懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

想問下各位有經驗媽媽,政府醫院如何幫你催生,過程係點架?我都想有個心理準備

大宅

回覆樓主

落完催生藥由你陣痛,但我那次痛了10個鐘都開得還少,穿埋水,加上b size大,結果要開刀。

複式洋房

tiffanytiu 發表於 17-11-24 21:40
想問下各位有經驗媽媽,政府醫院如何幫你催生,過程係點架?我都想有個心理準備
...

我第一胎37w4+ 催生!姑娘叫前一晚12點禁食禁水!之後第二朝凌晨五點幾就塞藥等子宮頸軟化!8點幾9點醫生巡房check子宮頸,ok既就換衫過床等嬸嬸推去產房!去到產房10點幾就人工穿水!之後就開始陣痛,助產仕會一路mon住情況!當時助產仕話我陣痛情況ok所以醫生無特別落催生藥!

別墅

moses2013 發表於 17-11-24 23:10
落完催生藥由你陣痛,但我那次痛了10個鐘都開得還少,穿埋水,加上b size大,結果要開刀。
...

我依加39w4完全一d反應都無,都預左要催生了,你係自然穿水?

別墅

毛毛兔 發表於 17-11-25 03:25
我第一胎37w4+ 催生!姑娘叫前一晚12點禁食禁水!之後第二朝凌晨五點幾就塞藥等子宮頸軟化!8點幾9點醫生 ...

你甘早催生既?

男爵府

tiffanytiu 發表於 17-11-25 10:03
我依加39w4完全一d反應都無,都預左要催生了,你係自然穿水?

我試過兩次, 兩次都唔同情況
第一次係穿水冇動靜, 最後要催生, 有吊催生藥
第二次係38週入去催生, 一黎就人手穿水, 好快開始陣痛, 所以醫生話唔駛落藥, 痛痛下又再人手穿多次水

大宅

一早穿左少少,但未穿洒,回來人手再穿。

複式洋房

tiffanytiu 發表於 17-11-25 10:04
你甘早催生既?

因為我身體出左d問題,所以要早催生!

大宅

39w4姐 仲早

首頁

尾頁

跳至