家庭理財

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

crystal媽咪 發表於 19-10-23 16:11
謝告知
又低左

創興3個月有2.65%, over 1 mil, 報紙話做到31/10
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20191010/mobile/bkn-20191010181636092-1010_00842_001.html

Albert18    發表於 19-11-19 11:40
crystal媽咪    發表於 19-10-24 09:28

大宅

中國銀行>電子渠道定期團購優惠「智盈理財」
港元 1 萬或以上,1個月1.05%,3個月2.05%,6個月2.15%,12個月2.05%

大宅

大眾銀行 10萬以下 10萬-49萬 50萬以上
1 WEEK 1.5000 1.5500 1.6000
2 WEEKS 1.6000 1.6500 1.7000
1 MONTH 1.6000 1.6500 1.7000
3 MONTHS 1.6000 1.6500 1.7000
6 MONTHS 2.1500 2.2000 2.2500

大宅

招商永隆一點通,今日快閃定期6個月2.50%, 10~500萬

珍珠宮

Albert18 發表於 19-11-13 14:40
招商永隆一點通,今日快閃定期6個月2.50%, 10~500萬

中信3個月有2.58!南洋十萬以上有2.55(可以三個月/五個月)

Albert18    發表於 19-11-26 12:26

大宅

阿里巴巴招股凍結巨額資金,加上年結近,銀行存款爭奪戰顯著升溫,近日港元定存利率已升至2.6厘。銀行界人士預料,短期存息或進一步上試3厘,市民可把握機會,分階段做三個月期定存。

創興銀行三個月期港元定存年利率可達2.6厘,惟起存額需100萬元。南商高息定存入場門檻為10萬元,年息2.55厘。兩行優惠均於本月底完結。工商銀行三個月期港元存息高見4.2厘,惟最高存款額為10萬元,並要開立綜合帳戶後,才可享用有關優惠。

大宅

中國銀行>「智盈理財」
新資金港元 1 萬或以上,3個月2.35%,6個月2.40%

珍珠宮

Albert18 發表於 19-11-26 12:35
中國銀行>「智盈理財」
新資金港元 1 萬或以上,3個月2.35%,6個月2.40%

中信3個月2.6厘

大宅

回覆樓主:

從未係中信做過港元定期既話,可以做3個月3.8%,但最多只可10萬

珍珠宮

搭咀 發表於 19-11-26 15:16
從未係中信做過港元定期既話,可以做3個月3.8%,但最多只可10萬

新開戶應該ICBC 十萬4.2最高

男爵府

Evachau 發表於 19-11-26 12:53
中信3個月2.6厘

請問要做幾多先有2.6%? 櫃台做可以嗎?thx

珍珠宮

mimichu 發表於 19-11-26 15:58
請問要做幾多先有2.6%? 櫃台做可以嗎?thx

App做一萬以上3個月已經有2.6,但櫃台你要問問幾多厘,好像要3萬以上才能做定期

大宅

Evachau 發表於 19-11-26 15:34

我不知道,最近推出嗎?
因為中信3. 8%長期都有。

珍珠宮

搭咀 發表於 19-11-26 17:20
我不知道,最近推出嗎?
因為中信3. 8%長期都有。

我見呢度有post介紹才知道,好像至下個月底!

大宅

Evachau 發表於 19-11-26 15:34

幾多個月?

大宅

Evachau 發表於 19-11-26 17:37
我見呢度有post介紹才知道,好像至下個月底!

我做左中信,仲專登開新户口,諗住3. 8%已經夠高

男爵府

搭咀 發表於 19-11-26 18:13
我做左中信,仲專登開新户口,諗住3. 8%已經夠高

琴日做2個月舊资金2.45厘,點知要1月29号先至到期,唔記得左今年好早過年

珍珠宮

bearking 發表於 19-11-27 07:53
琴日做2個月舊资金2.45厘,點知要1月29号先至到期,唔記得左今年好早過年
...

3個月舊資金有2.5

男爵府

Evachau 發表於 19-11-27 08:47
3個月舊資金有2.5

我就係見3個月2.5厘,爭好小,咪做2個月囉,又無留意咁早過年,每次做完,我都唔明係咪一定要即刻搬走D(emoji)先至算係新資金,今日搬走D(emoji),又要幾時再入返中信先至算係新資金

珍珠宮

bearking 發表於 19-11-27 09:18
我就係見3個月2.5厘,爭好小,咪做2個月囉,又無留意咁早過年,每次做完,我都唔明係咪一定要即刻搬走D(em ...

之前見到有post話係分行做4個月個rate會高過app做,但又睇唔到分行rate,所以我只用app做貪方便又唔係差好多!我見有post話月尾前搬走,下個月入返就當新資金,或者你去分行做定期時問下個staff,再上嚟分享一下!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊