少年成長

跳至

首頁

尾頁

子爵府

+5熱血勳章

回覆樓主:

其實好多都係冇食,佢哋答案通常冇謂口、趕時間

我以前每日都堅持要佢哋食,但冇用,最後係浪費晒(因為我吞唔晒)。依家我只會間中預備(買)有小小特别(平時好少食)嘅食物俾佢哋早餐食,咁就好D,多數都食。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

講真!一早起身自己都無胃口,尤其如果夜瞓!我自己係首先唔多話個仔用手機,但夜晚十點後手機要放我房,呢個係之前買部i7既條件,起碼唔會好夜瞓影響第朝。
早餐要整D易入口佢又鐘意食既,我有時會較時間制整麵包,起身有熱辣辣麵包再渣杯橙汁;又係較時間制煮飯,仔鐘意食鰻魚,我會煎鰻魚或午餐肉炒蛋等,十分鐘整好;有時整通粉;有時夜晚㷛定白粥,第朝加皮蛋瘦肉。
早餐好好好重要。

大宅

Joannechau777 發表於 17-11-30 10:14
x2

x3

伯爵府

回覆樓主:

呀女話太早冇胃口, 又唔鍾意食一個個嘅麵包, 佢老豆唯有成日換款服侍佢, 唔啱食都迫佢咬兩啖或飲杯奶。

大宅

Hanayori 發表於 18-1-6 19:29
呀女話太早冇胃口, 又唔鍾意食一個個嘅麵包, 佢老豆唯有成日換款服侍佢, 唔啱食都迫佢咬兩啖或飲杯奶。
...

做現代人D家長真甚艱難,要絞盡腦汁服侍佢哋

大宅

yuyueng 發表於 18-1-6 10:29
講真!一早起身自己都無胃口,尤其如果夜瞓!我自己係首先唔多話個仔用手機,但夜晚十點後手機要放我房,呢 ...

嘩!你D早餐,衹係聽見,我都想食

大宅

ry 發表於 18-1-6 09:42
其實好多都係冇食,佢哋答案通常冇謂口、趕時間

我以前每日都堅持要佢哋食,但冇用,最後係浪 ...

係呀,佢地食唔曬,我們真要包底食埋佢地餘下的食物,所以早餐我一向唔會預埋自己個份

大宅

sammanyu 發表於 17-12-31 22:48
係呀,如果唔食早餐,真係冇精神上堂

真唔知佢地會否咁引至唔專心,但我估我仔應該唔係4G上堂,而係漫遊數據上堂,老師用5G教都冇用

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至