自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

easonkinki 發表於 18-1-5 09:38
推拿即係去按摩?無做開唔知邊到有正宗推拿師傅

唔係按摩,係正骨復位,唔同㗎

大宅

快樂瑪卡兒 發表於 18-1-5 10:51
元朗有個黃飛鴻傳人好堅,我老公椎間盤突出,睇咗大半年中西醫(推拿、針灸、跌打、物理治療)乜都齊都攪唔 ...

Pls PM 資料,謝謝

大宅

回覆樓主

我幾年前因身體唔好,人地介紹去啪骨, lock頸,之後就開始勁頭痛,痛左幾年,好辛苦。去睇西醫,照這樣那樣,跟著去做物理治療,我覺得好了些,但仍有小小痛

伯爵府

想生BB熱投

快樂瑪卡兒發表於18-1-5 10:51
元朗有個黃飛鴻傳人好堅,我老公椎間盤突出,睇咗大半年中西醫(推拿、針灸、跌打、物理治療)乜都齊都攪唔...
請PM介紹睇1次幾多$左右

公爵府

元朗有個黃飛鴻傳人好堅,我老公椎間盤突出,睇咗大半年中西醫(推拿、針灸、跌打、物理治療)乜都齊都攪唔 ...

正骨係咪啪骨?pm我thx!

公爵府

j129 發表於 18-1-4 17:13
照了X ray 兩次,脊醫,中醫,都話係頸椎移位引致,骨科直情無解釋點解膊頭痛
...

同事叫我睇脊醫,我而家有食緊中藥止暈,諗緊推拿定睇脊醫好?你睇左幾次?得唔得?會做d乜架?

大宅

回覆 快樂瑪卡兒 的帖子

可唔可以PM我資料, THANKS!

大宅

easonkinki 發表於 18-1-5 14:54
同事叫我睇脊醫,我而家有食緊中藥止暈,諗緊推拿定睇脊醫好?你睇左幾次?得唔得?會做d乜架?
...

我的脊醫,單次每次$700 ,第一次consult 完叫照X ray , 跟住第二次見就講解我有什麼問題,然後話我頭三個月要密集式覆診,一星期三日,三個月後保養期,一星期一次,而且重叫我join package 會平的,佢話頭一個月會感到痛楚減少,我就去咗二十幾次,用咗差不多$15000- ,每次見佢,只5 分鐘手診,就走得,我見無乜進展,就無再去,後來見網上好多人都話脊醫要買package ,成效不好,對我來說,完全無效,妳預要長期睇同大量金錢!

公爵府

j129 發表於 18-1-5 15:43
我的脊醫,單次每次$700 ,第一次consult 完叫照X ray , 跟住第二次見就講解我有什麼問題,然後話我頭三個 ...

睇醫生都要買package

珍珠宮

我的脊醫,單次每次$700 ,第一次consult 完叫照X ray , 跟住第二次見就講解我有什麼問題,然後話我頭三個 ...
我以前都睇過脊醫,真心覺得用好多好多錢都未必有成效。

大宅

你睇邊位脊醫

大宅

你老公係唔係腰椎間盤突出

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

j129 發表於 17-11-27 22:44
希望有成功復完的JM 分享醫治方法或介紹醫生

我好明白呀!每朝起身都頸痛,連轉左轉右都痛!肩膀又痛,痛到去手㬹,嚴重時會似刀割咁痛,會痛到叫出嚟。之前試過針灸,後尾針到想嘔都改善唔到。而做物理治療,熱敷,磁療,拉頸。做完果一刻就唔痛,之前又痛返。每日都好無奈好辛苦

大宅

Onlok 發表於 18-1-26 15:49
我好明白呀!每朝起身都頸痛,連轉左轉右都痛!肩膀又痛,痛到去手㬹,嚴重時會似刀割咁痛,會痛到叫出嚟。 ...

照咗X 光或磁力共振未?我也看了很多不同醫生,用了很多治療方法,使了很多錢,暫時尙未痊癒,妳也要加油,努力尋醫呀!

子爵府

請問可以pm給我師傅地址嗎?

複式洋房

你睇邊間脊醫?
我生完BB之前腰痛去睇脊醫幾好wor,
睇左一兩個月就好返好多, 而家keep住都會做下檢查..
不過我個陣唔算好嚴重, 所以比較有效..嚴重可能要睇其他科~
我睇個間全科痛症中心, 有骨科、脊醫、物理治療師有齊哂, 不過我個陣就只係睇左脊醫就好返.

別墅

easonkinki 發表於 18-1-4 12:17
以前睇過幾次啪骨,真係好痛,痛到唔敢再睇,後生唔覺有問題一直無理,到呢半年成日頭痛,頭暈同手腳麻痹真 ...

請問你近來如何
我現飽受頸部問題 暈得好緊要

大宅

j129 發表於 17-11-27 22:44
希望有成功復完的JM 分享醫治方法或介紹醫生

我都試過有錯位,之後有jm介紹我睇咗個復位師,依家好返好多啦!但樓上有jm話復位好痛,但我一啲都唔覺喎!但師父話平時要留意日常姿勢先至係最重要,點解會移位其實都係自己姿勢不良而造成嘅後遺症

大宅

Can pm me ma ? Thx

大宅

可否給我醫師資料,媽媽也是椎間盤突出,謝!

首頁
12345...7

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊