啦呢支野!

Toner: Shu Uemura 綠色 (真係唔知佢貴在邊樹!)

Eye: Shu Uemura 綠色 (一般啦!)

Face Cream: Shu Uemura White Recovery (發覺冇咩作用, 靠佢白就死得)

由於岩岩經歷左兩星期爛面期, 而家我早上會用 "Eversoft"洗面, 因為冇防曬冇化裝。 夜晚會用Shu Uemura 落妝, 跟住都會用Eversoft黎洗面, 原來平野未必唔好架~~@%%^#% , 我塊面又冇曬事!! 或者用完呢批Shu Uemura之後, 我會改用質素唔會太差既平野!
美甲達人俱樂部私家BlogHERE

Judy's Nail 美甲相集HERE

Judy's Nail Web PageHERE

水晶宮

2024年龍年勳章

Mummy,

你塊面做咩呀 ?? 順便多口問候下, 阿仔食野好D未呀 ???
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

珍珠宮

Mummy

我今年37歲,係敏感皮膚,最近額頭有啲酒米,唔知啱唔啱用Eversoft 牛油果潔面膏呢?

thanks!

男爵府

xp, 我諗都OK既, HK$19.90仲送埋磨沙膏 (萬寧) , 唔岩咪至多掉左佢, 咁平!

Rita, 我塊面無神神額頭好多暗粒, 跟住暈精位生暗蒼, 塊面又有一粒粒, 冇忽好肉, 攪到心情都down埋, 跟住走去做Facial啦, 點知仲爆得勁, 事隔一個星期我去左美容院 "找悔氣", 佢地又用d勁消炎幫我整, 都OK, 之後我諗起19歲果年因為食左半個榴槤勁爆爛面4個月, 用咩貴野都唔好, 收尾就係呢支Eversoft攪掂左!! 咪買番呢支野黎洗面囉, so far塊面都冇再生粒粒, 情況改善左好多, 所以除左做facial之外, *做得好就好渣下, 唔好就真係貼錢買難受, 所以我全力推介呢支cheap cheap 洗面膏。

我個仔食野都算好番d, 而家身體都好左, 冇成日病啦, 但成日個肚好似好多風咁, 唯有比d肥仔水佢飲, 同埋戒用奶樽飲奶, 飲乜都係用杯啦而家。

大宅

Mummy:
希望你塊面第二次世界大戰之後唔會再有第三次啦,
讀書時我都超爛架,毫無自信,後來自己用針挑到見骨見血,
肯定清晒粒粒啦就用熱蛋碌瘀,跟住每日用火酒做收縮水搽,
戒食牛肉,咁就好返晒了,但之後勁敏感又粗洞,
,跟住人大了皮膚開始變,現在都冇人信我以前爛過面,
你要加油呀!間中用幼鹽洗面係超好的,你試下啦冇點你.
micthai:
LANCOME sensation totale好似三百蚊左右,
如果100分滿我比夠佢99,衰在貴又細支到死,
個泵一下一滴根本唔夠搽,用多左都唔捨得,
一支搽到一個月咋,用完我都唔知買唔買返定買第二d,
但毛孔無到好似膠人咁,做咁耐人都未試過
搽支野收毛孔咁勁秋,仲滑過BB,真係正到啤!!
shirleyc:
SKll多元細胞修護素係一個網友推薦我用架,
呢盒野將我30歲肌齡降到20,用左一個月成個人唔同晒,
不過要跟佢咁用呀,搽時唔好大力摔,搽多少少來訓,
因為要一個月更新的,比d耐性用你就覺得
呢世都唔可以冇左呢盒野啦.
R60/80效果同olay張曼玉果支差無幾可以唔洗買都得啦.
(因我去親萬寧都老奉勁試搽手,olay仲明顯)
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

別墅

what is 肥仔水? what does it for?
Mummy 寫道:
我個仔食野都算好番d, 而家身體都好左, 冇成日病啦, 但成日個肚好似好多風咁, 唯有比d肥仔水佢飲, 同埋戒用奶樽飲奶, 飲乜都係用杯啦而家。

民房

DHC, OLAY, LANAGEI!

大宅

Cat38,

just a few quesitons:

what kinda skin can use LANCOME sensation totale?
why need to use LANCOME sensation totale?
is it SKll多元細胞修護素 = SKll sign treatment?

Thanks

男爵府

Cat 38, thx a lot
and how much of the SKII多元細胞修護素

水晶宮

2024年龍年勳章

Mummy,
原來係咁 !! 我上一排試LANEIGE隻strawberry yoghurt mask, 唔知係未massage太耐,皮膚過敏,又係出哂粒粒, 成3星期啦仲未退哂, 等我買枝來救下塊面先。

我仲keep住每日有化妝架, 駛唔駛停一停呢(最好唔駛,因為唔化就嚇死人 !)

仔仔咁樣你可以放心啦, 我而家仲keep住比仔飲吳德x次架,so far未試過肚痛。
cheers
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

Hellohoo,

呢個肥仔水係俗稱而已, 正確名稱係 "吳德物次" , 我地細路仔既年代時已經有, 作用係去肚風, 止腸絞痛等。

hellohoo 寫道:
what is 肥仔水? what does it for?
[quote]
Mummy 寫道:
[/quote]

大宅

lulalahk:
LANCOME sensation totale係sales介紹比我用的,
佢話我毛孔粗,有斑點,夠白但色水唔均,用呢支好岩,
SKll多元細胞修護素 = SKll sign treatment

shirleyc:
SKll多元細胞修護素今個月莎莎貼紙出來我見到做特價$688(專櫃$820),要買趁手啦 :-P

男爵府

cat38,

你講得真係誇張喎~~"挑到見骨見血, 用火酒做收縮水搽"..... 我細個時都試過用火酒抹鼻, 諗住消毒, 因為見好多黑頭, 自己搵手指唧, 果時又唔識, 手指甲唧到損曬, 跟住仲用火酒, "拿" 到個鼻d毛孔出曬血!

LANCOME sensation totale <-- 呢支野係咪真係咁堅呀, 滑過BB???? SKll多元細胞修護素, 30歲變20歲?????%@%$ 係真唔係架!!!!! R60/80效果同olay張曼玉果支差無幾?!! 咁買olay得囉! 喂, 我30歲渣喎, 使唔使咁早搽你講呢d, 會唔會太lup??

仲有, 你話用幼鹽?? 點樣程序法, 我剩係知有人用粗鹽當磨沙, 未聽過幼鹽, 塊面咪好咸?? :lol:

大宅

Cat38,

so LANCOME sensation totale is essence?..if my skin just as yours like 有斑點,夠白但色水唔均, then I can use this?..I'm 27 wor..is that okay?....

男爵府

幼鹽洗面好滑架,加埋橄欖油或oil輕輕按摩.

大宅

Mummy:
你誤會啦,我係想分享大家護膚品用得好唔好同用緊咩,唔係叫你用我搽緊果d呀,個個人皮膚唔同架ma.
女人25以後就開始有紋架啦,紋係要防止,已經有先搽就太遲架啦,尤其頸啦,手指背的紋,眼紋,就算幾好護膚品搽到幾多%冇紋,都唔能夠100%回復返細個咁,唔係點會有拉皮彩光同肉毒菌呢.
粗鹽當磨沙同幼鹽一樣的,只係當然用幼鹽冇咁傷啦,始終粗鹽多雜質同埋粗,如果每日用咁粗的粒去磨肌膚反而會角質增厚架.洗完要過水架,咸咸地啦,但就好光滑咯.
R60/80效果同olay果支我用過分別唔大,不過皮膚有冇改善好難一時三刻表面睇到的,或者佢由肌底層開始修護呢,治標治本各有不同,日子耐左就睇到分別了,olay產品係好的,其實選擇護膚品前應該了解佢成份同做d研究先,等如同一美白mask,A的貴好多,而B就經濟好多,AB成份都有相同的如維他命C,咁當然買B啦,如A的成份比B多左好多靚料如熊果素珍珠絲等,咁更係A啦.haha...我表達方式係咁既,強調D丫ma,當然唔係見到骨啦,haha唔係點會注意到我想表達由爛面到白滑個過程既呢,火酒搽堅架!十五歲學生哥冇美容知識架ma.
lulalahk:
我今年25歲咋,你當然可以用啦,我讀書時勁肥過又勁瘦過又爛面,加上吸煙飲酒挨夜,分秘失調所以睇上去老好多,好唔甘心架,冇本錢(青春)際遇都衰過人,邊個唔想索到日本妹咁丫,行出來自信同著數都多d啦.美容院點都會比條後路你再幫襯架,所以最好自己搞,自己先會對自己最好.
crystaltochan:
sure!!

首頁

尾頁

跳至