網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 竇漪房 的帖子

可否CAP圖睇下咩位置有LIVE CHAT? 我之前試過搵其他方法, 但找不到, 麻煩你.

珍珠宮

畀面勳章

ddhappy 發表於 17-11-28 23:08
我有一件都係咁。。。但我冇話係賣家冇入單號,我只係同4px話我少左一件貨,叫佢快d搵到補寄俾我,問左幾 ...

等你報告…但你呢件事實上係賣家分咗2單但無通知你嗎?

珍珠宮

畀面勳章

ddhappy 發表於 17-11-29 09:06
其實係我個賣家分開左兩個快遞發貨,並且只係淘寳度登記左一個運單號。。。但我事前唔知,去自提點拎野發 ...

咦,咁即係你慳咗分單果件集運費㖭噃

珍珠宮

畀面勳章

sluk 發表於 17-11-29 09:54
呢個係淘寶嘅最大漏洞, 一張Order賣家只能登記一個運單號就算分開發貨,要集運既就會出事尤其是使用官集 ...

唔係㗎,其實可以入幾張單㗎,我試過,不過可能賣家懶,求其入就算,諗住你收到貨咪得

珍珠宮

畀面勳章

竇漪房 發表於 17-11-29 11:02
我兩件都揾到啦!

剛問過4px因爲無庫位所以出唔到貨,但已幫我認領左,客服都答唔到我幾時有

佢d無庫位唔知係乜,好似只針對雙十一d存貨,之後集果d又正常有庫位喎,好神奇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

gor_c_nine 發表於 17-11-29 11:16
回覆 竇漪房 的帖子

可否CAP圖睇下咩位置有LIVE CHAT? 我之前試過搵其他方法, 但找不到, 麻煩你. ...

我用app,响集運落單或者集運單度都有,佢都唔係立刻覆,但係會覆架!

電腦試下呢個云客服 https://ospservice.taobao.com/support/onlinecs/ocs.htm?spm=a215a.6974569.0.0.S16mSt&source_id=1511104450

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

tensi819 發表於 17-11-29 11:44
佢d無庫位唔知係乜,好似只針對雙十一d存貨,之後集果d又正常有庫位喎,好神奇
...

佢地有時答問題唔會諗下佢地有d用詞我地係唔明

別墅

tensi819 發表於 17-11-29 11:36
等你報告…但你呢件事實上係賣家分咗2單但無通知你嗎?

事實上係賣家分左兩張單發貨又事先冇同我講。。。係我去自提點拎貨發現得一件覺得好奇怪,因為我同一款產品要左兩件,冇理由得一件架。。。我都係第一次遇到賣家咁樣發貨。。。中間查到咩事係好曲折的。。。因為我冇諗過賣家會分兩張單發貨,以前淘寶同一個賣家都會用一個大箱pack到所有野架嘛。。。不過今次好神奇。。。我由頭到尾都冇同4px講係賣家分單出發,只係提供返賣家冇登記的單號俾4px,話我合左單,但冇收到呢件貨,叫佢快d補寄俾我。。。今日收到自提信息叫我去拎啦,第一件有入單的1.56kg有收我錢,今日去拎個一件賣家冇係淘寶入單,我問左4px幾重,1.51kg。。。由頭到尾都冇話要另外俾錢

別墅

ddhappy 發表於 17-11-29 12:47
事實上係賣家分左兩張單發貨又事先冇同我講。。。係我去自提點拎貨發現得一件覺得好奇怪,因為我同一款產 ...

當初我拎件時發現冇左一件時,我有打電話去問4px,佢當時有問過我係埋賣家分開左兩張單,我話唔太清楚,應該冇。。。(事實上我當時未知賣家分開左兩張單出貨)到我知道分開兩張單後我都冇同4px講,只係講返個單號俾對方,話我呢個單號係我之前合左單其中一件貨,但冇寄到俾我,叫佢地幫我追下寄返俾我。。。中間我都有去云客戶問佢地我使唔使另外俾運費,佢地自己話唔使俾,我合單時已經俾左。。。

珍珠宮

畀面勳章

ddhappy 發表於 17-11-29 12:58
當初我拎件時發現冇左一件時,我有打電話去問4px,佢當時有問過我係埋賣家分開左兩張單,我話唔太清楚,應 ...

我估計佢地以為你係雙十一d單,我見好多jm都話集完都分N次送,咁你趁混亂時打劫返4PX

別墅

tensi819 發表於 17-11-29 14:03
我估計佢地以為你係雙十一d單,我見好多jm都話集完都分N次送,咁你趁混亂時打劫返4PX :good ...

Yeah 依家去緊4px拎最後一件貨。。。雙11終於完結

珍珠宮

畀面勳章

ddhappy 發表於 17-11-29 18:14

恭喜晒
其實雙十一我一星期後已收齊,頭先剛攞埋星期一朝早集嘅2件,雙十一之後d件好似完全正常,係雙十一積存果d,佢真係要慢慢清

珍珠宮

ddhappy 發表於 17-11-29 18:14

恭喜!我都想我個双11快d完結,今年d快遞同集運都好亂,有d私集往年表現好好,今年都出事!

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章

tensi819 發表於 17-11-29 19:15
恭喜晒
其實雙十一我一星期後已收齊,頭先剛攞埋星期一朝早集嘅2件,雙十一之後d件好似完全正常 ...

是就好啦。。我上星期尾問4 px,佢地話未清完雙11貨,所以唔敢再落單住。。
Stay Hungry , stay foolish !!

珍珠宮

畀面勳章

hinhin_ma 發表於 17-11-29 21:10
是就好啦。。我上星期尾問4 px,佢地話未清完雙11貨,所以唔敢再落單住。。
...

我估佢新單同雙十一d單放唔同位置,新單無被雙十一影響,我星期一上午集星期三下午已可自取,星期二下午集星期三晚已見干线交接成功,應該星期四可自取鳥

別墅

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

你地咁快真係好, 我都有一件, 25號叫我聯絡客服, 之後話系統未得, 要28, 28 去認領左, 叫我30 號今日再聯絡客服比錢, 但今日再揾客服, 又話未有庫位, 要有庫位先得, 我都唔知幾時先拿到件貨.

大宅

竇漪房 發表於 17-11-29 11:02
我兩件都揾到啦!

剛問過4px因爲無庫位所以出唔到貨,但已幫我認領左,客服都答唔到我幾時有

想問打咩電話查?我又係唔見一件貨

別墅

kId) 發表於 17-11-30 16:52
想問打咩電話查?我又係唔見一件貨

打31115618 or 29772968

別墅

ddhappy 發表於 17-11-30 17:58
打31115618 or 29772968

我係打31115618, 講國語的,我打過三次,其中兩次對方都好好人,有幫我搵到件,有問必答,只有一次遇到個語氣麻麻地,hea答...

大宅

GilTse 發表於 17-11-28 22:01
我試過店家填錯快遞單號,件貨變左無主件,佢話有其他貨在倉可綁定一齊,如果無就另外運落來
...

同樣事情發生在我身上。27號已經要求4px幫我將淘寶單號與物流單號綁在一齊但到今天都仲未上架。上唔到架就冇得合併轉運,賣家又話集運倉已簽收唔肯退款。請問我可以點做?

首頁

尾頁

跳至