自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我覺得我女開始拍拖了,15歲,雖然心中明白知道不可亦不能阻止,但原來要欣然接受真係唔係一件易事。心底深處始終都仲覺得佢好細個,但諗返轉頭,自己15歲都拍緊拖了,呢啲心情真係做媽媽先真心明白!

男爵府

回覆樓主:

只希望佢識返個乖乖地嘅男仔,如果好似“表哥畢業啦”入面個遠望咁都 ok 嘅。

侯爵府

winwinkaty 發表於 17-10-31 10:40
我覺得我女開始拍拖了,15歲,雖然心中明白知道不可亦不能阻止,但原來要欣然接受真係唔係一件易事。心底深 ...

如果本身你唔反對
咁係性方面要講清楚
我女's 小學時出左套14歲的媽媽
我同佢地一齊睇

同埋我冇反對我女拍拖
不過有一個要求就係要見下個男仔
我大女中三拍到依家,個男仔好乖
我中女就中五拍到依家,個男仔對佢好好

不過我c6用左幾年時間先接受到大女有男朋友
到中女嗰個到依家都未接受到
我中女都拍左2年幾啦

同埋最難攪係d 親戚
一知就多多口
又以為我女係偷偷拍拖
有時又講到佢好似一腳踏二船
但佢講返係邊撞到我女
我就知根本就係佢男友黎踏佢死人頭二船
我本身都有同d 女講拍拖唔好攪多人關係
同跟一個就一個,唔會害己害人
暫時都好彩都係第一個男友拍到依家

wcpcelia    發表於 17-10-31 14:12

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我諗我都要學下你地...不過個女8歲ONLY...

學住野先...

ToBy GiNNy VinCent

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

唉.......哪個少女不懷春?
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

Mary媽咪 發表於 17-10-31 11:03
如果本身你唔反對
咁係性方面要講清楚

我諗我最怕係有性關係
我都想見吓個男仔,但現階段佢都未認拍拖,叫佢帶比我睇實話我痴線,哈哈

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

那唯有教導有D野是不能越界
甚至要說白D都要

有時候!可能會帶來互相推動學習.
俾我肯定得閒介紹俾我認識

大宅

超級特務 發表於 17-10-31 11:11
唉.......哪個少女不懷春?

我真係明白15歲先懷春已經算遲,但好似真係唔放心,我都比緊時間自己真心接受

男爵府

winwinkaty 發表於 17-10-31 10:40
我覺得我女開始拍拖了,15歲,雖然心中明白知道不可亦不能阻止,但原來要欣然接受真係唔係一件易事。心底深 ...
我女都係15歲,好多男同學約,我諗佢都離拍拖條路不遠了。我都係呢個年紀開始拍拖,所以更加唔想個女咁早拍拖。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

回覆樓主

確係好難唔擔心

大宅

jwy2 發表於 17-10-31 11:17
我女都係15歲,好多男同學約,我諗佢都離拍拖條路不遠了。我都係呢個年紀開始拍拖,所以更加唔想個女咁早拍 ...

係囉,就係有呢種情緒

珍珠宮

回覆樓主:

擔心還擔心 表面上做到要支持佢,否則佢咩都唔同你講!
同佢先小人後君子,成績不可以退步。
如真係約個男仔,我覺得喺出街食餐飯好啲 ,回家食好似有啲拘謹

珍珠宮

如果本身你唔反對
咁係性方面要講清楚

呢個心態幾好,學嘢先。
我諗最難過係個心理關口, 同埋事先要同個女多啲溝通…… 打曬底之後, 個女應該會願意坦白吧
這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

侯爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我已經同啲女講,呢啲年紀我只俾佢哋玩暗戀,未讀到大學唔準拍拖,拍拖嘅原因係為咗結婚,所以唔諗住同佢結婚嗰啲人你根本唔洗考慮

要尊重自己身體,唔可以隨便俾人掂,媽咪都唔會咁做,何況其他人?

水晶宮

如果本身你唔反對
咁係性方面要講清楚

你好開通,我估如果我女中三拍拖,我老公會din左

侯爵府

貓頭雀 發表於 17-10-31 11:28
呢個心態幾好,學嘢先。
我諗最難過係個心理關口, 同埋事先要同個女多啲溝通…… 打曬底之後, 個女應該 ...

自己都做過细佬
d 父母越反對 d 细佬就越想反抗
因為我自己都係15歲就同c6拍拖
只要個女做到我既要求
不如好似朋友咁咪仲好
我大女男友仲同我幾fd tim
中女男友同中女性格太似,慢熱d
所以未去到話fd 既地步
我都冇野求,只要佢地d 男友對我d 女好就足夠

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆樓主

冇計!自己都是15左右拍拖、你越阻攔、
下次只會暪得更高

出外tea好D

侯爵府

eggcarol 發表於 17-10-31 11:33
你好開通,我估如果我女中三拍拖,我老公會din左

我都覺得自己係超開通架

但都係嗰句啦,性方面真係要好直接講,千其唔好轉晒彎咁講,我係好直白咁同d 女討論呢個問題架

珍珠宮

如果本身你唔反對
咁係性方面要講清楚

咩叫黎踏佢死人頭2船

首頁

尾頁

跳至