想生BB

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

laulong112233 發表於 17-11-8 09:55
你幾多周呀?我昨天都有37.3度架,只是搵極都搵唔到胎囊,又keep住淺色線,怕宮外孕去私家睇完再寫紙入威 ...

希望你HCG 會跌, 等佢自然流左無咁傷身, 樓主你要TAKE CARE, 如果可以坐下小月

複式洋房

laulong112233 發表於 17-11-8 09:55
你幾多周呀?我昨天都有37.3度架,只是搵極都搵唔到胎囊,又keep住淺色線,怕宮外孕去私家睇完再寫紙入威 ...

我應該係4w,我都係keep住淺色線
今天早上04:45 係36.36、06:30係36.68
我係27/11排卵、體溫keep到3天高溫、
上次空心胎後體溫都keep在36.3度、
感謝大家幫忙呀。

大宅

freshrose 發表於 17-11-8 10:00
希望你HCG 會跌, 等佢自然流左無咁傷身, 樓主你要TAKE CARE, 如果可以坐下小月
...

點樣坐小月? 要袋食咩,注意咩?因要返工呢?

大宅

Manbe02 發表於 17-11-8 10:12
我應該係4w,我都係keep住淺色線
今天早上04:45 係36.36、06:30係36.68
我係27/11排卵、體溫keep到3 ...

我4周時都係差不多色,4周幾多dd色,跟著4日無深過,感覺不妙,去照陰超,那時5周5左右,搵唔到胎囊呢!

侯爵府

laulong112233 發表於 17-11-8 11:35
點樣坐小月? 要袋食咩,注意咩?因要返工呢?

等你排出左之後可以去搵中醫調理下, 如果可以的話係屋企休息返一個星期

我之前化學左都係屋企休息一星期, 排清之後就食中藥, 好快就有返

大宅

freshrose 發表於 17-11-8 11:39
等你排出左之後可以去搵中醫調理下, 如果可以的話係屋企休息返一個星期

我之前化學左都係屋企休息一星期, ...

咁開始出血啦,明早再抽血驗,我估計自行慢慢排出,咁有沒有什麼應該食架?係咪乜都加片薑去煮?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

而家樓主溫度有無跌呀,重係醫院呀

大宅

laulong112233 發表於 17-11-8 14:46
咁開始出血啦,明早再抽血驗,我估計自行慢慢排出,咁有沒有什麼應該食架?係咪乜都加片薑去煮?
...

冇事嘅..... 我都岩岩經歷完化學懷孕, 可以同你分享下.....初初 抽血-13hcg ,第二次抽血-148hcg..... 等左勁耐先黎m , 流出黎果幾日肚會痛(還可接受嘅痛, 不過會瞓得唔好)多一舊舊嘅血, 血比較黏... 今日仁安打黎叫我再返去驗血 / 再驗尿....

我黎m 期間飲 - 黑糖薑母茶 , 木耳藍棗
暫時未黎完m , 未補身住.....

祝福你 , 快快好孕

大宅

Joey1088 發表於 17-11-8 20:47
冇事嘅..... 我都岩岩經歷完化學懷孕, 可以同你分享下.....初初 抽血-13hcg ,第二次抽血-148hcg..... 等 ...

黑糖薑母是買來沖那款? 木耳藍早 是什麼? 那裡買?

大宅

冇事嘅..... 我都岩岩經歷完化學懷孕, 可以同你分享下.....初初 抽血-13hcg ,第二次抽血-148hcg..... 等 ...

你都好好保養,再努力,見你既post都好有同感,勁驚宮外孕要做手術切,擔心左好幾日

大宅

laulong112233 發表於 17-11-8 22:57
黑糖薑母是買來沖那款? 木耳藍早 是什麼? 那裡買?

我買 - 黑金轉奇(但之前又話黑糖會致癌, 如果你驚可以用 片糖+ 老薑 + 紅棗

初初我阿媽上黎煲 - 木耳藍棗鯇魚湯 , 佢話人地生完都係飲呢 d 去惡露 , 之後我冇買魚就咁煲木耳藍棗 (藍棗冇咁燥)

初初係會勁擔心, 不過好快過, 我20/10 夠期驗 , 隔左兩星期先黎m ! 今日我驗尿, 終於變番一條線喇 ! 清晒就可以再開工

複式洋房

想問下你抽血驗要幾錢呀?唔該

大宅

Manbe02 發表於 17-11-9 12:01
想問下你抽血驗要幾錢呀?唔該

280 一次

複式洋房

Joey1088 發表於 17-11-9 16:42
280 一次

咁平既係可以睇到hcg ?係搵私家婦科?

男爵府

2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章

回覆樓主

樓主抽左第二次血未呀?而家情況好d未

大宅

fdcm 發表於 17-11-10 08:52
樓主抽左第二次血未呀?而家情況好d未

抽完啦,但出左院,等兩星期後回返去覆診,同時已出血肚痾,估計化學了,都好過宮外孕,真是萬幸!!

大宅

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

祝福你同bb健康順利

男爵府

回覆樓主

樓主好好休息

大宅

Manbe02 發表於 17-11-9 20:40
咁平既係可以睇到hcg ?係搵私家婦科?

抽血 280 唔俾報告你架! 我係仁安睇....

醫生費 + 超聲波 連 睇番抽血指數 就 千幾蚊落樓架喇 .....

首頁

尾頁

跳至