影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tpyjasmine 發表於 18-8-21 21:46
又延禧又香蜜又武動乾坤,仲有媚者無疆, 哈哈
睇緊咁多套呀! 哈哈
周迅演戲好, 不過係我唔LIKE佢個 ...

我當然唔係睇緊咁多套,要返工又有好多嘢做,我每晚喺電腦前面好忙架,煲劇真係只可以佔好少時間,一晚兩集頂盡,除非第二日放假,否則喪屍咁返工唔掂,加上仔女都開學啦,更加唔得閒。

周迅唔係靚,但佢對眼真係好識做戲,趙薇都係,兩個都係老咗,趙薇連對眼都冇以前咁有神彩,男女演員都好,對眼好緊要,眼識做戲差好遠,香港好多演員呢樣都唔得,唔係瞪大對眼就係惡就係有霸氣。今日見到如懿有個片段係講霍建華笑笑口不驚意一句就叫人拉個宮女去杖斃,佢直情冇正眼望過個宮女,但氣勢真係好攝人。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

回覆 rose-mag 的帖子

係呀, 返工冇咩事時睇劇
所以我主力睇延禧
天盛就返工放工坐車時睇
點家就等8點睇延禧

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

tpyjasmine 發表於 18-8-21 22:45
回覆 rose-mag 的帖子

係呀, 返工冇咩事時睇劇

坐車用手機睇劇傷眼呀,保重呀JM。
我搭車返工車程得半個鐘唔夠,追唔到一集,以前會食飯時睇,
但個MON始終都係細,要睇字幕好辛苦,唔會用手機煲劇啦,
最多上BK加睇書,放到D字大大隻。

公爵府

rose-mag 發表於 18-8-22 15:15
坐車用手機睇劇傷眼呀,保重呀JM。
我搭車返工車程得半個鐘唔夠,追唔到一集,以前會食飯時睇,
但個MON始 ...

我習慣左坐車睇,唔睇唔舒服

子爵府

回覆樓主

周訊個樣點解好似打哂針咁?好膠。。。

子爵府

回覆樓主

開左一小段睇,應該唔會睇落去,周迅個樣成個夏惠姨咁,好唔掂。。。

水晶宮

jy0022 發表於 18-8-22 22:27
開左一小段睇,應該唔會睇落去,周迅個樣成個夏惠姨咁,好唔掂。。。

真係勁似夏惠BB。

珍珠宮

回覆樓主

睇劇照好似好吸引啦,期待期待!

王國長老

jy0022 發表於 18-8-22 22:27

始終都四十幾歲,不過好奇怪,周迅對上果套紅高粱仲好靚,當時d人話凍齡有術,唔知咩事只係婚後一年拍如懿出嚟效果咁樣。或者後幾集至開啦,我睇佢演技眼神就真係做得好,當然我睇霍建華多d, 仲有張豐毅演雍正,戲份少少但好好睇。

王國長老

RubyYu07 發表於 18-8-22 22:42
睇劇照好似好吸引啦,期待期待!

有心理準備,第一二集周迅演十幾歲係要打d折扣,但我覺得睇演投佢真係得架。

子爵府

rose-mag 發表於 18-8-22 23:45
始終都四十幾歲,不過好奇怪,周迅對上果套紅高粱仲好靚,當時d人話凍齡有術,唔知咩事只係婚後一年拍如懿 ...

佘詩曼都40幾啦,個樣都冇膠冇夏惠姨。。。霍建華如果係做延禧的皇帝就好啦。

公爵府

回覆樓主

我覺得係延禧套劇做後期剪片時P過
所以睇落個個都柔美咁
睇返佘其他片(棟篤神探)
佢都是明顯老左!
睇如懿都係睇各人演技
或者睇睇下就接受到周迅
畢竟佢演技是好好的

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

rose-mag 發表於 18-8-22 23:46
有心理準備,第一二集周迅演十幾歲係要打d折扣,但我覺得睇演投佢真係得架。
...

我比較夫淺,唔係好識睇演技
真係頂唔順佢個樣,所以今日會試趺咗頭幾集,再睇吓會會頂得住,如果唔得就真係會放棄

王國長老

劇內的宫廷服裝、花色圖案、選料都有講究,張叔平負責所有如懿穿的服裝,細至衣服上的刺繡,頭上的珠翠都有深意,實在是用心。還有對禮儀的講究,不同場合有不同的處理,男女也有不同,而且不是面對皇帝可以隨便耍性子的,那是會殺頭的。

https://www.weibo.com/ttarticle/p/show…

https://mp.weixin.qq.com/s/DjfgzdLbx0NXNWTIazJB_g

王國長老

Lovely媽咪 發表於 18-8-22 18:19
我比較夫淺,唔係好識睇演技
真係頂唔順佢個樣,所以今日會試趺咗頭幾集,再睇吓會會頂得住,如果唔得 ...

講樣,個個最初咪又係話吳謹言奇醜,而家唔記得晒。
老實講,我又唔覺得周迅咁醜樣,要話佢係黃夏惠,好mean啫。
聲冇得改,佢對眼真係識做戲,暫時我睇得慢,覺得前期霍建華同周迅要扮細有D吃力,霍建華做四阿哥,有幾場個身微微左右擺,可能係不自覺,又或者想做到比較少年輕狂果隻,我都覺得睇得唔多舒服,但登基後真係明顯好咗有變化。至於高晞月係幾靚,皇后唔算好靚,但有貴氣。
希望漸入佳景。不過睇劇係個人口味,有人鍾意有人唔鍾意,我自己其實好怕女人戲,太嘈,我睇BB來了唔夠幾分鐘走人,韓劇我好多都頂唔順,連甄嬛我都冇心機睇,其實我都唔知會唔會睇得晒如懿傳,不過暫時我覺得OK喎。

珍珠宮

rose-mag 發表於 18-8-22 23:46
...

演技肯定掂啦,不過演十幾歲就顏值有點講唔過去。

王國長老

RubyYu07 發表於 18-8-23 15:03
演技肯定掂啦,不過演十幾歲就顏值有點講唔過去。

開頭果兩集如果唔平舖直叙,用倒叙回憶去拍,可以鬆郁朦,應該冇咁突兀,做番三十應該冇咁大違和感。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

因為等緊延禧69、70,所以開如懿睇攝下期

講真頭幾集真係幾悶,我對歷史真係唔熟,原本諗住應該係接住甄嬛傳落去,原來又係另外一回事。

可能睇緊二邊,攪到有面盲症,如懿有d妃嬪真係成日認錯,整體周迅係做得幾好,除左頭幾集扮十幾歲少女係差d。

如懿係慢版d、無延禧集集咁吸引你追埋落去。

睇到14集,不過頭幾集真係聽下、望下,到後期先叫認真睇住電視黎追,暫時如懿d妃嬪無延禧妃嬪咁奸、咁毒

王國長老

c.vieri 發表於 18-8-23 19:57
因為等緊延禧69、70,所以開如懿睇攝下期

講真頭幾集真係幾悶,我對歷史真係唔熟,原本諗住應該係 ...

嘩,你唔駛瞓?點睇得咁快架,我最多都係一晚兩集龜速,最衰又開天盛長歌,果邊做做下都幾好睇。如懿應該係慢熱,最低限度妃嬪辯識度高D,我好想睇張鈞𡩋同李沁。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

rose-mag 發表於 18-8-24 12:36
嘩,你唔駛瞓?點睇得咁快架,我最多都係一晚兩集龜速,最衰又開天盛長歌,果邊做做下都幾好睇。如懿應該 ...

早幾日延禧出左58-69,果晚追到零晨4點幾點知追完就幣家火,無以為計咪開如懿黎頂癮囉。

暫時張鈞甯戲份都唔多,同埋睇佢個角式(如果同延禧同一妃嬪的話)真係發揮唔多

如懿睇到14集d妃嬪都仲係你一言、我一語咁去「講住」謀其他妃嬪要入戲肉睇怕三十集打後先開始。

首頁

尾頁

跳至