跳至

首頁

尾頁

別墅

BB防敏心得分享勳章

BB食完後易吸收&易去大便,飲奶份量都多左 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章

小朋友有濕疹真係好煩惱, 知道呢d病唔可以斷尾只好幫佢控制病情。我會留意沖涼水唔可以太熱, 唔可以沖太耐, 早晚都會幫佢搽無添加既lotion。飲食方面都會留意, 夏天都唔會俾佢飲太凍既飲品, 盡量唔煮牛肉同海鮮俾佢食, 將佢平日食既野控制?低糖, 低油, 低鹽。但我都會俾佢食小小”唔應該”食既野(例如雪糕), 如果全部野都唔食得就太辛苦, 我既目的都係唔想濕疹影響佢日常生活。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀
:-D  :-D  :-D

複式洋房

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章

有時太緊張會搞到仔女成日發脾氣,例如戒口戒得太清,佢地細個唔明點解其實小朋友食得但佢地唔食得,同埋情緒都會影響濕疹病情,所以我建議可以平衡各個因素,例如無嚴重發作?時候一星期俾佢地食少少佢地好想食但又唔太應該食?野。自身經驗係,俾佢地食少少,食完之佢地會開心好多,同埋會乖乖等下次,但完全唔准佢地食就好容易發脾氣。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

別墅

BB防敏心得分享勳章

我有兩個小朋友,大囝4歲,細囝8個月。
大囝從來都冇濕疹既問題,到細囝?世,有濕疹。好煩,眼見佢個面生滿粒粒,心痛,後來,朋友介紹我轉食能恩,因為低敏,可能會對小朋友好d,同埋能恩冇咁甜。轉左之後細囝濕疹無咁嚴重,明顯好左好多,所以真心推薦。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章

如果重係嬰兒時期,就多數係父母遺傳,大個?慢慢會好 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

別墅

睇過晒醫生都唔得,咁我諗一定係媽媽唔知佢對咩敏感,要細心觀察下佢對咩敏感 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

子爵府

笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 親子王國15週年勳章

用盡方法都敏感可以點呢?如果係鼻敏感的話,空氣係最主要原因,搬去住村屋或者考慮移民,如果係皮膚問題,咁我建議嚴重既要先睇醫生,聽醫生有咩建議,冬天做好保濕,飲食清淡,保持心境開朗,就會好好多架啦 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

Bb食幾隻奶粉都好易肚屙,食完能恩肚仔就冇事啦 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

抵抗力呢家野由細要開始係唔同方面增強下,所以我一定俾bb飲雀巢能恩! #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章

日日保持好心情 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

香港空氣唔好,搞到仔仔鼻敏感反反覆覆發作,買左掛頸淨化空氣既機比佢,好好多 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

別墅

BB防敏心得分享勳章

中西醫都唔得可考慮自然療法 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

睇過新聞話曬太陽對濕疹係好?,所以父母不應過份保護子女,畀佢?多出去走動,運動、流汗、曬太陽這三項好重要 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

複式洋房

Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章

補充維他命,可能身體欠缺某d元素 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

別墅

BB防敏心得分享勳章

有濕疹可以浸死海鹽,好work #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

複式洋房

BB防敏心得分享勳章

皮膚敏感發作可以用蘆薈濕敷,唔痕就唔會r #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章

唔加蔗糖就唔怕蛀牙 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

大宅

BB防敏心得分享勳章 畀面勳章

屋企做好清潔,帶小朋友進行戶外活動增加抵抗力,同時做致敏測試搵出原因對症下藥。 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

複式洋房

食益生菌可以增強免疫力,而能恩有益生菌,bb就可以由細到大吸收所需營養 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

複式洋房

BB防敏心得分享勳章

買部抗敏清淨除濕機 #雀巢超級兒童能恩 #實現童年不留憾 #你有得揀

首頁

尾頁

跳至