0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

問過醫生 佢話無可能 因為係骨黎的
但bb頭會因為腦部發育而慢慢變回正常的形狀, 所以有人會以為搓頭有效, 其實係唔係都會變返圓

別墅

muimui125 發表於 17-12-7 04:41
但bb頭會因為腦部發育而慢慢變回正常的形狀, 所以有人會以為搓頭有效, ...
Thanks for sharing

大宅

但bb頭會因為腦部發育而慢慢變回正常的形狀, 所以有人會以為搓頭有效, ...
我無初 但我老公晚晚幫阿囝初

水晶宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

薯仔係隻貓 發表於 17-11-6 15:41
阿囝個頭好扁 唔知係瞓扁定天生 老公叫我得閒幫阿囝"初"下... 想請問頭扁有無方法可以改善 ...

其實冇乜辦法,大d會好d
我個仔個頭係斜,因佢細時鍾意側睡,而家大左都係斜,不過有頭髮唔覺

大宅

回覆 薯仔係隻貓 的帖子

人地話可以

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

係咁噫好喇,太勤力,第時好似呀bob 咁

禁止訪問

開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

大宅

牛年勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thanks

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

D長輩都系咁話,我覺得多少有D作用啩。

侯爵府

減齡達人勳章 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

原來係咁, 我都以為可以

大宅

Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 睛靈勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

我仔以前都係扁扁地, 而家自己圓返.

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

無野做搓吓囉
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

子爵府

親子王國15週年勳章

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章

回覆樓主:

有機會嘅,但如果係瞓扁,一定要搵出問題改善先囉,唔係初頭點及瞓扁頭時間咁多,再大啲頭骨硬左冇得變

複式洋房

回覆樓主:

邊有可能

複式洋房

親子王國15週年勳章

我都頭真係好扁, 因為細細個成日平訓, 襯個頭都硬晒, 初多d, 好在我留長髮冇咁覺眼

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 瞓得好勳章

日日幫bb搓頭, 應該可以

大宅

BB防敏心得分享勳章

頭形唔係天生既咩?

大宅

回覆樓主

我仔仔個頭幾靚,唔扁
我唔係好識野,所以我成日覺得係我陪月既功勞!
由B一番屋企開始,佢每次訓覺,我都會依次序左、中、右咁俾佢訓(陪月教),沖涼洗頭時會輕輕搓多幾下個頭。

別墅

笑得好勳章

回覆樓主:

有小小幫助

首頁

尾頁

跳至