跳至
[2009年] 奶咀

首頁

尾頁

別墅

有冇2月baby己經食緊奶咀?
或將會食?
準備讀k1

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

末比呀,第一個女比咗,今次諗住唔比,但頂唔住都要比LA.

別墅

希望唔駛用la.....
準備讀k1

大宅

今日投左降啦。。
原帖由 chili_li 於 09-2-24 18:54 發表
希望唔駛用la.....

大宅

比左lu......因印傭姐姐同時要湊讀緊K1嘅哥哥, 有時分身不暇都要比奶咀小B女頂住先....

原帖由 chili_li 於 24/2/2009 00:57 發表
有冇2月baby己經食緊奶咀?
或將會食?

別墅

BB幾日大?
原帖由 viscattery 於 09-3-3 19:19 發表
今日投左降啦。。
準備讀k1

別墅

其實你地放5放心屋企返晒工,印傭唔理BB?
原帖由 RalphYuki 於 09-3-3 19:53 發表
比左lu......因印傭姐姐同時要湊讀緊K1嘅哥哥, 有時分身不暇都要比奶咀小B女頂住先....
準備讀k1

大宅

so far 呢個新黎我度做左3個月的印傭姐姐都做得好好, 睇得出佢好鍚小朋友, 大仔佢湊得okay, 而家小b女佢都好鍚, 餵奶沖涼都係主力佢包辦, 觀察過佢應該放心, 咁如果大人出哂街返哂工都會心掛掛嘅, 到四月中返工再算吧...

uote]原帖由 chili_li 於 3/3/2009 23:20 發表
其實你地放5放心屋企返晒工,印傭唔理BB?
[/quote]

別墅

我o個件冇帶B經驗,陪月教緊
準備讀k1

大宅

佢都係我個陪月度學到好多野, 佢肯學肯記, 坐月d餸菜湯水都學埋, 不過, 我已發覺佢而家煮嘅餸, 咩都加下杞子羌條去炒呢...補喎...

原帖由 chili_li 於 4/3/2009 00:48 發表
我o個件冇帶B經驗,陪月教緊 [/quote]

男爵府

醒目開學勳章

我都俾咗奶咀小b喇,我頂唔順做人肉奶咀呀~

妳大仔幾大呀﹖要唔要返學﹖我都係4月返工,我個bun姐啱啱feb續約,大女係佢湊大,佢亦好錫我個女,不過一個naughty 2+一個nb,我都好擔心呀~

原帖由 RalphYuki 於 09-3-4 00:22 發表
so far 呢個新黎我度做左3個月的印傭姐姐都做得好好, 睇得出佢好鍚小朋友, 大仔佢湊得okay, 而家小b女佢都好鍚, 餵奶沖涼都係主力佢包辦, 觀察過佢應該放心, 咁如果大人出哂街返哂工都會心掛掛嘅, 到四月中返工再算 ...

大宅

今日21日大... hahaha..我屋企長期有個老人家同另外兩個印姐﹐所以都唔怕新姐姐蝦bb
原帖由 chili_li 於 09-3-3 23:19 發表
BB幾日大?

別墅

原帖由 wolimo 於 09-2-24 11:26 發表
末比呀,第一個女比咗,今次諗住唔比,但頂唔住都要比LA.

me too!大囡比左,而家半夜跌左個奶咀都喊,煩緊點同佢戒!
細仔生之前決定唔比......但早兩晚險些投降,見佢飲飽瞓覺都四圍控,好似好慘咁 .........唉!唔比好似好殘忍........唉!我都唔知堅持倒幾耐,唔知仲有無其他好方法呢?

大宅

哥哥今年返緊K1, 印印要帶返學放學架, 而家plan緊或者到時四月返工朝早由我帶左哥哥返學先返工, 咁唔駛咁早由印印咩住b女湊哥哥返學啦, 但印印晏d都要湊放學....冇計啦, 要試下習慣下嘅, 我係幼稚園都見到好多工人係咁, 咩一個細, 帶一個大, 有d仲勁, 帶埋bb車

原帖由 BABY520 於 4/3/2009 11:31 發表
我都俾咗奶咀小b喇,我頂唔順做人肉奶咀呀~

妳大仔幾大呀﹖要唔要返學﹖我都係4月返工,我個bun姐啱啱feb續約,大女係佢湊大,佢亦好錫我個女,不過一個naughty 2+一個nb,我都好擔心呀~

...

大宅

我大仔果時好易戒噃, 好似差唔多一歲, 果次當住佢面假扮用手將佢嘅奶咀掉左出窗口, 話哎呀, 奶咀掉左lu, 冇得再食喇, 佢全程望住, 好似信唒咁, 自此次之後, 冇再扭要奶咀, 戒左lu.....

uote]原帖由 evapan 於 4/3/2009 18:30 發表

me too!大囡比左,而家半夜跌左個奶咀都喊,煩緊點同佢戒!
細仔生之前決定唔比......但早兩晚險些投降,見佢飲飽瞓覺都四圍控,好似好慘咁 .........唉!唔比好似好殘忍........唉!我都唔知堅持倒幾 ... [/quote]

別墅

買就買定.....但未用
準備讀k1

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 evapan 於 09-3-4 18:30 發表

細仔生之前決定唔比......但早兩晚險些投降,見佢飲飽瞓覺都四圍控,好似好慘咁 .........唉!唔比好似好殘忍........唉!我都唔知堅持倒幾 ...

如果有人幫手揍可以試吓唔好比la...頂到連個女都冇得瞓先算la.......
我坐完月就揍埋個大女回來比佢試吓同細路一齊生活,我都怕要出咀咀la........因我個女這兩個weekend回來都攪到我地兩公婆冇得瞓吓,我個c6又整係望住個女哭就抱住佢,大佬半夜細佬又要飲夜奶,我得一對手,見到個女又瞓唔到,又想我抱佢個樣,

係呢,你地用咩奶咀呀?真我個女次前用avent奶瓶,所以都係用avent奶咀,而個仔今次我選用nuk奶瓶,我估都係用番形奶咀,其實我又衰,因大女好多野都係用日本野,所以成日見到d好可愛奶咀個女都用唔到(micky'麵包超人'有d"寫i love mum"都係要用nuk奶瓶先適合bb用個咀形,所以今次就比個仔用nuk............仲要比我99話我好走去轉其他band,又要買過d steam煲喎同d奶瓶......大佬佢仲想我個大女d留比個仔用.....

大宅

我屋企所有人都好反對用奶咀。我大仔細個時要勁氹訓覺但都無俾佢食奶咀。而家細佬好好訓﹐少拗抱(touch wood x n)﹐更加完全見唔到有需要用奶咀。

男爵府

醒目開學勳章

我細女勁摟抱呀~有時仲食手,所以俾咗奶咀佢,我跟返大女用nuk奶咀。
大女細個都有用,嗰時試咗幾款淨係肯啜nuk奶咀。不過大女都好易戒,佢主要夜晚瞓覺用,佢歲幾時有一晚啜住奶咀瞓,我同佢講大個女唔要啜啜俾mami好唔好,佢就俾咗我,連續2晚係咁,第3晚已經再唔需要奶咀瞓。

別墅

我買左Avent牌
準備讀k1

首頁

尾頁

跳至