自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

喜歡降魔的,先是主題曲吸引我,到睇到小兒果段,想起馬小虎同金寶,當年都好喜歡果一段~

今日再睇到魔整個幻象世界,又令我想起當年的疆屍,可能又係時候重溫一下第二集真係睇左無限次!

男爵府

回覆樓主

睇到預告,x!抄無心法師!

珍珠宮

tttt709394 發表於 17-11-25 01:02

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=20749552

睇真啲先

伯爵府

tttt709394 發表於 17-11-25 01:02
無心2 ? 兩套劇同一時間開拍 點抄呀?

男爵府

SUMMER581 發表於 17-11-25 01:43
無心2 ? 兩套劇同一時間開拍 點抄呀?

無心一早有小說版!

而且我意思係佢抄無心1(2015播),隻魔好地地又話佢同小馬天生一對,咪即係岳綺蘿? 不過只係睇咗下星期預告啫,等下星期播出就知佢係咪抄。

伯爵府

tttt709394 發表於 17-11-25 02:04
無心一早有小說版
我有睇無心2, 但唔覺得降魔的有抄喎, 抄咩呀? 成個故仔都唔同

公爵府

回覆樓主

我冇睇無心 1 , 2 ,不過老老實實呢 d 有魔,捉妖嘅戲

用 D 橋咪又係左抄右抄,一陣用下驅魔人 d 血降魔

唔明 d JM 硬係出 post 話抄馬小玲,抄疆,學 JM 回覆大佬唔用血降魔,用頭髮,用口水咩

男爵府

SUMMER581 發表於 17-11-25 02:14
我有睇無心2, 但唔覺得降魔的有抄喎, 抄咩呀? 成個故仔都唔同

無心一早有小說版!

而且我意思係佢抄無心1(2015播),隻魔好地地又話佢同小馬天生一對,咪即係岳綺蘿? 不過只係睇咗下星期預告啫,等下星期播出就知佢係咪抄。

伯爵府

tttt709394 發表於 17-11-25 13:26
無心一早有小說版!

而且我意思係佢抄無心1(2015播),隻魔好地地又話佢同小馬天生一對,咪即係岳綺蘿? ...

魔迷惑男主角,話自己同佢係天生一對既橋段,如果咁都叫抄,咁同d戲有三角戀係抄有甚麼分別?

珍珠宮

showman 發表於 17-11-25 13:39
魔迷惑男主角,話自己同佢係天生一對既橋段,如果咁都叫抄,咁同d戲有三角戀係抄有甚麼分別?
...

D人最鍾意話人抄

子爵府

回覆樓主

彊屍好睇好多

公爵府

好媽媽勳章

無心一早有小說版!

而且我意思係佢抄無心1(2015播),隻魔好地地又話佢同小馬天生一對,咪即係岳綺蘿? ...

下星期?
星期日大結局囉噃……

男爵府

回覆樓主

來來去去都係咁㗎啦.抄乜鬼啊抄.你估荷里活電影咩,何況人同人都生得好似樣啦⋯⋯唔通又抄樣咩?荷里活電影都有人話抄橋啦⋯⋯唔睇味算囉⋯⋯

伯爵府

無心一早有小說版!

嘩! 一句咁既對白就話係抄? 咁無心男主角有冇阿媽阿叔兩個親人, 係唔係揸的士架? 有冇害死童年朋友仔呀?

郭展明同魔女係監倉有嘴嘴搞野喎, 岳綺蘿有冇同張顯宗嘴過? 無心同月牙一路相愛到結婚, 馬季同啤啤有冇呀

侯爵府

回覆樓主:

其實又唔可話抄。
天下神怪戲都係咁,奸嘅唔係叫魔,就係鬼,又或妖,都係怕陽怕正義人士d氣、血、味,奸果邊自古都識幻術,西遊記有,黃藥師的桃花陣都係(所以佢都係邪)。
大家同出一路,係似。魔一定黑黑暗暗,正果邊一定光同白,係定律,否則唔啱feel.所以,話抄又唔一定,只係似。好睇就可以

男爵府

SUMMER581 發表於 17-11-25 14:45
嘩! 一句咁既對白就話係抄? 咁無心男主角有冇阿媽阿叔兩個親人, 係唔係揸的士架? 有冇害死童年朋友仔呀 ...

洗唔洗咁激動

男爵府

showman 發表於 17-11-25 13:39
...

有幾個jm回應咗我,其實各人有各人觀感啫,睇埋落去咪知有冇抄!

伯爵府

紫翹 發表於 17-11-25 13:58
D人最鍾意話人抄

我記得美少女戰士大結局個part有一幕敵人會變成主角既意中人迷惑主角,依樓主理論,我估無心應該係抄日本動漫既……

珍珠宮

showman 發表於 17-11-25 15:05
我記得美少女戰士大結局個part有一幕敵人會變成主角既意中人迷惑主角,依樓主理論,我估無心應該係抄日本 ...

日光之下無新事,呢D片要迷惑都係呢D橋段架啦

大宅

好多戲同劇都係左抄右抄

首頁

尾頁

跳至