少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

睛靈勳章

月希 發表於 18-12-4 08:41
我覺得..同性格有關...
另外就係由細到大點相處...
我自己係父母大晒的...

我就係失敗例了、用了所謂玩代教仔方法做朋友、结果教出一個壞蛋、非常黑人憎、所有野人要就佢、動動發神经!所以有得返轉頭我必用舊時方法、嚴厲打
火龍果

複式洋房

努力加油不要放棄

洋房

其實唔可以要求太細個就好識諗,唔係既話辛苦既只會係自己

水晶宮

lilicatcat 發表於 19-1-17 21:39
我就係失敗例了、用了所謂玩代教仔方法做朋友、结果教出一個壞蛋、非常黑人憎、所有野人要就佢、動動發 ...

幾歲?可能大個會轉好!

自由太多會令世人失去平衡

男爵府

睛靈勳章

mickeywinnie3 發表於 19-1-19 00:32
幾歲?可能大個會轉好!

12 歲!我成日問天、我做錯咩、生左隻咁衰既小朋友、我自己由佢出世到現在、每月捐錢為佢績福、點知生左個死仔、我都日好似狗比佢鬧、一激動就要講自殺!我都教到放棄!四圉同佢睇E生、心理、中醫、精神科、求神拜彿、問神問鬼、賺買D錢完全去晒睇醫生!今日又話要跳樓、我心好想開隻窗比佢跳、一了百了、唔洗我再受苦!我明白点解D人殺死自已仔女、然後跳樓、真受唔到呢隻魔鬼咁对我!
火龍果

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 lilicatcat 的帖子

媽媽息怒!千萬不要因為氣上心頭就亂諗。就正正因爲你是他媽媽才蝦你折磨你,因為除了你,沒有人會更愛他,沒有人可以代替你。
你要咬著牙,這些壞日子一定會過去的
加油!

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

你不孤單,我好朋友個仔智商一流,入讀全港最top中學,以前細個時一樣專蝦佢阿媽,佢阿媽嘔血嘔到快貧血死,而家大個仔,日日母慈子孝。

水晶宮

lilicatcat 發表於 19-1-20 19:42
12 歲!我成日問天、我做錯咩、生左隻咁衰既小朋友、我自己由佢出世到現在、每月捐錢為佢績福、點知生左個 ...

好明白你的痛苦!我也痛過捱大一個,現在又來一個細的折磨我!但不要讓痛苦更痛苦!問社工可以暫時帶他去社會福利機構先可以嗎?

水晶宮

1209yoyo 發表於 19-1-20 20:54

你不孤單,我好朋友個仔智商一流,入讀全港最top中學,以前細個時一樣專蝦佢阿媽 ...

好振奮!我們希望等到

水晶宮

lilicatcat 發表於 19-1-17 21:39
我就係失敗例了、用了所謂玩代教仔方法做朋友、结果教出一個壞蛋、非常黑人憎、所有野人要就佢、動動發 ...

我仔情緒痛由正常變了你所說的

複式洋房

努力加油不要放棄

伯爵府

12 歲!我成日問天、我做錯咩、生左隻咁衰既小朋友、我自己由佢出世到現在、每月捐錢為佢績福、點知生左個 ...

放鬆,先照顧好自己。

除非佢真係情緒出問題、真的要自殺,否則,別當真,自己平靜下來,別開窗。

我6-7年前都同各位日日嘔血,喊濕枕頭的媽媽。 但現在總算捱過。我把讀書,溫習完全放下,只要不用去差館保釋就夠。 孩子會慢慢改變的,現在他準備上大學,這段期間,他有去保兼職,炒散,賺辛苦錢。我都不相信當年姐手姐腳的少爺可以捱到,總算似返個人。
所以,咬緊牙關,會捱出頭的。

男爵府

asa2012 發表於 19-1-25 16:13
放鬆,先照顧好自己。

除非佢真係情緒出問題、真的要自殺,否則,別當真,自己平靜下來,別開窗。
希望我有這一天!老公不體貼,仔又這樣,自覺自己好失敗!!

伯爵府

放鬆d, 想一想,路要係佢自己行出來,好多嘢都係宿命。唔好為佢咁勞心。

大宅

現在同佢講道理只會激氣, 只能祈求大個左會開竅

大宅

小肥寶寶 發表於 17-11-21 17:48
大仔11歲, 6年級, 自4年級下學期開始好反叛, 好難教, 不自動自覺做功, 成績一般, 中, 數不及格, 甚麼都要叫 ...

真係好煩 不見面時掛住 相對時又火滾 矛盾

首頁

尾頁

跳至