自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

阿嫂10月17日中風後入院,現在還未出院。阿嫂現在右邊半身不遂,不能說話。
家人現在非常著急,想找中醫上門看阿嫂的情況,看看是否適合針灸或中醫治療。

因此我希望各位好心人可以推薦好既又肯上門到診的針灸中醫師比我盡早為阿嫂進行治療。

如果大家唔介意可以PM我 多謝哂大家!

珍珠宮

Karlkarl 發表於 17-11-8 16:56
阿嫂10月17日中風後入院,現在還未出院。阿嫂現在右邊半身不遂,不能說話。
家人現在非常著急,想找中醫上 ...

有個相熟的,你近那裏

公爵府

如果你住間醫院有中醫部的話,你可要求病房姑娘同你book
而事實上唔會有街外中醫敢同你私下針灸,因若出事,佢好大獲。

珍珠宮

2024年龍年勳章

如果仲未出院, 可以問下主診醫生意見。

我大伯幾個月前中風, 住院期間揾番政府醫院中醫部中醫師去醫院, 先面診評估係咪適合做,
最後係醫院做左幾次針灸先出院。 你可以去以下網站參考下:

醫院管理局三方協作的中醫中心
https://cmk.ha.org.hk/zh-cht/services/hats

別墅

angiehouse 發表於 17-11-8 16:58
有個相熟的,你近那裏

近葵青區,謝謝!

男爵府

回覆樓主:

黃大仙醫院有中醫和針灸,是東華三院辦的。我見家屬是成張床連人推落去做針灸,中醫就不知有無看。

如果妳阿嫂住的醫院有針灸,可以向護士申請做此事。

別墅

jadechant 發表於 17-11-8 17:30
黃大仙醫院有中醫和針灸,是東華三院辦的。我見家屬是成張床連人推落去做針灸,中醫就不知有無看。

如果妳 ...

係瑪嘉烈醫院呀,請問知唔知呢間有無中醫服務?謝謝!

別墅

本人衷心感謝各位的回覆

子爵府

親子王國15週年勳章

Karlkarl 發表於 17-11-8 18:34
今晚探病時間直接問姑娘, 或留電話叫主診醫生覆. 我見明愛病房有貼紙可以安排中醫針灸, 我估瑪嘉烈都有, 瑪嘉烈D姑娘都幾好, 盡快問. 祝你阿嫂早日康復!

別墅

Jessie688 發表於 17-11-8 18:43
今晚探病時間直接問姑娘, 或留電話叫主診醫生覆. 我見明愛病房有貼紙可以安排中醫針灸, 我估瑪嘉烈都有, 瑪 ...

謝謝!

別墅

Karlkarl 發表於 17-11-8 18:34

瑪嘉烈有,我家人都曾用過,如要詳細資料,請pm詳談

首頁

尾頁

跳至