親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

C trip回覆:入住前一星期才有記錄,如果最後真係冇記錄我咪大鑊……

珍珠宮

回覆樓主:

試下email間酒店問

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

搵定後備酒店, 或book 定可以free cancellation 既酒店做後備.

網上有人話佢地係入往前至send 資料去酒店, 唔知係咪真.

我經佢地book 左兩次酒店, 一次係香港迪迪尼既酒店, 一次係大陸酒店, 不過係今日book 聽日住. book 完之後我收到email confirm, 但迪迪尼話收唔到confirmation, ctrip 話已經send 左個confirmation 之類既野去酒店果邊, 第二日照去check-in 時好順利. 大陸酒店係去到搵唔到資料, 但俾埋同住人(我老公) 既資料, 搵左一大輪後又搵到個booking, 真係一額汗.

大宅

namnamnamlolo 發表於 17-11-18 07:26
試下email間酒店問

在经C trip book咗之後,我問咗酒店了,酒店話冇記錄,我再問C trip,佢回覆要入住前一星期酒店才有記錄……如我只等入住前先再去酒店check,到時有問題我book唔切其他酒店了……

大宅

bosch 發表於 17-11-18 08:21
搵定後備酒店, 或book 定可以free cancellation 既酒店做後備.

網上有人話佢地係入往前至send 資料去酒店, ...

book定其他可免費取消的酒店也是好提議,謝謝你意見!

因為到時會夜check in,又有帶小朋友,真擔心……

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

Hellomimi112 發表於 17-11-18 10:10
在经C trip book咗之後,我問咗酒店了,酒店話冇記錄,我再問C trip,佢回覆要入住前一星期酒店才有記錄… ...

我都book過, 都無問題, 入住前1個月再問多次酒店吧~
放下自在

禁止訪問

子爵府

回覆樓主:

Ctrip訂日本酒店好平咩?

大宅

bbasco 發表於 17-11-18 11:02

平,唔只日本平,我上次訂馬來西亞 legoland 都平

wcpcelia    發表於 17-11-18 16:03

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

bbasco 發表於 17-11-18 11:02

我訂歌c拉平過其他,twin room $13xx

珍珠宮

Hellomimi112 發表於 17-11-18 10:10
在经C trip book咗之後,我問咗酒店了,酒店話冇記錄,我再問C trip,佢回覆要入住前一星期酒店才有記錄… ...

點會呀
個時我book
係一 個月前email confirm 係有位架
有人答我喎
ctrip聽聞都有miss booking 既case
好驚

大宅

yuyu.c 發表於 17-11-18 16:18
我訂歌c拉平過其他,twin room $13xx

我就係訂新宿哥C拉酒店,請問你當時入住是否沒問題呢?

大宅

Skima 發表於 17-11-18 10:42
攜程海外業務不是自己直營, 係搭上搭再搭上搭...搭搭搭, 訊息傳遞烏下烏下, 完全不奇怪. ...

呢個消息我有聽過,但我見佢都好大好有規模,所以試下,点知……

水晶宮

Hellomimi112 發表於 17-11-19 00:13
我就係訂新宿哥C拉酒店,請問你當時入住是否沒問題呢?

我未住,但send佐email比酒店,佢話有我booking,不過佢哋係有另一個booking number,唔係ctrip果個。

我試過cancel再訂,兩次都好快覆我有booking。

同埋係咪訂即時確認?

你有冇比埋名同入住日期比佢check?

大宅

yuyu.c 發表於 17-11-19 00:34

我未住,但send佐email比酒店,佢話有我booking,不過佢哋 ...

謝謝回覆!我有比C trip既確認書去酒店check,有哂姓名、日期、所有資料的。

水晶宮

Hellomimi112 發表於 17-11-19 15:43
謝謝回覆!我有比C trip既確認書去酒店check,有哂姓名、日期、所有資料的。
...

咁你訂時係咪寫住即時確認?如果係你追ctrip,同佢講即時確認,點解要一星期先有資料,追ctrip快d搞。

大宅

回覆樓主

Book 過兩次東京,一次澳門。住前有聯絡酒店,都有記錄。

首頁

尾頁

跳至