嬰兒用品

跳至
[玩具] BB故事書

首頁

尾頁

男爵府

想培養BB有閱讀興趣,但BB得5個月,想問買咩書比較適合?

伯爵府

DHA勳章

回覆 gniwas 的帖子

Baby玩具反斗城(尖沙咀), 護協(佐敦)都有得賣BB 故事書.

主要係布質(唔怕咬爛)/ 膠質(沖涼可用), 或硬板書(唔容易斯爛), 細細本又可以拎出街.

男爵府

artai430 發表於 17-11-21 12:59

Baby玩具反斗城(尖沙咀), 護協(佐敦)都有得賣BB 故事書.

好的,謝謝你!

伯爵府

DHA勳章

我自己都有買少量, 不過地方有限, 之後都係圖書館借. 可以經常借書來睇. 保持新鮮感.

(囡26m)

男爵府

artai430 發表於 17-11-21 13:01
我自己都有買少量, 不過地方有限, 之後都係圖書館借. 可以經常借書來睇. 保持新鮮感.

(囡26m ...

我都諗住買少少,佢依家得5個月,有時對住佢又唔知做乜好,悶悶地咁,所以想俾佢睇下書仔。

gniwas, 5 個月大BB 鐘意望顏色鮮艷嘅東西,而且會開始好奇摸下四周物件,媽媽可以選擇圖片好大,內頁有不同質料嘅圖書,媽媽一邊講故事, 一邊捉住BB 手指仔俾佢摸下唔同質感,對佢視覺、聽覺同觸覺感官發展架!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

男爵府

海綿肚仔專家@牛欄牌 發表於 17-11-23 17:31

gniwas, 5 個月大BB 鐘意望顏色鮮艷嘅東西,而且會開始好奇摸下四周物件,媽媽可以選 ...

好的,謝謝你。
gniwas 發表於 17-11-26 20:39
好的,謝謝你。

唔駛客氣 媽媽自細同BB建立睇故事書,可以培養佢日後睇書習慣,幼兒觸摸書(軟毛、絲綢、硬紙)都係好好好選擇,BB可以透過觸摸唔同質感,增加BB好奇心和觀察力,媽媽多D同BB講故仔,對佢說話能力都有幫助架!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

複式洋房

無字有圖既書。

男爵府

玩具反斗城有賣BB 故事書

別墅

Poo得好勳章

布書或立體書都好好

首頁

尾頁

跳至