醫護健康

跳至

首頁

尾頁

大宅

我個姪仔係有哮喘病, 而家轉季哮喘病發作好嚴重, 聽朋友講游水可以舒緩哮喘, 係唔係真架? 但平時睇佢跑兩下都喘晒氣覺得好辛苦, 游水會唔會仲大壓力?

公爵府

其實咁多種運動黎講, 游水係對身體最有益, 因為游水會運用到全身肌肉

超級版主

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

游水係增強抵抗力,游一段時間身體係會強咗,我仔有哮喘、花粉敏感同濕疹,幾年前俾佢學游水,每個星期一堂半小時,大半年下來真係身體好咗,冇咁易氣喘,而家學咗幾年啦,天氣冷都試過發哮喘,不過唔太嚴重,有恆心學游水係一個強身健體又鍛鍊身型嘅運動嚟。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

男爵府

可以的, 我囡同學都係游水後好咗.

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

阿女都有同樣問題...都係SWIMMING之後好左D
我有最好的人在心中.....

禁止訪問

2019勳章

複式洋房

我有鼻敏感,都有游下水,但都唔見有咩好到

水晶宮

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

見人游水是有效的

大宅

有效,不過上水要留意不要冷到。我細個有(emoji)喘,講唔到一句說話(那時十歲左右),之後學游泳,成日游,之後咁多年都不用食藥或聞氣了

大宅

係一句完整的說話,要分幾次講

別墅

回覆 mandychan0510 的帖子

絕對可以, 我就是靠游水醫好哮喘的

男爵府

2019勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章 BB防敏心得分享勳章

游水係會對哮喘有幫助

大宅

2019勳章

我之前暑假幫仔仔報名係蔡曉慧做教練個間學游水, 到而家都一直KEEP住游, 身體係健康左, 少左感冒

大宅

好媽媽勳章

游水可以舒緩哮喘

大宅

2019新春慶豚圓

游水一年四季都可以做的運動.

複式洋房

笑得好勳章

我有朋友因為游水就冇事啦

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

我個仔氣管唔好,游咗水之後,都有改善到

禁止訪問

2019勳章

禁止訪問

2019勳章

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

但游水會唔會令皮膚/頭髮差左?

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊