親子旅遊

跳至
[韓國] 26/12 High 1

首頁

尾頁

大宅

好開心終於落實26/12坐零晨機到首爾,再坐車去 High 1滑3日。

珍珠宮

4001cc 發表於 17-11-27 20:51
好開心終於落實26/12坐零晨機到首爾,再坐車去 High 1滑3日。
你住邊間酒店 ?
記得登記外國人會員証, life pass 平好多

麻煩返黎報告下, 我 cny 去 ^^

大宅

1213 發表於 17-11-28 09:27
你住邊間酒店 ?
記得登記外國人會員証, life pass 平好多
我係住山腳既酒店山腳既酒店. 易去食野, 多D選擇.

珍珠宮

4001cc 發表於 17-11-29 07:40
VALLEY COMDOMINIUM ?
我原本訂左 VALLEY COMDOMINIUM, 見佢好近 ski house, 點知酒店話我住的期間唔開放, 轉左去 HILL COMDOMINIUM, 希望都方便啦

大宅

1213 發表於 17-11-29 09:03
VALLEY COMDOMINIUM ?
我原本訂左 VALLEY COMDOMINIUM, 見佢好近 ski house, 點知酒店話我住的期間唔開放, ...

我住high 1 外既酒店,諗住晚上方便食野。

至於mountain condo方唔方便,可上網睇下地圖先。其實high 1都有shuttle往市區。

珍珠宮

4001cc 發表於 17-12-3 09:25
我住high 1 外既酒店,諗住晚上方便食野。

至於mountain condo方唔方便,可上網睇下地圖先。其實high 1都 ...
以為你住入面 tim ^^

見附近有食韓牛的地方, 我到時會搵晚出去食 ... 如果你發現到好野麻煩通知聲 XD

想搵一隻雞食

大宅

回覆樓主

我都係住High 1, 兩晚23-24號,但洒店回覆去到先book滑雪教練,請問有其他方法找到教練嗎?
[url=http://www.TickerFactory.com/]

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我22-25/12 住mountain condo 3晚

別墅

4001cc 發表於 17-11-29 07:40

因為Olympic原因 本來想book Valley cond 但冇房. 依家只book左high castle resort. 請問有冇知
1) 仁川機場點去high1 castle resort
2) High1 castle resort點返首爾站
3) High1 castle 有冇shuttle 落ski house
4) 有冇雪兜玩、spa、室內泳池
麻煩大家(emoji)

大宅

evonng 發表於 17-12-8 17:13
因為Olympic原因 本來想book Valley cond 但冇房. 依家只book左high castle resort. 請問有冇知
1) 仁川 ...

我會在清涼里坐火車到古汗,再轉的士。

珍珠宮

evonng 發表於 17-12-8 17:13
1) 仁川 ...
icn 有一班 07:10 直巴去 high 1 ;
high 1 出首爾直巴有 2 班 : 13:00 同 17:00 出明洞 / Jamsil Station / Sports complex Station

別墅

1213 發表於 17-12-11 14:47
high 1 出首爾直巴有 2 班 : 13:00 同 17:00 出明洞 / Jamsil Station ...

Thanks

大宅

1213 發表於 17-12-11 14:47
high 1 出首爾直巴有 2 班 : 13:00 同 17:00 出明洞 / Jamsil Station ...
但5點幾先落機, 會趕到嗎?

珍珠宮

4001cc 發表於 17-12-12 07:37
但5點幾先落機, 會趕到嗎?
航班的野唔敢包, 我只可以講過去 4 年 CNY 的經驗, 坐過 CX, JEJU 同大韓, 以預計到境時間計起, 用 55min 到 1hr 25min 過關都試過
high 1 最難攪係得一班車, 之前去龍平坐 jeju 我會訂遲一班車, 情願係機場等下都唔想成程機心掛掛

黎緊 cny 坐 jeju 05:55am 到好危, 我唔博啦, 係 ctip 訂左車 cny1402 直去 high 1

別墅

1213 發表於 17-12-12 10:29
航班的野唔敢包, 我只可以講過去 4 年 CNY 的經驗, 坐過 CX, JEJU 同大韓, 以預計到境時間計起, 用 55min ...

唔好意思 想問問
因冬奧問題 e+想試下訂15/2龍平1晚
1)請問如果住周邊 邊間酒店較方便(主力睇雪 浸溫泉 周圍行下 唔會滑雪)
2)交通由仁川機場入 之後返落首爾站
3) High1 定龍平邊個雪場較值得去

麻煩大家!

大宅

1213 發表於 17-12-12 10:29
航班的野唔敢包, 我只可以講過去 4 年 CNY 的經驗, 坐過 CX, JEJU 同大韓, 以預計到境時間計起, 用 55min ...

訂私家車最安全,唔怕遲佐無車坐。

珍珠宮

evonng 發表於 17-12-12 15:01
唔好意思 想問問
因冬奧問題 e+想試下訂15/2龍平1晚
1)請問如果住周邊 邊間酒店較方便(主力睇雪 浸溫泉 ...
依家先訂年卅龍平會唔會太遲啦 ?
1. 我去龍平主力滑雪, 住係 dragon valley, 冇住過周邊 ... 基本上果附近睇雪一定有, 但方唔方便唔清楚

2. 交通同 high 1 一樣有 ski bus, icn 去龍平重多班次 d tim

3. 黎緊我都係第一次去 high 1, 冇得比較, 但如果你只係住一晚, 訂到房的話就去龍平啦, 相對路程近 d

珍珠宮

4001cc 發表於 17-12-12 15:13
訂私家車最安全,唔怕遲佐無車坐。
係貴 d law, 希望出發前搵到平 d 的 ... 上次去龍平有大特價, 只係貴過坐直巴 hkd2xx 就包車, 超抵

大宅

回覆樓主

High 1 有無室內泳池、溫泉?
[url=http://www.TickerFactory.com/]

大宅

1213 發表於 17-12-12 15:40
係貴 d law, 希望出發前搵到平 d 的 ... 上次去龍平有大特價, 只係貴過坐直巴 hkd2xx 就包車, 超抵 ...
最後訂了火車去古汗, 想在火車上瞓返飽.

首頁

尾頁

跳至