網購天地

跳至

首頁
12345...32

尾頁

男爵府

如題!剛收到 message 暫不能登記新單!……
明天如果出貨先有$35優惠幫清倉!
2017-11-15 22.09.06.JPEG

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

minus 35, this is wonderful!!!

男爵府

saiwanho 發表於 17-11-15 22:17
minus 35, this is wonderful!!!

應該為求清到倉, free 左送貨$20及首重$15,為求解决問題算係好 positive

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我幾件貨簽收咗兩日都未入到倉…

男爵府

manman66 發表於 17-11-15 22:25
應該為求清到倉, free 左送貨$20及首重$15,為求解决問題算係好 positive
...
直程是福音!!!

也可見這公司辦事手法也很靈活, 當然他們賺少些, 但賺回了商譽, 也令運作正常, 不失為上上之策.

侯爵府

manman66 發表於 17-11-15 22:12
如題!剛收到 message 暫不能登記新單!……
明天如果出貨先有$35優惠幫清倉!
...

登記晒當然冇問題,但我有些今天才發貨,那怎辨好,咪要揾第二間,我有些貨又未到,未要比兩次首重?怎辨

男爵府

nsxbobo 發表於 17-11-15 22:32
我幾件貨簽收咗兩日都未入到倉…

我昨早收了兩單到今午未入倉,之後留左 message, 雖然無人覆我但晚上就入倉了!照睇佢地應該好唔夠人手!双十一太勁!

男爵府

kayen 發表於 17-11-15 22:41
登記晒當然冇問題,但我有些今天才發貨,那怎辨好,咪要揾第二間,我有些貨又未到,未要比兩次首重?怎辨
...

已登記果D不受限制!佢就係知道如果出2次貨要俾2次上門及首重被客嘈,所以先 free $35, 咁做算雙贏

saiwanho    發表於 17-11-15 22:50

侯爵府

manman66 發表於 17-11-15 22:44
已登記果D不受限制!佢就係知道如果出2次貨要俾2次上門及首重被客嘈,所以先 free $35, 咁做算雙贏 :funn ...

但我有些貨是未登記已出貨,亦有些貨未發貨,咁我末要比兩次首重及要揾其他集运,有冇攪錯

男爵府

其實hotbuy 都爆.

其他集運不知如何, 我估都差不多.

反而我想知道曾經滿城風雨, 被人x 到飛起的"痴線", 今年又會否甩樚.

男爵府

kayen 發表於 17-11-15 23:02
但我有些貨是未登記已出貨,亦有些貨未發貨,咁我末要比兩次首重及要揾其他集运,有冇攪錯
...

佢 suggest 啫!你可以等幾日之後先登記同等到最後齊貨先出車! 其實佢無逼你嘅!不過可能等得耐!双11其實間間都爆!

男爵府

saiwanho 發表於 17-11-15 23:04
其實hotbuy 都爆.

其他集運不知如何, 我估都差不多.

我記得同你用D集運都差唔多! ……好之前鉅航……之後轉 Hotbuy..因為貪佢夠均真唔會亂收體積重!今次 Point2Point 我第一次用咋!因為買左兒童梳化仔!……感覺上,還好!

男爵府

manman66 發表於 17-11-15 23:16
我記得同你用D集運都差唔多! ……好之前鉅航……之後轉 Hotbuy..因為貪佢夠均真唔會亂收體積重 ...

oh yeah, 原來是同道中人.

淘派.... no thank you.

鉅航.... 下場令人嘆息.

hotbuy其實不錯, 雖然我去最就近的自取點需要坐車, 不過勝在日日開, 時間長, 通常都可靠, 不用勞氣.我美國和日本集運都光顧過, 價格不算太便宜, 而且時間比較長, 但我也是喜歡那個自取點, 家人也偶爾要買美國和日本網站的物品, 沒辦法.

晉越都算可靠, 只可惜嚴格執行體積重, 容易令人失預算, 也沒有自取點靠近, 但送貨時限都算可靠.

點對點我喜歡客服回應好迅速.

痴線自提點最近我家, 但您知他們容易甩底, 自提點開放時間超短, 某些人態度又差勁, 拜拜.

大宅

kayen 發表於 17-11-15 23:02
...

點解要搵其他集運?未登記既,或者未發貨既,等佢呢轉清左就會開放返做返,佢又唔係拒收件,只係系統唔比登記住,咁你登記左嗰啲咪清左落黎先,除非你件件都急要次一批等耐左係好大問題。

佢免35蚊,肯定大把人出貨,所有人手都推晒去做包裝清場,無人登記件,稱重入系統其實好正常

侯爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

他們應該ot中,我有件件夜晚9點左右簽收,剛check入咗庫

大宅

oran04 發表於 17-11-16 00:27
他們應該ot中,我有件件夜晚9點左右簽收,剛check入咗庫

唔出奇,我用第二間集運呢2日3點半左右簽收啲單都夜晚12點後先上架。。。

估計半夜至中午3點左右做上架,其他時間用嚟pack貨

男爵府

剛剛凌晨1點09分收到電郵, 又有件入倉了, 真是勤奮, ot 到這麼晚.

公爵府

2018復活節勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

聽日平35蚊,我暫時得兩件貨喺倉,總數$35,咁咪免費?特登出貨係咪好衰呢?

saiwanho    發表於 17-11-16 03:47

大宅

我訂了傢具,我怕了爆倉唔收,我叫了賣家唔好發貨住,本來今日發貨的。

大宅

回覆樓主:

唔系騙人,真系平$35,送埋上樓,真系平過集運。。

首頁
12345...32

尾頁

跳至