自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

芒果米池 發表於 17-11-24 11:47
左上角可以新增相簿
再✔️鐘意嘅相加入㗎

但係我見 camera roll有相,相簿又有相,咁係咪會用多左GB架

男爵府

我又覺得幾好用喎,只係機身較為重
每日錫寶貝多一些.一齊努力為將來!

珍珠宮

sweet__heart 發表於 17-11-24 11:56
但係我見 camera roll有相,相簿又有相,咁係咪會用多左GB架

唔會的,(所有相片)入面嘅相係真身,之後你新增相簿嘅相都係分身,換句話說,不會用多GB。而你要delete 新增相簿嘅相,係不會影響到(所有相片)入面嘅相。

珍珠宮

sweet__heart 發表於 17-11-24 11:35

我係三叔 note 5轉 iPhone x架,之前都係用指紋解鎖 ...

好大擔,敢轉會!

伯爵府

芒果米池 發表於 17-11-24 12:01
唔會的,(所有相片)入面嘅相係真身,之後你新增相簿嘅相都係分身,換句話說,不會用多GB。而你要delete 新 ...

Icic,唔該哂你呀,另外請問你 back up相係用 icloud定用itunes去電腦呀

禁止訪問

伯爵府

芒果米池 發表於 17-11-24 12:03
好大擔,敢轉會!

因為我用電子錢包多,例如 online banking, payme,網上購物,所以感覺用ios安全好多,不過真係唔夠 android咁多野玩

伯爵府

ttracyy 發表於 17-11-24 12:07
哇, 有D難搞WOR

係架,如果可以有得揀指紋就好啲

珍珠宮

sweet__heart 發表於 17-11-24 12:04
Icic,唔該哂你呀,另外請問你 back up相係用 icloud定用itunes去電腦呀

電腦壞左好耐,Icloud又唔夠位,所以我保响舊機度,你可以用drop box 或者Flickr都好方便,像數唔會被壓縮。

珍珠宮

sweet__heart 發表於 17-11-24 12:07
因為我用電子錢包多,例如 online banking, payme,網上購物,所以感覺用ios安全好多,不過真係唔夠 androi ...

我都覺好安全,又唔會好快出現lag機只要唔好擔心新ios就得,我通常睇定啲,有新ios睇吓人地用左先,一有即upgrade,通常有好多bugs,再等ios收復好哂先up,但都只會up1個到2個新version就停,咁樣部機先會順暢,夠用4年不會好快變慢,始終今天新機,好難追到新板又新板,改完又改嘅app.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有冇 JM 解笞到我呀 小朋友部 iPhone 係同我用同一個 Apple ID,但近排換了部新 iPhone 給他,亦開了一個新 Apple ID,不過再 download game 時所有 game 要重頭玩過,請問有咩辦法可以把之前 d game 過去新 iPhone 度
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

sweet__heart 發表於 17-11-24 12:07
因為我用電子錢包多,例如 online banking, payme,網上購物,所以感覺用ios安全好多,不過真係唔夠 androi ...

成日聽人講多野玩,可以介紹吓嗎?
我一直用ip所以好想知多啲。

珍珠宮

esmehouse 發表於 17-11-24 12:19
有冇 JM 解笞到我呀 小朋友部 iPhone 係同我用同一個 Apple ID,但近排換了部新 iPhone 給他,亦 ...

應該每次換機都要重新由第一關玩過

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

芒果米池 發表於 17-11-24 12:23

應該每次換機都要重新由第一關玩過
不用架,我用我自己個 Apple ID download 番係唔需要重頭再玩過架
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

esmehouse 發表於 17-11-24 12:26
不用架,我用我自己個 Apple ID download 番係唔需要重頭再玩過架

我試過唔得就冇研究,唔打機,咁你教樓上jm啦。

大宅

pbpk03845784 發表於 17-11-24 09:28
用緊 IPHONE X 嘅jm...請問用face ID 開機麻煩嗎 ??

唔麻煩,敷住mask都可以解鎖哈哈

bufferzone    發表於 17-11-27 09:23

水晶宮

mee-HK 發表於 17-11-24 12:36
唔麻煩,敷住mask都可以解鎖哈哈

珍珠宮

回覆樓主

一直都係用 android ,
尋日第一次用iPhone,仲熟習梗

禁止訪問

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

dicky826 發表於 17-11-24 10:59
ipx 5.8吋 VS ip8 plus 5.5吋喎 ?!

上YouTube 睇下片就明

首頁
12345...7

尾頁

跳至