影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

收音機是我日間良伴, 邊做家務邊聽. 大家有無這習慣? 又有無好嘅節目推介?或者批評下? 我以前鍾意聽梁榮忠的瘋SHOW快活人, 而家無咗佢把關, 差咗好多. 而家聽MADE IN HONG 李志剛, 最鍾意有羅敏莊的, 佢真係有口才,急才又搞笑。你們又有咩好節目推薦下?

子爵府

BK Milk勳章

回覆 hhyau 的帖子

我都係聽二台.坐車番工放工聽, 響公司好多時間都聽.

瘋 Show 快活人 - 真心唔鍾意某偏見男主持.

最鍾意係 守下留情

子爵府

虎到金來勳章 認識瑞士牛牛第一回 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都鍾意 守下留情, 訪問好多久違的藝人。

edhepp    發表於 19-1-5 23:15

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ada_fung 發表於 17-11-21 13:59
回覆 hhyau 的帖子

我都係聽二台.坐車番工放工聽, 響公司好多時間都聽.
我返工時間都聽住收音機, 因好多時得我一個响公司, 我都最鍾意 "守下留情", 訪問好多綠葉 , 兩位主持恆隊長同小飛勤, 我由商台追到過嚟港台

大宅

2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

我間唔中聽Gimme 5 ,因有鬼估聽下。

有時又聽 下口水多過浪花既。

公爵府

hhyau 發表於 17-11-21 13:35
收音機是我日間良伴, 邊做家務邊聽. 大家有無這習慣? 又有無好嘅節目推介?或者批評下? 我以前鍾意聽梁榮忠 ...

我聽森美大哥嘅早霸王
903 星期一至五 早上10-12

別墅

我以前好鐘意聽晨光第一線, 最鐘意羅啟新、程振鵬同何嘉麗嗰個組合。後來轉晒啲人,成個節目唔同晒,而家好少聽晨光。

男爵府

hhyau 發表於 17-11-21 13:35
收音機是我日間良伴, 邊做家務邊聽. 大家有無這習慣? 又有無好嘅節目推介?或者批評下? 我以前鍾意聽梁榮忠 ...

同意,冇咗梁榮忠我就冇聽,個男主持唔中立,個女主持咁多年冇進步都是講野窒下窒下

大宅

jojogarden 發表於 17-11-22 10:58
同意,冇咗梁榮忠我就冇聽,個男主持唔中立,個女主持咁多年冇進步都是講野窒下窒下
...

me too. 但抽唔到時間聽星期日梁榮忠新節目!

翡翠宮

最憎貴花田.應要炒.呃飯食.完全不合格.仲要做到咁多年!!!!

edhepp    發表於 19-1-5 23:16

子爵府

早兩天抽時間聽咗梁榮忠, 有些失望, 是預錄的,一個人講,自言自語人生哲理咁

大宅

回覆樓主

我只得小朋友番學嘅早上聽,9點就903林海峰或881陳志雲。10點就881馬浚偉訪問半粒鐘,再轉去903森美小儀,但森美節目悶咗d. 下晝3點有時間先聽do姐903

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主

我返工揸車有聽下晨光,唔太喜歡大舊石個環節

另外,呢個星期唔知係咪有客席主持,唔知邊個黎,成日搶住講野,無心機聽

公爵府

hashtag影視迷勳章

回覆樓主

早上,以前會聽903,但太偏頗了,改聽港台二,晨光第一線和瘋騷,但無咗羅啟新已放棄晨光,忠仔離開瘋騷也無乜好聽。偶爾轉去新城資訊台原來生活好快樂,超正,充滿正能量,當時是劉婉芬、黃x彤和鄭梓彤做主持,very good劉婉芬離開後,雙彤也算能保持水準,訪問持平有深度。可惜現在改革了,水準急降,只好棄船

李志剛嘻嘻哈哈當消閒還可以,但他的訪問技巧實在太拙劣。

守下留情聽得開心,嘉賓特別,主持合拍

多年不變的選擇是:RTHK 1 星期一至五8-9恬淡情懷和9-10音樂情人

侯爵府

守下留情 是邊個台幾點?

我聽DR TIM 杏林 茶
有時聽新城APPS 自在人生計劐

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hksarhksar 發表於 17-12-4 12:48
守下留情 是邊個台幾點?

我聽DR TIM 杏林 茶
香港電台二台 ~ 星期一至五 ~ 3:00 至 5:00pm, 可用網上聽重播

侯爵府

thank

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主

侯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

守下留情, 音樂情人
gimme 5 鬼故

dw0501    發表於 17-12-17 02:09

子爵府

阿女同佢班FAN會上網聽森美嘅早霸王, 真係估唔到

首頁

尾頁

跳至