自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

用緊 IPHONE X 嘅jm...請問用face ID 開機麻煩嗎 ??

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

回覆樓主

唔麻煩,聽聞方便過touch ID
但我嫌個mon 比 plus d mon 仲細,最後放棄唔出

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

回覆樓主

唔麻煩,昨天收到。今日去買殼

水晶宮

mingaga 發表於 17-11-24 09:42
唔麻煩,昨天收到。今日去買殼

其實想知洗唔洗舉高部機對住個樣去解鎖 ??

大宅

pbpk03845784 發表於 17-11-24 10:40

唔洗,望下mon就OK。但我試過好多次第一次開唔到,要反轉部機再scan過先開到。同埋戴口罩開唔到,除眼鏡一時OK,一時唔OK

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

FACE ID好用,非常方便,冇HOME KEY都非常好用

伯爵府

回覆樓主

我覺得好搞笑,話說我放部電話響公司枱頭(有個stand), 咁我見有msg pop up, 咪望下,點知望一望就自動解鎖(emoji)(emoji)

有時攞部電話出黎望吓個時間,佢又自動解鎖,好似用指紋好啲

大宅

c.vieri 發表於 17-11-24 09:39
唔麻煩,聽聞方便過touch ID
但我嫌個mon 比 plus d mon 仲細,最後放棄唔出

ipx 5.8吋 VS ip8 plus 5.5吋喎 ?!

sindyky    發表於 17-11-24 11:52

珍珠宮

ayakaya 發表於 17-11-24 10:44
唔洗,望下mon就OK。但我試過好多次第一次開唔到,要反轉部機再scan過先開到。同埋戴口罩開唔到,除眼鏡一 ...

可以用多過一個樣作識別嗎

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔麻煩
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

唔好煩我 發表於 17-11-24 11:02
可以用多過一個樣作識別嗎

唔得。要轉樣就要reset過faceid。

珍珠宮

sweet__heart 發表於 17-11-24 10:58
我覺得好搞笑,話說我放部電話響公司枱頭(有個stand), 咁我見有msg pop up, 咪望下,點知望一望就自動解鎖( ...

就係唔可以自己決定幾時開鎖同解鎖,呢吓唔係好習慣,我之前嗰部係i 6,覺得用起上黎係方便順手嘅,但就比我原先嘅i6,重手左大部左。

整體上係好用,但想問你電話個鬧鐘係咪好細聲?我記得用嘅第一日鬧鐘太大聲所以我教咗細聲,但今日發個細聲到差唔多聽唔到咁滯,但有救唔番大聲,請問你有冇呢個問題呢?

仲有我睇到Galaxy note8係咪可以選擇人面解鎖、眼球解鎖、指紋解鎖呢?如果系呢樣有得揀就方便好多!

但就係用慣左iPhone,始終覺得用起上嚟方便啲,屋企人有部華偉,電量好勁,可以用到兩日,但就係用唔慣,相簿唔可以一去去到頂,聲音操控唔得,同手寫輸入唔好用。

珍珠宮

ayakaya 發表於 17-11-24 10:44
唔洗,望下mon就OK。但我試過好多次第一次開唔到,要反轉部機再scan過先開到。同埋戴口罩開唔到,除眼鏡一 ...

我都係Face ID有時突然間熄咗燈就唔得,同埋就咁放喺張枱度嘅時候,以前申手去就開到,依家要新長條頸都未必開到,呢樣唔係太方便,但係如果你一拎上手上面玩,就樣樣都超快超方便!
聽講face ID初時感應會冇咁強啲,但好似有學習功能,如果你用得多,系統會慢慢適應你嘅面部變化,每次用之後,都會增加辨認能力。

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

pbpk03845784 發表於 17-11-24 10:40

完全唔需要

伯爵府

芒果米池 發表於 17-11-24 11:18
就係唔可以自己決定幾時開鎖同解鎖,呢吓唔係好習慣,我之前嗰部係i 6,覺得用起上黎係方便順手嘅,但就比 ...

我係三叔 note 5轉 iPhone x架,之前都係用指紋解鎖,好方便, iPhone有好多野都做唔到,淨係講相簿已經令我好頭痛,依家啲相炒埋一碟,分唔到相簿

Note 5個 mon仲大過 iPhone x,真係有啲唔慣,不過電真係好過 Samsung,暫時用一日都未駛叉電

珍珠宮

回覆樓主

官網幾時再開售?咁耐都冇見到有既

珍珠宮

sweet__heart 發表於 17-11-24 11:35

我係三叔 note 5轉 iPhone x架,之前都係用指紋解鎖 ...

左上角可以新增相簿
再✔️鐘意嘅相加入㗎

珍珠宮

wuwucancan 發表於 17-11-24 11:36
官網幾時再開售?咁耐都冇見到有既

我上月網上訂購的

水晶宮

之前喺電訊公司申請左, 琴日通知話有機...1516中 !!

珍珠宮

芒果米池 發表於 17-11-24 11:48
我上月網上訂購的

我只知開售第一天,之後冇見到

首頁
12345...7

尾頁

跳至