網購天地

跳至
[淘寶] del  

首頁
12345...14

尾頁

翡翠宮

Happymami8 發表於 17-11-3 10:02
嘩,平成咁! 請問可用咩方法付款?唔洗等雙11? 其實我避咗双11,上星期和今星期都集咗兩轉黎香港,但就 ...

雙11預熱緊啦,嗰日好好彩搶到張198減100神券,所以特别平,又有免運費送香港

而家開始經營多個網購啦,玩京東要玩番咁上下經驗值先多優惠。今次好多優惠券要「京享值」達到某水平先攞到,有啲要plus會員先得。

Plus會員要有大陸銀行户口實名再畀年費先申請到,優惠包括購物返京豆10倍、優惠價、攞到特定優惠券、1年暢讀電子書、每月¥30免運費券……等。所以我每月都會買3kg直送香港,運費券可以抵扣¥24運費。

大宅

lyh80115 發表於 17-11-3 19:50
雙11預熱緊啦,嗰日好好彩搶到張198減100神券,所以特别平,又有免運費送香港。

而家開始經營多 ...

咁請問係咪因為我係京東新手,所以去親京東網購都係地區冇貨呢?其實我都想試吓玩京東,但係揀親乜都地區冇貨。

翡翠宮

三蕃薯 發表於 17-11-3 20:06
咁請問係咪因為我係京東新手,所以去親京東網購都係地區冇貨呢?其實我都想試吓玩京東,但係揀親乜都地區 ...

首先要係最新京東app,圓圈部份可設定收貨地區。標題寫住自營及標示「可配送海外/港澳」先可以直送香港,否則會顯示無貨。

伯爵府

回覆 lyh80115 的帖子

請問詳細開戶手續!!只上官網,唔裝app得? 因內存唔多夠位,
另一必要大陸號做開戶? 用香港信用卡俾錢得? 定係必綁定大陸銀行號??

送貨除到住它,可去智能櫃??

唔好意思,新手太多野唔識。

大宅

lyh80115 發表於 17-11-3 19:50
雙11預熱緊啦,嗰日好好彩搶到張198減100神券,所以特别平,又有免運費送香港。

而家開始經營多 ...

哇,你好勁!我有大陸戶口和電話,但你講plus要俾錢開戶,我就未必會了,平時我買個月約淘7/8kg集運黎港,但真係淘到咩都夠,唔知咩需要 你講的京東真係精深會員才掂,但我會努力學習的,感謝你的教路和分享

翡翠宮

Happymami8 發表於 17-11-3 21:38
哇,你好勁!我有大陸戶口和電話,但你講plus要俾錢開戶,我就未必會了,平時我買個月約淘7/8kg集運黎港, ...

咁可以綁卡實名,用京東支付時有優惠,最好裝埋「京东金融」app,玩下可能得到支付類優惠券。

翡翠宮

Whitechocolate 發表於 17-11-3 21:03

請問詳細開戶手續!!只上官網,唔裝app得? 因內存唔多夠位,

佢要打國外市場,全世界手機號可以注册,不過大陸號最好;用香港銀聯信用卡就乜都買得,Master/JCB只能付直送香港訂單,又當然有埋大陸銀行卡更好,可以實名、用到京東支付(多優惠)、用到「京東金融」app及申請plus會員等。

直送暫時只可以送上門,無自取點,14號前免運費。

大宅

lyh80115 發表於 17-11-3 22:44
佢要打國外市場,全世界手機號可以注册,不過大陸號最好;用香港銀聯信用卡就乜都買得,Master/JCB只能付 ...

我真係要喺度sun兩句,話說我淘咗有兩年,每個月約一千人仔,初時用PPS, 再轉八達通,最後變番可回贈嘅信用卡,而我一直都知銀聯卡免手續費,但我一直唔知自己有!直至我番大陸攪好戶口電話,突然收到東亞張亞聯卡renew,我才驚覺自己有呢張雙幣卡十幾年都冇用過!唉,呢兩年蝕哂淘寶果1.5%

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Happymami8 發表於 17-11-3 19:20
麵包,乳酪,飲品,水果都平,但唔係太多,始終有信譽

水果5敢帶過關
心存正念,接觸的人都會是貴人;
心術不正,接觸的人都會是小人

大宅

小雄維尼 發表於 17-11-3 23:57
水果5敢帶過關

係?點解呀?我成日買提子蜜瓜菠蘿青提果d, 甜到爆仲好乾淨(切好的)香港百佳係就係有,但唔甜的,雖然差唔多錢,但人仔價錢低d,感覺良好,雖然兌番係貴

翡翠宮

Happymami8 發表於 17-11-3 23:45
我真係要喺度sun兩句,話說我淘咗有兩年,每個月約一千人仔,初時用PPS, 再轉八達通,最後變番可回贈嘅信 ...

無蝕呀,淘寶用銀聯從來都有手續費。係近排推支付寶HK先免,仲只限中銀;之但係即使用銀聯都要兌成港幣記帳,從中都賺咗1%以上兌換差價,好在上月有15倍積分我先用下,1星期爆quota就用番大陸銀行户口,唯一無手續費方法。

咁銀聯卡喺邊啲網站付款無手續費又人仔結算呢?我幫襯過嘅有京東、1號店、當當、蘇寧、國美、小米官網、飛牛、中糧我買、順豐優選、銀泰、唯品会、海王星辰、攜程、藝龍、中國移動app充值……

大宅

lyh80115 發表於 17-11-4 00:21

無蝕呀,淘寶用銀聯從來都有手續費。係近排推支付寶HK先免 ...

哇,咁都好d,多謝你bob醒我,又原來只限中銀! 嘻嘻,舒服哂。但我而家整咗大陸戶口,就真係方便到爆,人仔結算,成日買大咗 我真係要向你討教,請問有冇facebookgroup可follow? Bk我唔係成日可以睇到實,文字始終好虛擬,你講的購物平台真係聞所未聞,新世界一樣

翡翠宮

Happymami8 發表於 17-11-4 00:27
哇,咁都好d,多謝你bob醒我,又原來只限中銀! 嘻嘻,舒服哂。但我而家整咗大陸戶口,就真係方便到爆,人 ...

Facebook我唔識玩喎

介紹兩個網你睇下

呢個我用開嘅返現網站,有好多網站畀你認識下
www.fanhuan.com

券媽媽有大量内地網站優惠情報,網購、北上都用得著
www.quanmama.com

以上都有apps下載

翡翠宮

Happymami8 發表於 17-11-4 00:27
哇,咁都好d,多謝你bob醒我,又原來只限中銀! 嘻嘻,舒服哂。但我而家整咗大陸戶口,就真係方便到爆,人 ...

整咗大陸户口,有大陸手機號,任何網站注册、付款都暢通無阻,用任何私集都可以轉運到香港。

大宅

lyh80115 發表於 17-11-4 00:34
Facebook我唔識玩喎

介紹兩個網你睇下

感謝你,即下載先

男爵府

請問京東超市要買滿幾多先包郵到香港?
同埋可用大陸户口比錢嗎?

翡翠宮

lala999 發表於 17-11-4 00:39

請問京東超市要買滿幾多先包郵到香港?

幾少都包,買粒豆都包;幾重都包,小型梳化床、收納櫃、單車、BB椅、電腦主機、手機、中型電器如蒸焗爐抽濕機都包,多不勝數呀!總之認住「自營」及「可配送海外」就絕大部份OK。

有大陸户口簡直可以喺内地打橫行,無網站唔受。你可以綁定到京東帳户,同時當埋實名,付款時用京東支付就OK。雖然都用到微信支付,但前者多優惠,如隨機減、用支付類優惠券。

下載埋京東金融app玩下,有更多著數,有大陸户口先玩到。
https://m.jr.jd.com/spe/qyy/main/index.html?userType=67&qingfrom=pcurl/

男爵府

lyh80115 發表於 17-11-4 07:29

幾少都包,買粒豆都包;幾重都包,小型梳化床、收納櫃、單 ...

請問無大陸戶口…無大陸電話…無銀聯卡…得visa or master都可買嘢?

大宅

lyh80115 發表於 17-11-4 07:29

幾少都包,買粒豆都包;幾重都包,小型梳化床、收納櫃、單 ...

請問送海外和自營的,是真的可送住宅?有冇收香港上門費? 咁如果登記入咗大陸電話,送貨時點攪?點樣可以再留番香港電話聯繫?「ps, 兩年内我都是用私集,未試過送屋企的」

翡翠宮

Happymami8 發表於 17-11-4 08:51

請問送海外和自營的,是真的可送住宅?有冇收香港上門費 ...

送上門,無附加費。

注册用乜嘢號碼無所謂,結算時可以用唔同地址唔同電話號。

首頁
12345...14

尾頁

跳至