自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

回覆:求頸椎移位復完分享

試過西醫,物理治療,完全没有效,最後都是跌打,不過要用過很多個跌打師傅

複式洋房

快樂瑪卡兒 發表於 18-1-5 10:51
元朗有個黃飛鴻傳人好堅,我老公椎間盤突出,睇咗大半年中西醫(推拿、針灸、跌打、物理治療)乜都齊都攪唔 ...

求PM 醫師資料,thxthx

男爵府

j129 發表於 18-1-5 15:43
我的脊醫,單次每次$700 ,第一次consult 完叫照X ray , 跟住第二次見就講解我有什麼問題,然後話我頭三個 ...

你睇嗰間脊醫,係咪紐x 脊醫集團?

我覺得呢間好hard sell

大宅

greentea14 發表於 19-5-29 22:21

不是,是中環,不是集團

民房

扁 發表於 18-1-4 16:22
我上年年頭試過, 痛左3個月有多, 頸及SHOULDER位痛, 總之咩位置都唔岩位, 以為無得醫, 後來帶呀仔跌倒睇趺 ...

Pls pm , thanks

民房

元朗有個黃飛鴻傳人好堅,我老公椎間盤突出,睇咗大半年中西醫(推拿、針灸、跌打、物理治療)乜都齊都攪唔 ...

Pm pls

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

greentea14 發表於 19-5-29 22:21

我最近就係睇呢間呀~叫我照x光照完話脊椎移位生骨刺~叫我join 34000蚊嘅package

子爵府

easonkinki 發表於 18-1-3 13:13
你哋頸椎移位有咩病徵,我暈,手腳麻痺左半年,又西又中反反覆覆都未好。 最近睇一個中醫佢話我似頸椎移位 ...

我大概在15年的時候針灸+啪頸,好返左,但過程痛,
正正常常無返發甘
Keep on going never give up.
因為有我,這個世界更美好了!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

j129 發表於 18-1-5 15:43
我的脊醫,單次每次$700 ,第一次consult 完叫照X ray , 跟住第二次見就講解我有什麼問題,然後話我頭三個 ...

脊醫無乜用。我之前睇左成萬幾蚊,仲差左

男爵府

想要資料,pm 我

大宅

可以PM師傅資料嗎?

大宅

alice0606 發表於 20-4-30 20:23
我大概在15年的時候針灸+啪頸,好返左,但過程痛,
正正常常無返發甘
...

可以PM師傅資料嗎 ?

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我試過3次頸椎移位, 第一次睇西醫+跌打;第二次脊醫+復位;第三次針灸+復位
復位最有效, 平時要注意姿勢
脊醫冇用
針灸我唔鐘意, 所以冇效

民房

回覆 patpatchan1986 的帖子

可否介紹復位師?麻煩曬!

男爵府

扁 發表於 18-1-4 16:22
我上年年頭試過, 痛左3個月有多, 頸及SHOULDER位痛, 總之咩位置都唔岩位, 以為無得醫, 後來帶呀仔跌倒睇趺 ...

Please pm me. Thanks

男爵府

可以pm我嗎?謝謝~~

男爵府

可以pm我地址嗎?謝謝

大宅

請pm,吾該

子爵府

可Pm我嗎?有需要,謝謝

大宅

Alwy81 發表於 18-1-5 03:19
骨移位針救無效㗎,一定要做推拿復位!我之前頸椎移位都係做推拿復位醫返好,但我又唔覺復位痛喎
...

我最近有頸椎痛的問題,痛到瞓唔到,可以介紹一下那位醫師嗎?謝謝你!

首頁
23456...7

尾頁

跳至