家事百科

跳至

首頁

尾頁

大宅

各位
急問--金章同LG洗衣機比較, 屋企果部剛壞了, 現在急買洗衣機,

只會用大眼機, 唔考慮上置式, 想試金章同LG, 大家介紹下

謝謝!

子爵府

買金章不如買產地是意大利或波蘭伊萊克斯變頻机,同是大昌行代理.

大宅

若曦 發表於 17-11-19 17:47
買金章不如買產地是意大利或波蘭伊萊克斯變頻机,同是大昌行代理.

但係伊萊克斯可唔可以飛頂?

子爵府

jacky_leungck 發表於 17-11-21 02:47
但係伊萊克斯可唔可以飛頂?
要飛頂好似只可買泰國机,不知道好不好,我用緊意大利,很好用.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

若曦 發表於 17-11-21 09:14
要飛頂好似只可買泰國机,不知道好不好,我用緊意大利,很好用.

我都考慮緊買伊萊克斯,請問你用邊個型號?會嘈嗎?thanks!

子爵府

loadinging 發表於 17-11-29 14:46
我都考慮緊買伊萊克斯,請問你用邊個型號?會嘈嗎?thanks!
EWF 1497 HDW2, 這款較深不可飛頂. 比金章皮帶機靜好多, 但是比較其它牌子變頻摩打机,我就不知道,因為冇用過. 這机有時間管理系統,可以以衣物的污糟程度,自行調整洗衣時間. 不好地方是我試過只洗一件衫fing唔乾,要放多件衫才可.

大宅

若曦 發表於 17-11-29 15:37
EWF 1497 HDW2, 這款較深不可飛頂. 比金章皮帶機靜好多, 但是比較其它牌子變頻摩打机,我就不知道,因為冇 ...

Thanks! 我睇中左EWF1287EMW,都係意大利造,見佢有有蒸汽洗衣好似唔錯

男爵府

回覆樓主:

剛買了LG洗衣機.。之前都考慮買另一些牌子。最終都是買回LG。舊機也是LG.

子爵府

loadinging 發表於 17-11-29 16:04
Thanks! 我睇中左EWF1287EMW,都係意大利造,見佢有有蒸汽洗衣好似唔錯
這部好似不是變頻摩打,唔知嘈唔嘈. 我部洗衣時是51dB,Fing衣是75dB

大宅

若曦 發表於 17-11-30 10:38
這部好似不是變頻摩打,唔知嘈唔嘈. 我部洗衣時是51dB,Fing衣是75dB

唔係變頻呀,唯一呢樣野我有猶豫,你果部好好呀,但睇番尺寸好似比較深,唔知廚房擺唔擺到添

子爵府

loadinging 發表於 17-11-30 10:40
唔係變頻呀,唯一呢樣野我有猶豫,你果部好好呀,但睇番尺寸好似比較深,唔知廚房擺唔擺到添
...
我覺得抵用,因為我用金章机trade in, 只需俾$5400,本來想買M記,但是見這部功能差不多,又便宜保養期又長,才改變主意,希望耐用啦!

大宅

若曦 發表於 17-11-30 14:56
我覺得抵用,因為我用金章机trade in, 只需俾$5400,本來想買M記,但是見這部功能差不多,又便宜保養期又長,才 ...

我係考慮伊萊克斯定Bosch, 佢最新有部有活性氧用黎洗衫,不過out budget都係唔諗

禁止訪問

男爵府

Mlulukk 發表於 17-12-1 12:12
LG 係咪可以用手機控制?有時唔係屋企, 可以洗定先?

我無聽sales提過呢點呀。可能有我唔知

禁止訪問

男爵府

伊萊克斯好用, 佢係外國係大牌子黎, 又有39個月保養. 佢地售後服務都好好

大宅

回覆 韓太 的帖子

我用LG,喜歡佢可以調教暖水/熱水洗衣和清潔洗衣機功能。

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我之前嗰部係金章, 歐洲製造, 但未過保養期已經壞咗幾次, 斷皮帶, 壞電腦板都試過晒, 依家用緊LG , 我真心覺得LG 好用過金章

qwe2132007    發表於 18-2-5 15:37

首頁

尾頁

跳至