在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

在入職不足兩個月,公司已經出埋推薦信+學費我去讀HR Cert.

補充:我選邊一班好?
我自己一心諗讀 (A) 可以了,全因我擔心影響正常工作運作, 但兩位推薦總經理就叫我別驚咁多,話難得公司答應負責所選課程,報名費及因我去上堂而冇法照常上班!
揀A) 或 B)或 C) 的HR 證書班嚟應付工作較好呢?

A)
http://www.scs.cuhk.edu.hk/tc/part-time/human-resource-management-and-supervisory-skills/managerial-and-supervisory-skills/hong-kong-employee-benefits-and-compensation-insurance/173-610724-01

B)
http://www.hkma.org.hk/program/program_next.asp?prog_no=PDHR&prog_cat=APD&ver_type=BG&pagename=program

C)
http://www.sce.hkbu.edu.hk/future-students/part-time/cert-dip/CP0178/

複式洋房

回覆樓主:

(emoji)(emoji)(emoji)

公爵府

好媽媽勳章

回覆樓主

侯爵府

貓貓6299 發表於 17-11-14 18:55
公司已經出埋推薦信+學費我去讀HR Cert.

公司俾錢定自費?

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

男爵府

回覆樓主:

羨慕 我都想公司出錢俾我進修

男爵府

畀面勳章

choiyan05 發表於 17-11-14 22:44
羨慕 我都想公司出錢俾我進修

或者係d高層經理嫌棄我渣屎,所以至叫我去進修咋,而我實際的HR 經驗得一年,我屬執第二攤人選(諗起都自卑)
我現在最迫切係揀 B 或 C 報名問題囉!!

公爵府

好媽媽勳章

貓貓6299 發表於 17-11-14 23:54

或者係d高層經理嫌棄我渣屎,所以至叫我去進修咋,而我實 ...

你問清楚 C 好像要讀左cert course 先可以報讀

而浸會HR課程聽聞好過HKMA

大宅

C 寫 : Aged 21 or above, preferably with 3 years' relevant work experience.

即係無讀過Cert都得

wcpcelia    發表於 17-11-18 16:23

男爵府

畀面勳章

phoebepanpan 發表於 17-11-15 19:43
你問清楚 C 好像要讀左cert course 先可以報讀

而浸會HR課程聽聞好過HKMA

問咗只要有三年工作經驗就可以了

首頁

尾頁

跳至