論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 陪月勳章

其實可能呀梁生個電話一日都響唔到一次, 所以想多D人打俾佢. 咁佢米唔會蝕台費俾電話公司囉...

原帖由 wlai888 於 09-2-25 15:32 發表

其實係咪打比梁生,叫佢同工人講.....痴線....

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Jillbaba 於 09-2-25 13:16 發表
Absolutely right. I do not need to talk to the maid so often. Just leave it to my wife. At home, I just play with my girl and read stories with her ja.

In my home, diaper was changed only on the baby ...
Oh.....

大宅

Fu!
原帖由 pollyw 於 09-2-25 18:18 發表
Oh.....

大宅

我之所以回應你,也是因為對你言論很反感,對你的無知好無奈,對你前後予盾兼無禮覺得可笑. 網絡世界你吹虛乜都得,就算有人話自己係大企業家,一個男人,有幾千僱員,有六個外傭...........無話唔得; 又可能你係梁生又得,之前果二個好僱主又得,係好僱主個老公又得,又或你只是一個c9又得...........但你的回應很刻薄,要將人家的"令堂", "女兒", 家人、朋友、同事,僱員都一一擺上來講,侮辱別人. ...........請你再三睇清楚梁生和你自己的言論, 做一個男人應做的. 祝你和你家人生活愉快!
原帖由 Jillbaba 於 09-2-25 09:52 發表
To: qqqqqq, kj803

「我諗您要睇清楚留言先」。

我同意 christiewong 說
「正所謂"錯就要認, 打就要企定"...」,所以我重看我的留言,反覆看了幾遍,也沒有發現我寫過宇晴軒的僱主是罪人,或說工人一出事就係僱主唔啱。 ...

大宅

christiewong, 你的回應,樓主會話你跳出來對號入座架 ,因為佢會話不是寫比你,只是比 qqqqqq和 kj803.
原帖由 christiewong 於 09-2-25 11:14 發表
但喺首先你要諗一樣野... 有幾多個工人真喺會"錯就要認, 打就要企定"呢?

冇錯, 人誰無過? 但喺又有幾多個真喺會改? 真喺會知到自己真喺有錯呢? 如果一個人知道自己有錯, 但又唔改, 仲要死雞牚飯蓋... 咁做老闆既, ...

大宅

又係喎,由呢分鐘起我唔再入呢個topic ,等佢沉底算吧!
原帖由 FA8866 於 09-2-25 15:46 發表

agree!又佢沉底啦.

王國長老

好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老

請各位維持本版和平理性的討論.
現我會關閉此topic,免得各位言論令他人不快.
不便之處,敬請原諒!
多謝合作!

Red2008

首頁

尾頁

跳至