親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

想問下大家意見,紅葉季節,星期日下午三點左右由京都四条大宮駅出發往関西空港,點去最好:
1. 阪急至天下茶屋轉南海電鐵
2. 去四条烏丸搭機場巴士
3. 搭巴士去京都駅搭jr haruka

2及3舒服d但怕塞車。點選擇好或有其他建議?

禁止訪問

琥珀宮

ahmama 發表於 17-11-16 21:33
想問下大家意見,紅葉季節,星期日下午三點左右由京都四条大宮駅出發往関西空港,點去最好:
1. 阪急至天下 ...

如揀3,坐的士去JR站也不太貴

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

2,四条大宮去四条烏丸好多巴士到,轉機場巴士會最舒服,利申:上星期三啱去完京都返,我住四条大宮東橫inn

wcpcelia    發表於 17-11-17 14:36

I 大蚊豬   

水晶宮

fionlei88 發表於 17-11-17 11:55
2,四条大宮去四条烏丸好多巴士到,轉機場巴士會最舒服,利申:上星期三啱去完京都返,我住四条大宮東橫inn ...

你搭幾點機場巴士?我係驚市內塞車,始終紅葉季節人多。

翡翠宮

ahmama 發表於 17-11-17 13:05
你搭幾點機場巴士?我係驚市內塞車,始終紅葉季節人多。

我無搭機場巴士,因為我返大阪住多三晚先走,但以我在京都四日的經驗來睇,塞車最多是袛園和河原町,四条烏丸反而無乜影響到,而且搭巴士由四条大宮去只需十分鐘,至於京都到關西機場就好難講,你係擔心嘅就搭巴士去京都駅再轉Haruka啦,計落平過你搭機場巴士,同埋時間上好預啲
I 大蚊豬   

翡翠宮

fionlei88 發表於 17-11-17 15:33
我無搭機場巴士,因為我返大阪住多三晚先走,但以我在京都四日的經驗來睇,塞車最多是袛園和河原町,四条 ...

上網睇過,Haruka 由京都去關西機場有兩班時間啱你,1100及1130,你睇下可否在關西機場買定Haruka +Icoca 套票,只買回程由京都返關西機場?1600圓一張自由席,會平好多
I 大蚊豬   

水晶宮

多謝你幫我搵埋班次!我係晚上八時機,所以預3時左右離開京都。我用開suica, 搭haruka又要買多張icoca. 諗來諗去,可能都係阪急加南電,轉車都方便又唔怕塞車。

首頁

尾頁

跳至