潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

本人早前買左 Mxdxs 的聖誕老人衫、鞋、帽子,在付款時店員沒有表示這些衣物不能手洗,因此本人回家後立即手洗﹝沒有浸!!!﹞ 並立即風乾

可是,翌日發現聖誕老人衫和鞋都嚴重甩色,根本沒可能穿著,所以當晚便立即回店舖退貨!

該店立即收回所有聖誕老人衫、鞋和帽子,並說office同事會跟進。

下星期,我收到office電話,他們不斷用公司程序拒絕我退回聖誕老人帽子的請求,並表示他們肯更退回﹝用同等價錢轉其公司的貨品﹞ 聖誕老人衫和鞋已經是特別幫我處理!

我一心買整套聖誕老人服飾是為了整個造型,但我現在只拿著聖誕帽子有何用處呢?

到最後他們都堅持不肯退回聖誕帽子。

我之後已經不想再繼續這個沒意義的對話,我最後作出了一個要求,要求他們給我退回的聖誕老人衫和鞋拍一張照片,但office同事說他們不能這樣做,因為聖誕老人衫和鞋已經送上大陸做化驗,已經剪!碎!哂!,不能拍照,並說他們不知道聖誕老人衫和鞋的去向!

這個大話會不會太離譜?!?!

對於這間只會用公司程序做藉口的公司,竟然說不知道被退回的衣物的去向?!

這間公司的程序不是寫得一清二楚的嗎?

這位office同事的回覆令我很不滿!

這次的購物體驗令人十分不愉快!

個人意見是不要購入他們的聖誕老人衫和鞋,避免金錢和時間上的損失!!

大宅

回覆樓主

剛才路過一田 見到有bb聖誕老人衫...

大宅

回覆樓主

(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)剛買了給女兒

公爵府

回覆樓主

我大女六年前買好多,底衫面衫都有,質地好好。三年後細妹出世,著家姐呢批衫,都好ok,反而新買m牌超唔得,好易wear,啲印字洗兩洗就甩,新買張包被竟然洗完都甩毛,出院甩到bb全頭毛,我成身毛,超嬲,打上cs,又係叫我換,我地周旋好耐先退錢,自此balcklist。

大宅

fiona829 發表於 17-11-24 14:15
剛才路過一田 見到有bb聖誕老人衫...
三思呀!

大宅

生命滿希望 發表於 17-11-24 16:36
(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)剛買了給女兒

希望你果件係例外啦。如果唔係就原封不動咁拎埋張單換貨啦。

大宅

feifei_baby 發表於 17-11-24 20:22
我大女六年前買好多,底衫面衫都有,質地好好。三年後細妹出世,著家姐呢批衫,都好ok,反而新買m牌超唔得 ...
唉,我講左好耐都退唔到錢,你算好好啦。office話會再同我跟進,跟到宜家影都無埋。。無奈。。。

公爵府

yrbaby 發表於 17-11-24 23:52
唉,我講左好耐都退唔到錢,你算好好啦。office話會再同我跟進,跟到宜家影都無埋。。無奈。。。
...

當年我老公同佢deal,我老公都惡惡地咁同佢嘈,又消委會又海關咁,嘈咗一輪先退錢。呢單之後我冇再幫襯,差不多價買hallmarks 算,我買H&M 聖誕裙仔平一截都冇甩色,mxdxs呢個牌子算罷啦!

大宅

feifei_baby 發表於 17-11-25 00:15
當年我老公同佢deal,我老公都惡惡地咁同佢嘈,又消委會又海關咁,嘈咗一輪先退錢。呢單之後我冇再幫襯, ...
咁岩既,我宜家同你一樣,買左好多好多Hallmark baby,又靚又軟熟! 我已經唔想再相佢地理輪,浪費我時間! Black-listed!! 等我得閒去睇下H&M 同Zara先

大宅

回覆樓主

係咪呢件?我差d買左!好彩見到你個post,咁我唔會買!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

佢啲衫唔係話有螢光劑嗎?仲買

伯爵府

cindy618 發表於 17-11-26 11:17

係呀,我都記得 ,佢啲 BB衫

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

蕃薯仔媽媽 發表於 17-11-26 14:32
係呀,我都記得 ,佢啲 BB衫

係囉,仲要唔平架喎

別墅

回覆樓主

四年前開始買,越做越差
兩年前買件新年衫著一次即刻甩D金線
洗一次件衫已經唔要得,之後已經唔買。
讚成買H&M Zara 仲好!

大宅

cindy618 發表於 17-11-26 11:17

真架!!?

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

瑪瑙宮

Meredith2014 發表於 17-11-27 13:14
真架!!?

年前咁上下,新聞有講架

大宅

cindy618 發表於 17-11-27 13:46
年前咁上下,新聞有講架

真係無留意,謝謝提醒!

大宅

回覆樓主

我冇買過佢嘅衫,覺得料唔係靚但呢個價唔值,但上年朋友送左一套聖誕服裝俾我女女,佢有講俾朋友知唔可以手洗,所以我用機洗,結果都係甩左落白邊度好在唔係洗第一次出現,係聖誕著完洗先甩

複式洋房

回覆樓主

我朋友買左件聖誕裝俾我囡,我返屋企叫姐姐手洗,頂帽白色位都變咗淡粉紅色

首頁

尾頁

跳至