親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

呢度好似有位jm好熟悉大阪,所以想請教一下。亦都希望住過呢D酒店或熟悉大阪嘅jm可以比D意見。我將會同我的麻煩老公加個仔去大阪。

先講講我自己想選擇嘅酒店嘅條件 (因為都幾麻煩吓!)

1) 房間要大,25msq以上,原因係我老公鼻鼾好勁,佢同我仔一間房時,我要將佢哋隔得有咁開得咁開。所以最好要房夠大,如果有張床係extra bed更好,因為twin beds拍埋嗰種佢哋會瞓得太近。我仔會瞓唔到覺。 (亦因此我無選擇呢度好多jm話好的Red Rood Plus, 野乃, Candeo等, 因為房太細。)

2) 地點方便。雖然我係自駕遊,我唔需要搵公共交通好方便嘅地方。但如果唔需要駕車都可以落街shop 吓或搵吓嘢食都係好處。記得呢度有位大阪達人jm講過,就算自駕都搵個方便上落高速的地點會好D,唔洗塞餐飽。呢點好需要熟悉大阪嘅jm幫幫手。

3) 我鍾意新酒店,因為樣樣都會乾淨D,住得舒服D。即使唔係多星的酒店,我相信夠新都會比較好住。我唔需要咩設施,最重要間房舒服同乾淨。

4) 雖然我自駕,但以下我選中的幾間都無停車場,不過在日本要泊車都應該唔太難。有停車場的酒店我無一間啱心水,一係太貴,一係太舊,一係唔夠大。That's why我揀咗呢幾間。如果jm們住過的話可以告知一吓附近係咪會有近近地的停車場。

5) 我會揀在酒店網和tripadvisor 大眾用家評級好的酒店。

6) 咁我都有budget嘅,所以不想選太貴的酒店。

我揀中的幾間分別係Hotel 88 Shinsaibashi(Deluxe room), Hotel Code (Deluxe room B), Residential Hotel Hare (Deluxe double,佢除咗兩張床外仲有張Futon個仔可以瞓遠D!), Hotel Mystays Midosuji Honmachi (Deluxe Forth, 呢間直情未開張,所以未知好唔好!), Hotel Brighton City Osaka Kitahama (Deluxe Triple)

另外仲有一間Premier Hotel Cabin 我就打算可以book 一間單人一間Twins Room. 分開佢哋兩仔爺瞓。價錢都係可接受範圍。

請問有無jm住過以上D酒店?或者可以比D意見我。麻煩晒!

大宅

回覆樓主:

我住過 Interconn Osaka 兩房 suite 最好,有兩間房,超舒服,停車場又無乜車,我停車超方便,又近大阪站,行街食嘢無難度

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

唔知樓主搵唔搵到
傳說中嘅人物

瑪瑙宮

大廚勳章

manu4211963 發表於 17-11-7 21:28
唔知樓主搵唔搵到
傳說中嘅人物

長期出現左啦。。。除非被版主秒殺。。否則他長存
喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

大宅

回覆樓主:

無限復活,簡直有不死身,我都覺佢勁。

子爵府

矯枉過正

難為左
需要資料嗰啲jm啫

子爵府

似唔似
奇異博士
打死左,又返嚟

最好好似套戲
打佢嗰位都打到攰
首先放棄, 唔再追殺

子爵府

又似唔似有啲地方
“有心人”想為個社區
做啲有益處嘅嘢
但下下畀
話事人 驅趕

珊瑚宮

seaheart88 發表於 17-11-7 21:50
長期出現左啦。。。除非被版主秒殺。。否則他長存:laugh2cr ...

瑪瑙宮

大廚勳章

manu4211963 發表於 17-11-7 22:21
矯枉過正

難為左

最慘係板主一block左佢。。。就連之前佢留低嘅有用資料都完全遮蔽。。。其他人或者未save 低資料嘅人就咩都冇晒。。

當然啦玻璃心又係慘嘅。。梗係希望block佢啦。。
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

禁止訪問

子爵府

係啦係啦,就係最惨係呢樣
唔畀再出聲 都唔係影響最大
但係之前佢幫人手,寫左出嚟嘅資料完全睇唔返
就算識得搵舊料嗰啲JM
都要再問過

伯爵府

想知咩事?我一頭霧水

子爵府

樓主
講聲 唔好意思先
唔好 煩惱其他嘢
最緊要搵到啱你心水嘅酒店

禁止訪問

伯爵府

Skima 發表於 17-11-7 17:31
Hotel 88 Shinsaibashi (Deluxe room) : 應該舊樓翻新改裝的酒店, 地點好, 但這類只有 50間房的日本酒店, ...
我想請問Hotel Brighton 同 Premier Cabin 兩間應該同級數,後者較新,大家都不是在最旺區域,但又不是離旺區太遠。兩間純位置來說,是否Premier Cabin附近較旺?
你話在難波心齋橋、天王寺附近等住,索性分開兩房,但我需要酒店唔舊,同埋我同個仔間房不能太細,18msq以下的對我而言太細太唔方便。咁嘅要求下,不超過$2200租在這些地區租兩房好似無乜可能。你有推介嗎?

Cabin 同 Brighton 兩間租兩房都可以不超budget, 兩間都四星,但就不是你所說的中心區域。

另外想問問點解你會覺得hotel 88這種不超過50間房的酒店不好?邊方面你覺得唔好?呢間評語幾乎一面倒讃好。所以想知道呢類酒店有咩問題要敬而遠之?反而 hotel code都係細酒店,但評價就比較參差,jm你又反而覺得ok. Hotel 88 deluxe 主要係有35 msq大,兩張床亦不是拍埋,所以先考慮。都想聽多少少意見。謝謝!

伯爵府

Joikoon 發表於 17-11-7 23:01
你睇完資料, 快的 Copy 低就是了, 好快會消失
有的野, 唔知好過知.
搞到我更想知咩事添

首頁

尾頁

跳至