美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 分享下你地用緊的護膚品丫

海魚媽 寫道:
crystaltochan,
你講真架!
每日食雪耳糖水(燕窩長期食,食唔起,雪耳效果都唔差)飲意米醋.食螺旋藻.食養蔭丸加珍珠未(可以袪斑)....

身體好 搽乜都吸收D都係.
但係你都好忙下喎!
我都係每個月M完 燉下八珍湯咁咋.
同埋每日食下基礎營養補充品咁.
真係架,哩派日日都好勤力呀,無解啦,想靚嘛.皮膚靚咗,心情都靚d架.

男爵府

利害 利害!

lulalahk, 其實會唔會好似crystaltochan話咁.
係身體既問題多D呀!
身體唔好 搽護膚品既吸收度差好遠架.

冰河泥. 300蚊 200ml
我個朋友教我. 一定要用暖水沖
然後用洗面乳再洗.
因為佢D泥係好細 要咁先唔會阻塞毛孔架.
crystaltochan 寫道:
[quote]
海魚媽 寫道:
你講真架!
每日食雪耳糖水(燕窩長期食,食唔起,雪耳效果都唔差)飲意米醋.食螺旋藻.食養蔭丸加珍珠未(可以袪斑)....

身體好 搽乜都吸收D都係.
但係你都好忙下喎!
我都係每個月M完 燉下八珍湯咁咋.
同埋每日食下基礎營養補充品咁.
真係架,哩派日日都好勤力呀,無解啦,想靚嘛.皮膚靚咗,心情都靚d架. [/quote]
[/url]

男爵府

Did anybody try the Clinique "ore Minimize" cleaning mask? I read from the magazine saying that the pore are obvious clear after using this product. I want to remove blackhead and minimize pore too, is it good for me or any other product?

I did try Nuskin 冰河泥 and 貝佳斯 before, I feel they are more or less the same, no difference for me.

男爵府

我自己覺得 去黑頭 同埋收細毛孔真係唔急得.
不過我妹妹上星期買左DHC個潔膚油
佢話真係洗得好乾淨囉.
我攞左sample 下個月先有 所以我都未試
linchan 寫道:
Did anybody try the Clinique "ore Minimize" cleaning mask? I read from the magazine saying that the pore are obvious clear after using this product. I want to remove blackhead and minimize pore too, is it good for me or any other product?

I did try Nuskin 冰河泥 and 貝佳斯 before, I feel they are more or less the same, no difference for me.

[/url]

別墅

cat38 :
多謝你介紹LANCOME sensation totale,琴日在卓悅買支sample試$35/10ml送指甲油,家姐就試左話收毛孔好正,我就仲要等塊面好番先用得.

好彩你話坒比我知唔用得ZA咋,因為我原本唸住星期日就會行動架喇!
你自製的礦泉水我用唔用得?好吸引…
HABA的洗面粉、Origins的眼霜how much ar?
我唸住塊面好番後就轉晒全部護品,你有無好提意比我呢?

其家實應唔應該用晒一個牌子定係用幾個唔同既牌子好d呢?
我唸依家考慮緊HABA、AVENE同MENARD邊隻會岩我呢?

<<藍妮斯>>我用過粉刺水、洗面都OK,如果你地有興趣想買,PM比我,比個地此你,因為之前有個BK媽咪介紹有6折.

另外…你會唔會好似crystaltochan咁早、晚都食珍珠末呢?

crystaltochanl:
每日食雪耳糖水,燕窩長期食,食唔起,ME TOO AR >>>點整架?
飲意米醋>>>咩黎架?

男爵府

Duck 寫道:

crystaltochanl:
每日食雪耳糖水,燕窩長期食,食唔起,ME TOO AR >>>點整架?
飲意米醋>>>咩黎架?
呵呵..全部自製的.雪耳蓮子紅枣煲糖水.我煲一煲放在雪櫃,每日食一碗.薏米醋係用意米加醋浸的你睇下哩度啦.http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=203746&forum=8&40

大宅

cat38,

睇完你既介紹,我買了haba隻魚油,真係好用呀!用完塊面好潤,我既皮膚好易敏感,但呢隻好舒服,多得你既介紹呀!! thanks~~

男爵府

HABA除了SOGO有之外,邊度仲有分店呀?

男爵府

其實應唔應該用晒一個牌子定係用幾個唔同既牌子好d呢?

... 我都想問哩個問題呀!

TST citysuper隔離好似有間HABA喎.
[/url]

男爵府

唔該曬!海魚媽.

男爵府

Duck,
妳買<<藍妮斯>>嗰度係咪係旺角上樓嗰間美容院呀?

cat38,
我噚日買咗妳介紹嗰隻Lancome sensation totale 同埋Sofina美白精華素, 唔知要用幾耐先有效果呢?

大宅

linchan:
海魚媽講得岩呀,真係唔急得.
其實d泥話就話深層清潔,但始終深極黑頭酒米都係要唧佢出來架,唧左先再用泥,泥係比你平時清潔下等d油脂唔會積聚,首先你都要來個大清潔先(唧粒粒),我就每隔幾日詳細每個毛孔監察下摸下既,一有凸起少少或粗左就知有油脂,立即就輕輕唧走佢,唧好再用磨沙或鹽輕磨,跟住用泥,臨訓再做返個水份收緊的paper mask咁既,有時我都會大力左唧既,不過我新陳代謝好快,通常如果唧到豬頭咁,訓一覺第二日就散晒,不過有個美容小貼士就係如咁岩夜晚11-2冇野做或準備涯下夜上網,係呢個時間做paper mask同食珍珠末吸收得比平時多一倍的,因呢個時間係新陳代謝人體造血同修復機能時間,係呢個時間訓覺或做mask都會事半功倍.
TIF1016:
用耐d自己搣下自己睇下係咪un皮左~haha我自己就結實左滑左,尤其條頸同下巴,柔滑過我阿B,摸完都想再摸,額頭用返印完面果滴印下好啦,唔係會油.
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

大宅

我知道有幾間萬寧都有haba既counter, 我去旺角新世紀買架,個 sales姐姐好nice呀!
你可以上haba個website呀!!!

cat38,
哈!我阿媽成日話我"un"皮架!! 你轉左大頭照呀? 之前同而家個小朋友係咪同一個黎架? 你個仔仔好型喎!我有日去旺角卓悅想買lancome o個 支 收毛孔,但搵唔到! :cry: 其實係咪好多間都會有呢 ?-(

大宅

crystaltochan:
旺角新世紀,sogo,太古城萬寧/log on,沙田萬寧,屯門市廣場萬寧,尖咀city super,荃灣千色店有

Duck:
識貨喎用過藍妮斯hahaha
我唔會好似crystaltochan咁早、晚都食珍珠末啦,一日食兩次咪兩個月要買一盒?真係唔得掂呀銀包窄
海魚媽:
唔一定要用晒一個牌子既我覺得,好似我買white lady佢送支VC lotion化妝水我用,成份一樣既不過係含量多少咁,咁我就唔會買佢的化妝水啦,要買都寧願用第二d,吸收唔同營養ma.不過就唔好分枝得太多咯,唔好洗又一隻,lotion又一隻,眼又一隻,精又一隻...太亂組合起可能會敏感.我諗三隻牌子頂晒龍.
不得不提就係凡用含酵素的產品係唔可以同含果酸的一起用的,要小心組合.
KiuKiu-Mama:
Laneige o既 water sleeping pack 有咩用架?你用後比d評語呀
yvomak:
我話即搽即有效你信唔信呀? 都有d架
지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

大宅

Hi Duck,

請問你支LANCOME sensation totale 你邊間卓悅買o架?我頭先o岩o岩去完花園街果間都係賣$55(10ml),覺得太貴所以無買!另外就俾我揾到Laneige o既 water sleeping pack 賣$78(原價$160)真係超值,我想買好耐但一直都無貨,今曰終於買到o剌!

KiuKiu-Mama
"Bejoyful always; pray continually; give thanks in all circumstances."(1Th 5:16-18) ;-)

男爵府

唔該曬cat38同TIF1016

等我明天都去買返支油先. :mrgreen:

大宅

I bought LANCOME sensation totale in Tseung Kwan O 卓悅 $35 / 10ml.

I use Laneige water sleeping pack like H2O (eight cup water) not much special.

I make The Rose Water recommend by Cat 38 already. Nice and easy to make !!!!!! better to buy from Kielh's Rose Water because cost around $120 per bottle. :-P :-P

大宅

海魚媽

-----其實會唔會好似crystaltochan話咁.
係身體既問題多D呀!
身體唔好 搽護膚品既吸收度差好遠架.

yep, I think so ar....maybe my health has some problem ar....

別墅

有無人用過Marjorie Bertagne ,我睇雜誌

大宅

"藍妮斯" 咩尼嫁??

首頁

尾頁

跳至